Az azbesztgyár üzemeltetője jogutód nélkül megszűnt, így a bíróság nem tudja felelősségre vonni a vezetőket.

Nem kap kártérítést annak a férfinak a családja, aki azért kaphatott tüdőrákot, mert túl sokáig és túl közel lakott a lőrinci azbeszt- és cementgyárhoz. A Fővárosi Ítélőtábla immár másodfokon úgy döntött, hogy nem változtat az elsőfokú ítéleten, azaz az elhunyt férfi hozzátartozói – és még 7, azóta szintén elhunyt társának családtagjai – egy fillért sem kapnak.

Jogerősen nem kapnak egy fillért sem az azbeszt-szennyezés halálos áldozatainak hozzátartozói

Az ügy érdekessége, hogy a bíróság korábban már megállapította, hogy van összefüggés a tüdőrákos megbetegedések és a gyárból kiáramló, mikroszkópikus azbesztszálak között, az állam mégsem felelős.

A cementgyárnak volt ugyanis egy hivatalos kezelője, egy cég, ami viszont jogutód nélkül megszűnt, így annak vezetői ma már nem vonhatók felelősségre.

(hirtv.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Szóval, ha most agyonütök valakit - több ötletem is lenne - és a cselekmény elkövetése után becsattogok az anyakönyv-vezetőhöz, hogy nevet akarok változtatni, mert a régi nem tetszik, meg különben is már sok van a rovásomon, akkor nem fognak felelősségre vonni?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Ezért szűnnek meg cégek, hogy ne lehessen felelősségre vonni őket ha már sok disznóság halmozódott fel.
lópicigáspár
Szóval, ha most agyonütök valakit - több ötletem is lenne - és a cselekmény elkövetése után becsattogok az anyakönyv-vezetőhöz, hogy nevet akarok változtatni, mert a régi nem tetszik, meg különben is már sok van a rovásomon, akkor nem fognak felelősségre vonni?
papa.49
Mivel állami cég volt az államnak kell helytállnia a cég helyett !!!
Nem 1 évig működött ott az a gyár hanem 30 évig, és azok az emberek se az utolsó évben betegedtek meg, ez nem egyéb mint a FELELŐSSÉG ALÓLI KIBÚJÁS bírói segítséggel, tovább kellene perelni nemzetközi bíróságon !!!
peterkelemen
Külföldön milliárdokat kapnának nemhogy semmit. Ez Magyarország ahol egymásra dobálják a szart és ahol soha semmiért nincs felelős.
maci0427
Az ok - okozatok és összefüggések megvannak ! A legnagyobb hibás az-azok ,akik engedték működtetni az azbeszt gyárakat még azután is,hogy világos volt az azbeszt veszélye az egészségre ! Hogy hol vannak ők...? Nehéz ügy...! De ezen kívül is bizonyított,hogy már előtte is veszélyes volt, csak ezt még nem tudták ! Ez most kb. olyan mint az amikor 1986 -ban felrobbant Csernobil atomerőműje és sokan még most is érzik ennek egészségügyi hatását ! Ott és itt is megy és ment a huzavona...,pro és kontra az orvosok és a szakértők között ! Mind a kettő aránylag régen volt már ! Hol az igazság ? Ki tudja ! Kártérítés ? Felelősök ? Nehéz ügy ...! Talán még az ügyvédeknek is !
magyarbakancs
A diák károsultak kapnak pénzt mert szoci bűnözött.Az ö saruk meg a homályba vész.
elnyomott
@lópicigáspár: - ha megfelelő család nevét veszed fel, nem fognak büntetni, az tuti.
lópicigáspár
@elnyomott: A jelenlegivel is okoztam már sokaknak csalódást és megdöbbenést! :))))))))))))
justhpeter
papa.49 igazára szavazok. Ha végig állami vállalat volt, nem is értem milyen kérdés lehet még ?
glorianna
@Horizont: Ennyien pereltek. De az azbeszt káros hatásának mai napig ki vannak téve több tízezren, akár több százezren is. Rengeteg épület készült egy időben azbeszttartalmú betonnal. Amíg nem porlik/bontják, addig nincs gond vele/miatta, de mihelyt az azbeszt ki tud szabadulni (szabad szemmel nem látható szálacskák :S), azonnal komoly bajt tud okozni.
Nemrégiben a városligeti bontások kapcsán részletesen is volt szó erről.
Zeta
Az nem számít , hogy volt tulajdonosa, az állam. Mi van , ha azért szünt meg jogutód nélkül, hogy ne kelljen kártérítést fizetni?
Sajnos eltudom képzelni.
dr. prédikátor
Na ácsi! Mégis hogy gondoljátok?ha ezeknek a szerencsétleneknek fizetne az állam, akkor a cigus fecalicus geci miből építene ujabb stadionyokat???Na meg akkor kevesebbet is tudnának a szemetek lopni!!!
papa.49
@Horizont: Az a 8 ember csak a jéghegy csúcsa sokkal többen haltak meg ott az azbeszt por belélegzése miatt...
papa.49
@Horizont: Voltak valamikor onnan munkatársaim még mikor a VIV. nél dolgoztam, azokból is meghalt már jó pár, és érdekes módon mindenki tüdőbetegségben ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.