A Párbeszéd párt közleményében azt írja, hogy kockázatos az a magyar kórházak között elterjedt gyakorlat, hogy Ázsiából rendelnek orvosi eszközöket. A Párbeszéd épp ezért írásbeli kérdéssel fordult Balog Zoltánhoz, melyben felszólítják az ügy haladéktalan kivizsgálására is.

Az eladósodott intézmények kénytelenek Ázsiából beszerezni többek között olyan eszközöket, mint a hasi törlőkendők, melyek jelentős része nem steril, mikrobiológiailag szennyezett lehet, ezért életveszélyesek.

- írják a közleményben.

A párt írásbeli kérdéssel fordult Balog Zoltán miniszterhez, melyben felszólítja a gyakorlat haladéktalan kivizsgálására is.

A Párbeszéd szerint életveszélyesek lehetnek az eladósodott magyar kórházak Ázsiából beszerzett eszközei

Fotó (illusztráció): Pixabay cco

A Szabó Tímea által jegyzett szöveg szerint

tavaly 22 ezer műtéti sebfertőzést regisztráltak a kórházakban, melyek 30%-a megelőzhető lenne, ha megfelelő minőségű eszközök állnának rendelkezésre. Ám évente az adósságállomány jelentős részét, nagyjából 50 milliárd forintot az intézmények dologi kiadásai teszik ki, amit a kormány évente egy alkalommal hajlandó csak megfinanszírozni.

A közleményben azt írják: az olcsó és nem minden esetben steril eszközök beszerzésének gyakorlatát a Párbeszéd szerint haladéktalanul meg kell szüntetni.

Hozzátették:

a kormánynak pedig meg kell finanszíroznia az intézmények dologi kiadásait, hogy az adósság ne vezessen olyan helyzetekhez, melyek miatt veszélybe kerülhet a betegek élete.

Forrás: MTI-OS

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Visszaköveteljük a törzsi varázslókat, a sámánokat a dobjaikkal, náluk nincs hónapos/éves várakozási idő, egyetemmel sem zavarták össze az ősi ismereteket, két csirkecsontból megmondja, hogy mért fáj a s*gged, ha a szék mellé ülsz, szóval jöjjenek az ősi tudorok!
Nessy
Ezek csak álhírek! A beteg nem halt meg, csak csak örök nyugalomra lelt. A sebek meg azért fertőződtek meg, mert a beteg nem mosott kezet a műtét előtt.
A kézrátevés, ráolvasás is trendi lehet. A sebet felesleges kezelni, bekötni. Nagyon hatásos rá a pókháló. Fogfájás ellen akasztott ember koponyájából kell langyos vizet inni. Ráth Vég István könyveiben remek középkori gyógymódok, és medicinák leírását lehet találni.
Ajánlom Baloghnak és Ónodi Szűcsnek tanulmányozásra.
human
Már eldőlt, csak még senki nem merte kimondani. Aki élni kar az magánklinikára megy. A többieknek marad az egészségügyi lottó. Egy orvos mondta a tévében, hogy a magyar egészségügy olyan, hogy akár nyugati szintű kezelést is kaphatsz vagy akár az árokpartján is megműthettek volna olyan felszereltség jut egy betegre.
picike1
@Nessy: azt mondják "Isten él a paradicsomban " ezt hirdetik ittis pont ez van . hát akkor ??? A beteg nem halt meg, csak csak örök nyugalomra lelt
justhpeter
@Nessy: Ne adj nekik tippeket, mert ha nagyon kiművelik magukat Ráth Vég István után előveszik majd az inkvizíció történetét és abból merítenek ötleteket.
csipetke
@Nessy: Hát ja.A beteg nem halt meg,csak az életet illetően kihívásokkal küszködik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.