A számos állami forrásból támogatott KÉSZ által szervezett misén beszédet mond Boross Péter, Lezsák Sándor országgyűlési alelnök és Szakály Sándor történész. A Maszihisz levélben figyelemzteti Lezsákot felelősségére. Úgy látják, Horthy kultuszát építeni "a Holokauszt Nemzetközi Emléknapján, minden magyar áldozat emlékének megtiprása. Zsidóké és nem zsidóké egyaránt".

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
@Csizmás Kond: bárki, de nem a a Dél-Pesti Vedéglátóipari Vállalat volt vezérigazgatója, III/2-es besúgó, aki már a Kádár-érában is ügyesen megszedte magát, majd a gyalázatos, kárpótlásnak csúfolt rablásnak tevőleges résztvevője volt a lezsák nevű féreggel együtt.
De ha már így van, talán megköszönik horthynak, h tevőlegesen hozzájárult Trianonhoz, majd a biztos halálba küldte a II. Magyar Hadsereget, hogy 30 évvel megnyújtotta a feudalizmust a maradék Magyarországon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...mongyuk ez is hazugság..." állami forrásból támogatott KÉSZ által szervezett misén "
namihami
Mit keresnek egy templomi keretek között elmondandó beszédek (bárki-nem pap által) a templom falai között. Akkor, a jelek szerint, bárki bemehet a templomba és ott bármikor, bármiről és bármilyen beszédet elmondhat? . Bár, ha az eddig megtörténteket nézzük, akkor néha az se jobb, ha a pap mond beszédet a templomában.
kereső
Gyalázatos! Ez is -és a multkoriban Szombathelyen Bárdossyért tartott "szent"??mise is.
Csizmás Kond
@namihami: Nemtudom máshol hogy van de a katolikus templomba bárki bemehet és ha felkérik beszédet is mondhat.
Clavigo
Körösztyénszájszagú kretének...Szállasit meg Orbánt se hagyjátok ki a műsorból.. Aztán " térdre imához "...faccfejek!
Equus
@Csizmás Kond: bárki, de nem a a Dél-Pesti Vedéglátóipari Vállalat volt vezérigazgatója, III/2-es besúgó, aki már a Kádár-érában is ügyesen megszedte magát, majd a gyalázatos, kárpótlásnak csúfolt rablásnak tevőleges résztvevője volt a lezsák nevű féreggel együtt.
De ha már így van, talán megköszönik horthynak, h tevőlegesen hozzájárult Trianonhoz, majd a biztos halálba küldte a II. Magyar Hadsereget, hogy 30 évvel megnyújtotta a feudalizmust a maradék Magyarországon.
namihami
@Csizmás Kond: Tehát, ha engem felkérnek a barátaim, hogy mondjak egy beszédet a templomban, mondjuk a többnejűség előnyeiről, akkor szabad a gazda?
Neeeeemmmmm? De hiszen fel vagyok kérve...
Csizmás Kond
@namihami: neked tényleg fogalmad sincs...az nem baráti összejövetel tehát nem a barátaid felkérése kell hanem a templomot vezető papé...és természetesen okkal és alkalommal nem hobbiból.
Csizmás Kond
@Equus: Így utólag mások a vélemények mint az adott korban...főleg ha a rendszer is belesegít a törénelmi események torzításában
namihami
@Csizmás Kond: Akkor nemcsak a beszédet mondó egy büdös paraszt, hanem az őt felkérő egyházfi is? Nem tudja se felmérni, se eldönteni, hogy egy ilyen napon kit és milyen beszéd elmondására kér fel? Hát legalább slágvortokban nem beszéli meg vele azt, hogy egyáltalán kiről-miről akar beszédet mondani?
Hiszen akkor még annál is rosszabb a helyzet, mintha csak úgy, az év egy napján kezdené a Horthyt éltetni, pláne egy templomban. Ezen a napon már nem érzéketlenség, hanem fideszesség erről és így beszédet mondani.
Csizmás Kond
@namihami: A paraszt egy sokoldalúan fejlett ember, földműves, időjós, állattenyésztő szerszámkészítő, gyümölcstermelő, építő stb amit egyben csinál...csak a cigány használja pejoratívan...mer annak büdös a munka.
