Bemutatkozott a Válasszunk! 2018 csoport. Tagjai között a rendszerváltás utáni hat volt kormány tizenegy minisztere és államtitkára van. A csoportban mások mellett ott van Balázs Péter volt külügyminiszter, valamint több jobboldali közszereplő, így például Bod Péter Ákos és Mellár Tamás is. Céljuk az, hogy a választók menjenek el szavazni és válasszanak maguknak pártok. Párt vagy miniszterelnök-jelölt mögé nem akarnak beállni. Kiemelték, hogy szó sincs árnyékkormányról. Ők egy csoport, amely elsősorban azt kéri, hogy mindenki menjen el szavazni.

A Válasszunk! 2018 csoportról először a 168 Óra írt kedden. A lapnak Balázs Péter azt mondta:

megvan a szellemi kapacitásuk arra, hogy kormányzati programot is írjanak, de egyelőre közös választási minimumprogram kidolgozásában segítenének.

Hozzátette:

a csoport a pártok programjait segítené összefésülni.

Egyesek már árnyékkormányt és Karácsony Gergely szakértői csapatát vélték felsejleni a V18 mögött.

Szerdán azonban világossá vát, hogy szó sincs árnyékkormányról, és az is kiderült, hogy kik vannak a csoportban.

A Válasszunk! 2018 nevű csoport ugyanis szerdán tartotta bemutatkozó beszélgetését. A résztvevők elmondták, hogy a választásra akarják buzdítani az embereket, mert szerintük, "ha az Orbán-rendszer marad hatalmon, az Magyarország tartós leszakadásához vezethet".

 A V18 csoport tagjai:

Andor László korábbi EU-biztos,

Balázs Péter, aki szintén volt uniós biztos és külügyminiszter is,

Bárándy Péter egykori igazságügyi miniszter,

Bod Péter Ákos, az MNB volt elnöke,

Göncz Kinga volt külügyminiszter,

Holoda Attila, aki a második Orbán-kormány energiaügyi helyettes államtitkára volt,

Lévai Katalin, korábbi miniszter, EP-képviselő,

Mellár Tamás, a KSH volt elnöke,

Pusztai Erzsébet volt miniszter,

Raskó György volt államtitkár és

Székely Tamás volt miniszter.

Balázs Péter a V18 bemutatásakor arról beszélt, szerinte

ez egy új és erős csoport, erejét pedig annak sokszínűsége adja.

Hangsúlyozta, hogy ez nem árnyékkormány, és nem is akarnak azzá válni. Elmondása szerint a V18 nem áll se pártok mögé, se elé, nem akarnak politizálni,

a céljuk az, hogy a választók menjenek és válasszanak maguknak pártok.

Göncz Kinga ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:

Nem a pártoknak, hanem a bizonytalan választóknak szól a véleményünk. Azt az üzenetet szeretnék elküldeni, hogy minden szavazat számít, menjenek el választani.

A Válasszunk! 2018-csoport tagjai a sajtó kérdéseire válaszolva arról is beszéltek, hogy

nem állnak be egyetlen jelölt mögé sem.

Ugyanakkor közölték azt is, hogy

a demokratikus oldalnak országosan is egyetlen miniszterelnök-jelöltet célszerű támogatnia.

Arra a kérdésre nem válaszoltak, hogy ki legyen az a miniszterelnök-jelölt.

Az Index cikke szerint ezzel kapcsolatban a következő párbeszéd zajlott le a szeradi sajtótájékoztatón.

Újságíró: Karácsony Gergelyt támogatják?

Balázs Péter: Karácsonyt ugyanolyan jónak tartom, mint például Szél Bernadettet.

Másik újságíró: És Vona Gábort?

Balázs Péter: Azt nem mondtam.

