Már érzékelhetőek azok az intézkedések, amelyeket a kormány a családokért, a gyermekvállalási kedv javításáért tesz – mondta Németh Zsolt fideszes országgyűlési képviselő szerdán újságíróknak, mielőtt Király Nórával, Újbuda alpolgármesterével közösen köszöntötték az idei év első újszülöttjét a Szent Imre Kórházban.

A Fidesz divatba hozná a család intézményét

Fotó: Pixabay cco

Németh Zsolt úgy fogalmazott:

a családokat támogató kormányzati lehetőségek tárháza végtelen, és emlékeztetett, hogy a családi adókedvezményt az első Orbán-kormány vezette be.

Kiemelte, a családi adókedvezmény összegét az idei évtől tovább növelte a kormány, így egy kétgyermekes család január 1-jétől 35 ezer, jövőre pedig 40 ezer forint kedvezményt kap.

A fideszes politikus kiemelte az úgynevezett köldökzsinórprogramot, amelynek révén

azok a magyar állampolgárok is részesülhetnek anyasági támogatásban és a babakötvényben, akiknek külföldön születik gyermeke.

Németh Zsolt közölte:

a családokat érintő kormányzati intézkedésekkel azt szeretnék elősegíteni, hogy divatba hozzák a család intézményét.

Mint mondta, a magyar társadalom legnagyobb problémája a népességfogyás, amelynek üteme gyorsuló volt, azonban az elmúlt hét év intézkedései révén mára lassult.

Míg hét évvel ezelőtt a termékenységi ráta 1,29 volt, addig ez 2017-re 1,49-re emelkedett

- emlékeztetett.

Király Nóra alpolgármester, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója arról beszélt, hogy a kormányzati intézkedésekkel párhuzamosan a XI. kerületi önkormányzat is számos programot indított a családokért. Ide sorolta az életkezdési támogatást, a bölcsődei és óvodai férőhelyek bővítését, a játszóterek felújítását, újak építését és különféle családi rendezvények szervezését.

Azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke levélben segítséget kér a párt támogatóitól, Németh Zsolt újságírói kérdésre azt mondta, hogy ennek a gondolkodásnak, ennek a családpolitikának a hordozója egy politikai közösség, és ahhoz, hogy ezt a munkát folytatni tudják, eredményesnek kell lenni a tavaszi választáson. Ehhez az anyagi feltételek pedig meghatározóak – tette hozzá, jelezve, ő részt fog venni a támogatásban.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/10/20/tobbgeneracios-nyomorban-gondolkodunk/
Többgenerációs nyomorban gondolkodunk.
Olyan Magyarország épülget itt, ahol egyre többen egyre szarabbul élnek. Ámde semmi baj, mert később csak rosszabb lesz, ugyanis szakemberből éppen úgy hiány lesz, mint diplomásból. De nem baj, mert aki nem tanult valamiért, az még mindig jó lesz szalag mellé melósnak, minimálbérért. Amiből aztán nem tudja majd finanszírozni a gyermeke továbbtanulását, ellenben segítheti az idős, a nyugdíjból kijönni nem tudó szüleit. Sőt, gondozhatja is otthon a beteg, demens hozzátartozóját (persze szigorúan a minimálbérrel honorált napi robot mellett, mert élni kell valamiből), mert nem telik szakápoló intézmény megfizetésére. Aztán az illető maga is idős lesz, nem lesz elég a nyugdíj a megélhetésre. Ha nagyon szerencsés, a gyerek már külföldön van és talán majd tudja segíteni néhány fillérrel, hogy legalább kajára elég legyen a pénz. Mit mondjak, szép jövő. Ez a többgenerációs családmodell így, ebben a formában nekem nem igazán tetszik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
A fidesz család a gyermek nagykorúságáig család. Onnan már oldja meg az életét! Ha meg a gyerekek felnőttek, kirepültek a fészekből, akkor majd próbálj megélni a nyugdíjból, pláne ha egyedűl maradsz!
Akiknek meg nem adott a sors gyermeket, azok így jártak! Az nem család! Egyébként felhívnám a figyelmet, hogy a család nem fidesz találmány, több ezer éve létezik!
CsipkeRózsa
"azok a magyar állampolgárok is részesülhetnek anyasági támogatásban és a babakötvényben, akiknek külföldön születik gyermeke."

Kikről van szó, a határon túli magyarokról, vagy a kivándorolt, munkát kereső magyarokról?
verőce21
Létezik női-férfi (férfi-női) kapcsolat is!
Lehet, hogy ezt a genderfiataloknak még meg kell tanítani? :)
Cicamama55
Ki fogja ezt megfizetni? Ezekhez az intézkedésekhez honnan, melyik területtől vonják el majd a pénzt?! Ezek a légből kapott, kampány szerinti, meggondolatlan emelések, adakozások nagyon rossz irányba terelik hazánkat.
cikicakk55
Talán kezdhetné a Fidesz rögtön azzal,hogy a külföldön dolgozó magyaroknak megadja az esélyt a választásra. Már mint a 2018-as választásra. Ne a gyerekszülésre próbálja rábeszélni őket,hanem éreztesse velük,hogy Ők Magyarok,attól függetlenül,hogy nem itthon élnek. Köldökzsinór program? Pont elvágják a köldökzsinórt azzal,hogy magyarságuk egyik legfontosabb részétől a szavazati jogtól megfosztják őket,úgy,hogy az ne tűnjön megfosztásnak.Nem tudom,hogy honnan szerzik az információt,de én nem nagyon látom magunk körül,hogy olyan nagyon szaporodni akarnának a fiatalok.40 éves fiamnál 2 gyerek van és kérdeztem tőle,hogy az Ő ismeretségi körükben,hogy áll a gyerekek száma? Egy olyat sem ismer,akinek kettőnél több lenne.Sokkal inkább vannak egy gyerekesek,vagy olyanok akik egyáltalán nem szándékoznak gyereket vállalni.A volt főiskolás társainak legnagyobb része már nincs is az országban.
nezelodo
Hát fiúk, hajrá, fel kell pörgetni a Vak Komondor programot! Verbuválni kell egy csomó példaképet a pártból, hogy kedvet kapjanak a lányok és fiúk a családalapításhoz. Én beszervezném a grémiumba a Tompilkát, a Tökös pispeket, a Jakab gazdát, a volt esztergomi polgit, stb. na meg a névadót a komondorjával. A címerükben, mert az is kell, egy hatalmas, monoklit takaró szemüveget kell csak rajzolni. Mindenkit az oltár elé szalasztana a szerelem ennek láttán. Az udvari püspök meg bárkit összead ha fideszes, háromszor is, mindig más leányzóval a templomban, szerzett már ebben gyakorlatot az egyházmegyéjében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.