Kínai-magyar vegyesvállalatot hoz létre a Magyar Posta Zrt. két kínai logisztikai társasággal közösen, 3 millió eurós (900 millió forint) törzstőkével, az erről szóló megállapodást a felek hétfőn írták alá a Budapesten megrendezett kínai-kelet-közép-európai csúcstalálkozó üzleti fórumán – közölte a Magyar Posta az MTI-vel.

Kínai-magyar vegyesvállalatot alapít a Magyar Posta
Fotó: MTI

A tájékoztatás szerint a közös vállalattal lehetőség nyílik arra, hogy a Kínából érkező küldemények gyorsabban érjenek célba Európában és Magyarországon, a tervek szerint az első küldemények a közös vállalaton keresztül 2018 első negyedévének végén érkeznek Magyarországra.

A létrejövő vegyes vállalat, a Chinese-European Supply Chain Zrt. 35 százalékos tulajdonosa a Magyar Posta Zrt., szintén 35 százalékos tulajdonos a sanghaji székhelyű ZTO Express és 30 százalékos tulajdoni résszel rendelkezik a Ningbo Talents IT Co. Ltd.

A vegyesvállalat célja egy európai logisztikai bázis kialakítása, amelynek feladata a Kínából érkező küldemények hatékony kezelése és a magyar címzettekhez, valamint más európai országokba való továbbítása. Az ügyfelek legfőbb igénye az, hogy minél gyorsabban megérkezzen a megrendelésük, és ezzel a lépéssel nagymértékben lerövidülhet a szállítási idő Kína és Európa, illetve Magyarország között.

A Magyar Postának nem csupán jelentős árbevétel-növekedést hozhat az együttműködés, illetve az új vállalat megalakulása, hanem lehetőséget ad arra is, hogy növekvő piaci részesedésével a kelet-közép-európai áruszállítási piac meghatározó szereplője legyen – mondta a közleményben Illés Zoltán, a vállalat elnök-vezérigazgatója.

A Magyar Postánál egyre jelentősebb szerepet kap a nemzetközi tevékenység. A nemzetközi forgalomhoz köthető bevételek nagysága és aránya az elmúlt években folyamatosan nőtt, jelenleg a bevételek 11 százaléka származik ebből. A Kínából Magyarországra érkező levélküldemény mennyisége a teljes import levélvolumen 36 százalékát teszi ki. A Magyar Posta Zrt. a belföldi CEP (Currier-Express-Parcel, magyarul futár-expressz-csomag) piacon piacvezető 34 százalékos részesedéssel.

A ZTO Express küldeményvolumen alapján 2., árbevétel alapján piacvezető szereplő a kínai CEP piacon. Tavalyi évben az összes küldemény 14 százalékát a ZTO szállította Kínában, olyan partnerekkel működve együtt, mint például az Alibaba vagy a JD.com.

A Ningbo Talents IT Co. Ltd. logisztikai technológiával foglalkozik, tevékenysége kiterjed monitoring rendszerek hardver- és szoftverfejlesztésére, intelligens nyomkövető termékek tervezésére, gyártására és értékesítésére is.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Figyeljétek meg,lassan vissza jön az kötelező orosz és a kínai nyelvoktatás a suliban. Emlékszem,mikor én ötödikes lettem és tanultuk az orosz nyelvet.( 1966- 1967 tanév.) Nagyon nem szerettem írni,rondán is írtam,de az orosz betűket leírtam szépen,.mert olyan érdekesnek tünt a magyar betűkhöz képest.Mire a kislány unokám felsős lesz,,most elsős a kínai is kötelező lesz. Neki milyen érdekes lesz majd a kínai nyelv írása!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Elsődleges feladat a zacskós levesek házhozszállítása lesz. Aztán jöhet a zokni és az alsógatya is.
A vállalkozás sikere esetén bővülhet a profil Adidos, Nuke és hasonló ruházati termékekekkel illetve Sany és Panasonik márkájú műszaki termékek terítésével is.
cikicakk55
Figyeljétek meg,lassan vissza jön az kötelező orosz és a kínai nyelvoktatás a suliban. Emlékszem,mikor én ötödikes lettem és tanultuk az orosz nyelvet.( 1966- 1967 tanév.) Nagyon nem szerettem írni,rondán is írtam,de az orosz betűket leírtam szépen,.mert olyan érdekesnek tünt a magyar betűkhöz képest.Mire a kislány unokám felsős lesz,,most elsős a kínai is kötelező lesz. Neki milyen érdekes lesz majd a kínai nyelv írása!
peterkelemen
Ez jó dolog. Támogatom a Kínával való együttműködést. Orbán és bűnbandájának a lopásait viszont ezerrel elítélem.
Sámannus
A kínai kettős állampolgáraink is megkapják a nemzeti inzultációt időben.
Maj panda maci lesz a kabalánk a barna maci helyett.
Jozefina
Így sem érkeznek meg a levelek, mi lesz akkor!!! Lesz kínai cenzúra is!!!
papa.49
@peterkelemen: Én is de ott a tolvaj vezetőket főbe lövik, oszt. jónapot !!!
A csutigeci majrézhat rendesen, mert a kínaiak nem kukoricáznak !!!
peterkelemen
@Jozefina: Kínai cenzúra? hagyjuk már! Mintha nyugaton nem cenzúráznának ezerrel manapság meg pláne. Egyébként Kína sokkal szabadabb a kereskedelem területén.
Equus
ehhez kell majd egy zöldmezős beruházás, amihez a telket méhszaros adja majd, a fővállalkozó a Méhszaros és Társai Bűnbanda ZRT lesz.
peterkelemen
@Equus: Igen az egész Kínával való üzletelésnek ez az egyetlen hibája, hogy a magyar nép egy tolvaj bűnbandát tart a hatalomban így a nép kimarad a jóból.
Equus
@peterkelemen: Kína kiadta a jelszót: Mennyiség helyett minőséget.
Nézz körül magadon... mi az, amiben vmi kínai nincsen?
Kanadai újságíró fickó kitalálta, h mindent, amiben bármi kínai van, kidob. A porszívóval kezdte és minden nap beszámolt a dolgairól. Utsó bejegyzése az volt, h az IBM számítógépében is felfedezett Made in China feliratú cuccost, ezért azt is kidobja.
staro2
A levelek és csomagok eddig is rövid idő alatt értek Magyarországra.
Megrendeled, másnap,de legkésőbb harmadnap már üzeni a kínai eladó, hogy feladta.
A gondok akkor kezdődnek,amikor a magyar posta átveszi.
A megérkezés attól kezdve kitolódik a napfényes távoli jövőbe.

Személyes megfigyelés: Egy 20 dolláros kütyüm egy hete áll a magyar postánál és vámvizsgálatra vár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.