2018 a családok éve a fidesz szerint, Rétvári Bence KDNP-s államtitkár úgy látja, 2010-hez képest idén 1700 milliárd forinttal több jut rájuk. 

Az idén, vagyis a családok évében 1700 milliárd forinttal több támogatás jut a családoknak, mint a Fidesz-KDNP kormányzásának kezdetén, 2010-ben – jelentette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Rétvári: 1700 milliárddal több jut idén a családokra, mint 2010-ben

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A többi között több pénz fordítanak a gyermekek ingyenes étkeztetésére és tankönyvellátására is – közölte.

Rétvári Bence elmondta: a 2010-es 30 milliárd forinttal szemben idén 79 milliárd forint használható fel a gyermekek ingyenes étkeztetésére. Már nemcsak a nyári, hanem az őszi, téli és tavaszi szünetekben is igénybe vehető ez a juttatás, és összességében kétszer annyi gyerek jut ingyen meleg ételhez, mint korábban.

Ugyanakkor egymillió gyerek kapja ingyen a tankönyvet, amire 12 milliárd forintot költ a költségvetés – fűzte hozzá.

Amennyiben a Fidesz-KDNP folytathatja a kormányzást 2018-ban továbbra is megmaradnak, illetve bővülnek ezek a juttatások, miközben az ellenzék elvenné ezeket – mondta a politikus.

Az államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című pénteki adásában arról is szólt, hogy idén növekszik a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény felhasználásának jövedelemhatára is, 5 százalékkal.

Ez azt jelenti, hogy még többen vehetik igénybe az olyan ingyenes természetbeni juttatásokat, mint a gyermekétkeztetés – mondta Rétvári Bence.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Az 1700 milliárdból 1699 milliárd a fütyiszeseké, a többi jut a többinek !!!
Kussoljál már retekbence !!!
RonaGyuri
@papa.49: tévedsz mert sokkal több! =))
Mármint amit maguknak kiosztanak! =))
justhpeter
Sokat javult a fideSS-kdnp az új évben. Már valamennyien a virtuális valóságban élnek.
kissé felnőttem
persze kérdés hogy a 2 millióra vagy a 9 millióra szól az osztás, mert bizony nem mindegy csak ez mind 11111111111111111111 országunk salamonja.
Eladott Ország
Emlékszünk bizonyára Hegedűs Zsuzsára, aki azzal a kijelentésével vonult be a köztudatba, hogy Magyarországon megszűnt a gyermekéhezés. A disznókkal és napos csibékkel pózoló, az országban egyszerre két Audival közlekedő asszonyság ellentmondást nem tűrően bizonygatta, hogy ez márpedig így is van. Nos, Novák Katalinnak sikerült megfejelnie ezt az evidenciát, ugyanis azt nyilatkozta: olyan, hogy gyermekéhezés nincs, az csak ócska demagógia. Tessék: youtu.be/vv3m-Z4Ep8A
papa.49
@Eladott Ország: Ez a spiné /Novák / olyan sötét a Negró világít a szájában !!!
cs.n.
Szerintem ha dátumot ír valahova, ahhoz is odaírja, hogy bezzeg 2010-ben még 8 évvel kevesebb volt.
Eladott Ország
@papa.49: tegnap, 15:02; Valószínűleg, Novákné is a faluvégén szocializálódott, a csúti kenyéradó gazdival együtt. ( Hogy a devla... "Te merav")
Grafix69
Bence olyan nagy ez a szám , még számolni is nehéz . Na van 3 000 000 család kb akkor az 566 forint családonként . Tényleg rendkívüli dolog. A matek az egy nagyon macerás dolog.
tudode
Nahát!
.
Mekkora öröm éri az ország alattvalóvá silányítottjait!
.
Fejükbe jutott 4+8 év "áldozatos pofakaratéjuk" közben, hogy NYOMOROGNAK az alattvalók GYERMEKEI "is", különösen a VÉGVÁRAKON!
.
El kell HÚZNI a MÉZESMADZAGOT, a FASZA GYEREK "ÉVÉBEN", nehogy má bukta legyen abból, hogy "csak" a FIDESZNYIK Bt. dúskálhatott az EMÚT NYOCÉVÜKBEN, amit ma már 2010-re aszociálnak. arra az évre, amikor a Bajnai válságkezelő kormány átadta ENNEK a "szakbarbár" SZEKTÁNAK a KORMÁNYKEREKET!
.
Annak tükrében, hogy NEM IS AKÁRKI kezébe került az ORSZÁG PÉNZTÁRCÁJA%
.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/rendkivuli_dologra_keszul_a_kormany_25_eve_nem_volt_ilyen.612004.html
.
24.hu/fn/gazdasag/2016/03/23/elfogadtak-orban-almat-a-rendeleti-koltsegvetest/költségvetést
"""Egyedül a (mindenkori) miniszterelnök kezébe került a költségvetési előirányzatok és a kötelezettségvállalások kérdése.""""
.
A "falusi gyereknek" az ORSZÁG MEGVÓT, most az EU karaktergyilkolásán fáradozik oly módon, hogy ABBA A TÁNYÉRBA RÓKÁZIK, AHONNAN JÓKAT KASZÁL!
papa.49
@tudode: Kezd kialakulni a tavaszi rendkívüli állapot !!!
Ez az első lépés a kontár kormány azt csinál amit akar, nem köti a törvény !!!
kereső
A lényegről ,a részletekről miért nem szól a hozsánna, hogy ennek a többletnek a jó része a családi adókedvezmény-ami olyan mint a rezzsicsökk,ki az aki igzán haszonélvezője a kedvezménynek.Hol van a beigért 1 millió munkahely, 2018-at irunk.Ja megvan,csak külföldön.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.