Az egészségügyi intézmények szakdolgozói állományának erősítése érdekében 4,4 milliárd forint felhasználásával ösztöndíjprogram indul azok számára, akik vállalják egészségügyi szakképesítés megszerzését.

A programban 3200-an vehetnek részt 2021 végéig; a sikeresen pályázók tanulmányi idejük egésze alatt, havi legfeljebb 40 ezer forintnyi ösztöndíjban részesülhetnek.

A kormány szerint egyre kevesebb egészségügyi dolgozó távozik külföldre; míg néhány éve még 900 bizonyítványt adtak ki külföldi munkavállalás okán, mára ez a szám kevesebb mint évi 400-ra csökkent.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
""A kormány szerint egyre kevesebb egészségügyi dolgozó távozik külföldre; míg néhány éve még 900 bizonyítványt adtak ki külföldi munkavállalás okán, mára ez a szám kevesebb mint évi 400-ra csökkent.""

Mert már nincs szinte, aki kimenjen. A NINCSből pedig nehéz VANt csinálni.
Hellcat
Baszhatja ha utána nem keres ápolóként szart se.
Eladott Ország
Trükkös évközi béremelés az egészségügyben: szakdolgozók ezreinek csak papíron nőtt a fizetése az év végi ünnepek előtt. Ahelyett, hogy tisztességes bért fizetnének és megakadályoznák a kivándorlást, ösztöndíjprogrammal akarják oltani a tüzet, kifogni a szelet a vitorlából.
kissé felnőttem
ez a hajó már elment. amikor szóbeszéd lett szartak rá most már más is.
anno a 100 -as volt a sikk ma már a cigány sem huzza a nótámat 10,000 alatt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.