Harmincmilliárd forintot költenek a nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forint értékű étkezési Erzsébet-utalványokra, ez tartalmazza a 2,7 millió érintett utalványának összegét, valamint az eljuttatás és a gyártás költségét – mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten.

30 milliárdjába kerülnek az országnak a karácsonyi Erzsébet-utalványok
Fotó: Mohai Balázs/MTI

Rétvári Bence fontosnak nevezte, hogy ha Magyarországon végre "jobban mennek a dolgok", akkor mindenki érezze az ország erősödését, ezért kapnak, ahogy tavaly, idén is 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok.

Emlékszünk még azokra az időkre, amikor a nyugdíjasokkal kapcsolatban csak megszorításokról, vagy egyhavi nyugdíj elvételéről beszéltek – fogalmazott az államtitkár hozzátéve, hogy most már sokkal jobb, hogy nyugdíjemelésről, nyugdíjprémiumról, és Erzsébet-utalványokról tudnak beszélni.

Megjegyezte, nyugdíjprémiumot Magyarország történetében először idén fizettek ki.

Kérdésekre válaszolva közölte, több mint 27 milliárd az utalványok összege és valamivel több mint 2 milliárd forint az eljuttatás és gyártás költsége. Az utalványokat 2018. december 31-ig felhasználni.

Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője azt közölte, az utalványok felét már kézbesítették, vagy megpróbálták kézbesíteni. Ha a postás nem találja otthon a nyugdíjast, akkor értesítőt hagy hátra, és a posta tíz munkanapig megőrzi a küldeményt – mondta.

Közölte, karácsonyig biztosan be tudják fejezni az utalványok kézbesítését.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Fasza.
Ezt nevezem, Csekonics szégyenében elbújhat a fitymaszosok mögött.
Mennyivel olcsóbb lett volna a számlákra utalni...
Rohadjatok meg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
Inkább költötték volna az oktatásra, vagy az egészségügyre. Nemigaz?
gulyasgyula
@papa.49: ...Nekem egy nagy cserépkályhám van //kb 10 MÁSZA SAMOTT // 5-éve és olyan száraz fával fűtök hogy nem látszik a füst ..Egy 14 literes festékes kanna a füléig rakva 12 kg fa ..3-4 óra alatt eltüzelem lezárom a kályhát még másnap délután is meleg ..Csak egy a gond egyre drágábba fa is ..
anka
@papa.49: - valamivel kompenzálni kell maguknak a "rezsicsökkentést"..., levegővel megnyomatják, hogy pörögjön az óra! - fűtőérték meg nuku!
- rohadjanak meg, hogy mindenhol csalnak, lopnak, hazudnak!
papa.49
@gulyasgyula: Én is pont ezért álltam át a fafűtésre a gázkazánról, mert gusztustalanul szar minőségű a gáz, és kurva drága !!!
A gázkazán csak éjszaka mikor kialszik a tűz és lehűl a lakás akkor indul el, a termosztát meg 20 fokra állítva ...
gulyasgyula
@papa.49: ..Éppen így fűtök én is csak a termosztát van 22 fokon ..Mivel a kályha 24 fokig is felmelegíti a házat amin 10 cm-es szigetelés van 3-6 m3 gáz fogy 24-óránként ..Nyilván ha hidegebb lesz több fog fogyni de nehogy már öregségünkre fagyoskodjunk ..
gulyasgyula
@anka: ..A gáz nem egyforma fűtőértékű , ugyan úgy mint a szén sőt a fa se az ..Mivel szagtalan és ha szivárog nem éreznénk így merkaptán --TBm szagosítót kevernek hozzá ..Ezek fűtőértéke igen kicsi ez is befolyásolja a fűtőértéket ..Ezt úgyan olyan munkások végzik mint vagyunk --voltunk ..Tény sokszor gyenge a fűtőérték hogy ezért ki felel az még soha nem derült ki ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.