...és hagyjuk az érzékenységet, mert az sem mindenkinél ugyanolyan.
Szerintem amíg a keresténység nem szól bele, hogy a zsidó mit mikor ünnepeljen addig a zsidó se szóljon bele...
Nessy
Száz szónak is egy a vége! Szent mise címén propaganda nagygyűlés a templomban, Isten házában! Dominus vobiscum!
advocat
Bocsánat. A zsidó nem szól bele. De azért a félmilliónyi zsidó mellett meghalt több keresztény is. Polgári és katonai áldozat. Akik - többek közt - a Don-kanyarban védték meg a magyar határt.
namihami
@Csizmás Kond: Már többedszer leírtam (biztos átfutottál rajta), hogy számomra az, aki a földeken, a mezőgazdaságban dolgozik, él, az FÖLDMŰVES.
Az ilyen és ehhez hasonló kategóriát tartom parasztnak, mert lehet, hogy iskolázott, de műveletlen.
Egy népcsoport részleges kiírtása nem lehet kizárólag annak a népcsoportnak az ""ünnepe"". A keresztény ember és vallás vette ki a részét igen aktívan belőle, tehát azon a napon semmilyen joga és alapja nincs és nem lehet ahhoz, hogy bármilyen beszéd elmondására lehetőséget adjon. Főleg nem egy olyan valaki méltatása címén, aki ebben tevékeny részt vállalt.
kereső
@advocat: az a 200.000 magyar katona, aki ott lelte halálát,vagy fogságba esve valahol,valamelyik gulágon.És ennek a politikának egyenes következménye volt a "malenkij robot",amikor 16-60 év közötti civiliket fogdostak össze,és vitték el az Ural hegység körzetébe dolgozni.98 emberből kettő!! jött haza.Hulljon vissza rájuk a vérük.
Csizmás Kond
@namihami: Mégegyszer, a paraszt nem műveletlen. Aki műveletlen az akár paraszt is lehet de általánosítani nem illik.
Akikről meg beszélünk azok szintén műveltebbek nálunk mert mindig rá tudnak venni hogy rájuk szavazzunk.
A kereszténység nem volt népirtó, habár voltak sötét napja (inkvizicíó) de a zsidóírtás nem a kereszténység műve hanem a nemzetiszocialista munkáspárté.
...méltatás. Horthy azért nem hibás ha utána róla elferdített propagandát terjesztenek...ezért az a hibás aki nem olvas utána mi hogy történt.
Rockxy
Már megint azon van a vita, hogy ki mit és hol mondhat, vagy nem mondhat.
Szólás, vélemény és vallásszabadság van.
Van?
És az vajon érdekel valakit, hogy a szabad Amerika több tízmillió indián őslakos sírja felett terül el? Akiket a modern, művelt, civilizált ember gyilkolt le.
namihami
@Csizmás Kond: Mégegyszer: a paraszt-földműves összevetés--lásd mint fent.
Engem nem vettek rá, hogy rájuk szavazzak, még egyetlen alkalommal sem. Másokról nem tudok és akarok nyilatkozni. De azért a nemrájuk-szavazóból is akad egy néhány.
Vajon a keresztes hadjáratokról és hasonló ""lovagi"" tettekről, az inkvizícióról, boszorkányüldözésről és egyéb egyházi malőrökről mi a véleményed? Abban is sikerült egy néhány embert elhullajtani. A hit nevében csatázó katonákról?
A nemzetiszocializmus a keresztény támogatók igen komoly erkölcsi és főleg anyagi támogatása révén került, kerülhetett hatalomba, hatalomra. (lásd pont most Spektrum tv). És bizony, tetszik-nem tetszik, a katolikus egyház és az akkori pápa se nagyon tiltakozott a zsidóírtás ellen. A magyar fegyverbarátok egyházi támogatása már csak hab a tortán.
