A határon túli magyarság szempontjából kulcsfontosságú, hogy Brüsszel a többi kisebbség helyzete mellett végre az őshonos nemzeti kisebbségek ügyével is foglalkozzon – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője Budapesten kedden, mielőtt nyilvánosan aláírta a Minority SafePack kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést, amelyet az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) indított el.

Gulyás Gergely azt mondta:

egy olyan nemzeti kisebbségvédelmi kezdeményezésről van szó, amely arra kötelezné az Európai Uniót (EU), hogy a határon túli magyarokra is figyelmet fordítson.

A Fidesz szerint Brüsszelnek az őshonos nemzeti kisebbségek ügyével is foglalkoznia kell

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség főtitkára és Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Minority SafePack kisebbségvédelmi petíció nyilvános aláírása után Budapesten a szövetség székházában 2018. január 2-án. Fotó: MTI /Szigetváry Zsolt

Április 3-áig hét országban kell összesen legalább egymillió aláírást összegyűjteni, és az Európai Bizottság mindenütt meghatározott egy minimumot is. Amennyiben a feltételek teljesülnek, a bizottság, illetve az Európai Parlament köteles foglalkozni a kezdeményezéssel – emlékeztetett a frakcióvezető, aki párthovatartozástól függetlenül mindenkit arra kért, hogy legyen partner az ügyben.

A nemzeti kisebbségvédelmi kezdeményezés arra kötelezné az Európai Uniót, hogy a határon túli magyarokra is figyelmet fordítson.

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség főtitkára hangsúlyozta, hogy jelenleg nincs olyan átfogó jogszabály az EU-ban, amely garantálná az őshonos nemzeti kisebbségek jogait.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
A Fidesznek előbb a határon belüli szegénységet kellene felszámolni,hiszen Orbán aláírta a szociális megegyezést akkor illő lenne azt alkalmazni előbb a határon belüli szegénység felszámolására!
papa.49
@kukac50: Itt már nincs aki rászavazna a budifülkeforradalmárokon kívül, tehát nyitott a környező országok felé, különféle kedvezményekkel, pénzzel állampolgársággal csalogatja magához a népeket, hogy tovább is fenntarthassa a hatalmát, az egész ezt a célt szolgálja !!!
Zeta
@papa.49: talán meg annyit hozzáfűznék, jönnek a választások! 1990 ben meg nem tudta, hogy választások szempontjából ,milyen fontosak lesznek a külhoniak, felhorkant a fidesz Trianon említésére is. Nem hogy, meg harcoljon is a nemzetiségiekért. Erre vajon mért nem akarnak emlékezni a külhoniak? Pedig akkor tisztán értenék Orbán "színeváltozását"!
papa.49
@Zeta: Azok akik kintről rá szavaznak, csak a juttatásokat nézik semmi egyebet !!!
A számomra GERINCTELEN BANDA MIND !!!
Clavigo
@lusta: Dehogy az avarok...A zősi felcsutiakról van szó.
Sámannus
Több jogot a külföldön élő magyaroknak geci. Azoknak is akiket ti üldöztetek el!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.