Forrás: HVG, Index, 444

Címlapi fotón Balázs Péter. Fotó: MTI

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
patacsipilvax.hu/wp-content/uploads/2016/03/Rendszerv%C3%A1lt%C3%A1s-%C3%BAjrat%C3%B6ltve-250x227.jpg?6d7486
Tudom, hogy elcsépelt, de látva a 7 éve tartó fideszes ámokfutást, látva hová tart ez az ország, Martin Niemöller elhíresült sorai jutnak állandóan az eszembe: „Először a zsidókért jöttek, és én nem szóltam, mert nem vagyok zsidó. Azután a kommunistákért jöttek, és én nem szóltam, mert nem vagyok kommunista. Azután a szakszervezetiekért jöttek, és én nem szóltam, mert nem vagyok szakszervezeti. Azután értem jöttek, és nem maradt senki, aki szólhatott volna.”
Milyen utat, milyen jövőt, milyen értékeket adunk az utódok kezébe, hogy majd tovább vigyék a nemzeti lángot? Miközben naponta eladjuk a lelkünket pár „garasért”, miközben nem létező ellenségektől gyáván rettegünk, miközben látjuk fiataljaink, gyermekeink kivándorlását, nem csinálunk semmit. Gyáván, magalkuvóan gubbasztunk félelmeink falai közt, remélve, hogy valami csoda majd megment bennünket. Nincsenek csodák. A csodák Jézussal meghaltak. Nincs, aki csodát mutasson. Nekünk kellene csodát tenni, de a cselekvéshez túl gyávák vagyunk. Gyávák és megalkuvók. Meddig még?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@cikicakk55: @Desischado: Valami beindult... Az emberek nem politizálnak olyan hévvel ismeretlenek társaságában mint 2014-ben de sokan mondják, hogy el kell menni szavazni. mást nem, csak ennyit. Ez szalonképes akkor is, ha nem tudjuk a másikról, hogy melyik oldalon áll vagy bizonytalan.
Eladott Ország
@wagabund: "Megalkuvó, gyáva szar nemzet lett. "...Nem túl erős, mert lassan elmúlt harminc év és ott vagyunk, ahol a part szakadt. Nyugaton ennek töredékéért utcára mennek az emberek, -nem beszélve a franciákról- amit itt már lenyelettek velünk. Ausztria az Európai Újjáépítési Program (Marsall-terv) keretében mai értékben kifejezve 8 milliárd dollár Marsall-segélyt kapott. Magyarország az Európai Uniós Fejlesztési Programok keretében eddig, 2015-ig több mint 40 milliárd dollárt, vagyis az Ausztriának a háború után juttatott Marshall-segély több mint ötszörösét kapta mai értéken számolva is. Csak ott a kedves vezetők kevesebbet loptak.
Eladott Ország
@gulyasgyula: Ráér a V18 csoport, feltörtek mint a talajvíz, télvíz idején. Csak azt nem tudom, eddig mit csináltak. ( együtt loptak)
gulyasgyula
@emerencia: ...Ezt értem hogy ""el kell menni szavazni ""de most már ennyi kiváló jelölt--önjelölt a jobbnál jobb gazdasági programja miatt képtelen vagyok eldönteni kire szavazzak ..Adjon már valaki tanácsot ..KIRE SZAVAZZAK ???
Eladott Ország
@gulyasgyula: Hát ez jó kérdés, erre nem készültünk.
coub.com/view/42cc7
gulyasgyula
@Eladott Ország: ...Ne haragudj de a Kósa szövege nem érdekel ..Egyika azon politikusoknak akit nem sokra tartok ..A kérdés marad ::KIRE SZAVAZZAK ??? Mert itt tavaszig nem lesz komoly kormányzásra alkalmas politikus, párt ..Nem vagyok Orbán barát de Orbán fóbiám sincs , hogy csak azért szavazzak Orbán ellen új MEGÉLHETÉSI politikusok vagy a régi SAKÁLOK tapsolják el az adómat ..AKKOR MARADJON ORBÁN ő se rosszabb az elmult 27-év politikusainál ..Mert sehol a világon még nem alakult olyan kormány aki az adófizető polgár érdekeit képviselje ..AZ ÉHES SZÚNYOG MEG JOBBAN CSÍP ...Én meg nem vagyok a magam ellensége ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.