Méltatás és Horthy? Talán kérdezzük meg azt a néhány embert, akit meghalni, aknát szedni, árkot ásni küldött ki, élelem nélkül a Don-kanyarba, hogy tudna-e méltató ódákat írni hozzá? A katonát egy szál puskával, nyári ruhában, papírtalpú bakancsban, a mínusz 30 fokban? A lemondása révén a Szálasit és barátait hatalomba juttatni? A Duna-parti zsidó sétákat lehetővé tenni? És a többi ""apróság"".

(((most mennem kell, de ha gondolod, innen folytathatjuk, bár sok értelme nincs, mert a jelek szerint a lövészárok két oldalán ülünk)))
tudode
Az un, KERESZTÉNYÉRTELMISÉGIEK ne a vallásukkal villogjanak, ha AMIATT KÉRJENEK az egész országtól BŰNBÁNÓ BOCSÁNATOT, hogy a rendelkezésükre álló ESZKÖZÖK FELHASZNÁLÁSÁVAL milyen ócska módon SZOLÁLTÁK/JÁK a KÖZJÓT, amire esküdtek.
.
Esküszegő mindaz a KÖZSZOLGA, aki parancsszóra hülyíti a népet, hogy MAJD JOBB ÉLETE LESZ ODAÁT, a nagy semmiben.
.
Nem tartozik a társadalomra EGYÁLTALÁN, hogy a NÉP KÖZÜL KIVÁLASZTOTTAK milyen vallást gyakorolnak, de az I G E N , hogy legtöbbjük SZÉGYENT HOZ MAGÁRA, az Istent ugyan látszólag NEM TAGADJÁK MEG, de a SZAKTUDÁSUKAT ELADJÁK annak EGY TÁL LENCSÉÉRT, akinek halvány gőze nincs a KÖZJÓ SZOLGÁLATÁRÓL!
.
Álszent bagázs!!!
Csizmás Kond
@namihami: A tiltakozás mindenki magánügye, példa rengeteg van...pl az egyiptomi keresztényüldözés miatt ki tiltakozott, tiltakozik ?
...és donkanyar...apám nyolc évig volt katona, abból négyet a fronton és négyet az orosz fogságban...sokat mesélt de egyetlen szavával sem hibáztatta Horthyt...és zsidót sem ölt.
Szálasiék a német nyomásra kerültek hatalomra... azt most Merkelen kéne számon-kérd
Equus
@Csizmás Kond: "A tiltakozás mindenki magánügye" Akkor gyakorolja olyan helyen, amit nem a közösségtől lopott pénzen tartanak fenn.
quadrocopter
Nincs itt balhé, majd Köves Slomóka elsimiccsa, kapott elég zsozsót a Gecitől a saját népe megtiprásáért!
advocat
A gulágon politikai foglyok voltak. A malenkij robot? Hát egy ország elvesztett 20 millió embert. A győztes jogán megpróbált helyreállni. (Sztálint csak most, hagyjuk ki.) Az oroszoknak sem volt mit enni. A foglyok ellátást a Vöröskereszt, ahogy tudta azért ellenőrizte. Ha kíváncsi vagy megmutathatom apám leveleit, a nagy Oroszországból. Neki meg hittem. Nem dicsérte Horthyt. A legszebb éveit töltötte a seregben. 6 év? 18-tól 24-ig, majd malenkij robot. Ez azért 8 év.
És ne feledkezzünk meg az első zsidó törvényről sem. Az még kőkeményen Hitler előtt keletkezett!
namihami
@Csizmás Kond: A tiltakozás se magánügy, de a népírtás már közügy. Miért nem tiltakoznak az egyiptomi keresztények, ha üldözik őket. És vajon miért nem tudnak nemzetközi támogatást szerezni maguk mellé?
Ha az apád nem hibáztatta a vitéz Kőbányait, akkori ezek szerint ártatlan? Biztos, hogy az ott elpusztult félmilliónak is ez a véleménye?
Zsidót nem ölt--saját kezűleg. De saját bevallása szerint is antiszemita volt és hűen kiszolgálta a nácikat. Így, helyette, de azok gyilkoltak. Tehát::nem sz@rt a kútba, csak a kávára és aztán beledobta. Mert kb. ez a gyerek fekvése.
Csizmás Kond
@Equus: ...most ezt a zsidókra érted ugy-e...mert azok tíltakoznak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.