A 2017-ben megjelent versenyképességi mutatók jól kirajzolták azokat a területeket, amelyeken Magyarországon jelentős romlás következett be, ám amelyeket a kormány szokásához híven megpróbált bagatellizálni. Összességében úgy tűnt 2017-ben, hogy Magyarország versenyképességét tekintve nem áll valami jól a nemzetközi palettán, annak ellenére, hogy a fő makrogazdasági mutatói azt sugallják: jó állapotban van az ország. Az alábbiakban összefoglaljuk annak a három nemzetközi szinten is széles körben jegyzett versenyképességi rangsornak az eredményeit, amelyek - bár a kormány sokszor megpróbálja elhitetni, hogy ezek jelentéktelenek - fontos szerepet játszanak a külföldi befektetők üzleti, beruházási döntéseinek meghozatalában.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@RonaGyuri: Talán már az is. Borotvaélesen és kristálytisztán.
Legalább egy (nem több), egy olyan mutató lenne, amiben javítottunk. De, HEURÉKA, a korrupciós rangsorban sikerült nagyot ugrani előre. Mégis van valami, amiben javítottunk a helyezésünkön.
papa.49
Megint igaz lett a cigány csak hazudozni képes !!!
RonaGyuri
@namihami: pedig ha igaz legalább 2 millió vakegér nem látja! =))
namihami
@RonaGyuri: Nagyon sok látja azok között is, csak a 20.000 forintos szemellenzők komoly látóteret képesek kitakarni.
A filléres birkáknak pedig úgyis csak az áhítat a lényeg.
Miként azt Takonyárpi oly bölcsen a FIdesz-vezetés tudomására hozta:
""Csomagolj egy darab sz@rt ezüstpapírba, mondd azt, hogy a Viktor küldi karácsonyra, mint szaloncukrot. És cuppogva fogják befalni.""
tudode
Á dehogy!
Majd a matekból FUNKCIONÁLIS ANALFABÉTA Bibóisták bebizonyítják, hogy az nem is úgy van, MINDENKI BÁNCSA Magyarországot!
.
A stábban AKI TISZTÁBAN VAN azzal, hogy a béka alfele magasabb színt ORBANISZTÁN a gazdaság teljesítőképességénél, annak KUSTI! Azt kell énekelniük, ami a NAPI PARANCSNAK megfelel.
.
Kevés kivételként Ángyán dr. számon kérte a csutit amiatt, hogy MÁS VOLT A MEGÁLLAPODÁS. Oszt' mi lett a vége? Rátapostak, mint egy rovarra.
.
De azért FÉNY AZ ÉJSZAKÁBAN Navracsics, aki kellő távolságból ELLEN TUDOTT MONDANI a nemlétező kvótareferendumra. Aztán ha letelik az EU-s tisztsége, hogy MI VÁR RÁ a csutitól azt MÉG HOMÁLY FEDI!
Eladott Ország
Az uniós források kifutnak, saját gazdaságunk éppen úgy nem lesz, mint ahogy most sincs. Mitől is lenne? A belső lehetőségeket letarolják a saját emberei. A magyar vállalkozók – akik nem a Mészáros-Orbán-Tiborcz-Vajna-Garancsi és hasonlóan jónevű családokba születtek – legfeljebb az alvállalkozó alvállalkozójának alvállalkozói lehetnek. Azok, akik ténylegesen elvégzik a munkát és akik a végén vagy megkapják a pénzüket, vagy nem. Ez a rendszer
nem most épült ki, minden kormánynak voltak oligarchái és strómanjai. Az oligarchák mindig ott csüngenek az aktuális kormány – és az ország – ütőerén, az ő személyük nem nagyon változik. A strómanok elhasználódnak, szemétre kerülnek, jön helyettük másik. A rendszer nem most épült ki, de most vált teljessé. A kormánynak nevezett érdekközösség lefölözi a belső piacokat, átcsatornázza az uniós forrásokat, saját tulajdonként kezeli az államkassza bevételeit. Az összes megtermelt jövedelem felét. Mert majdnem ennyit fizetünk be adók, járulékok és ilyen-olyan jogcímen kivetett sarcok formájában. És fizetünk ismét, amikor vásárolunk, amikor használjuk a mi pénzünkből megépített utakat, amikor igénybe veszünk egy
szolgáltatást, amikor tankolunk, amikor öröklünk, amikor vagyont szerzünk, vagy csak feladunk egy levelet a postán. Adók, díjak, illetékek. A megtermelt jövedelmünk töredéke marad a munkavállalónál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.