Újból és újra feltépik a sebeket – felháborodva mesélték a veronai áldozatok gyászoló hozzátartozói, hogy elmeorvosi vizsgálatnak vetették alá őket. A tesztre az ügyben érintett biztosítótársaság „invitálta” a kártérítésre jogosult családtagokat.

Mire költené, ha egy nagyobb összegű kártérítést ítélnének meg önnek?

– többek között ezt a kérdést tette fel az egyik, a testvérét elveszítő tinédzsernek a biztosítótársaság szakértője – mesélte a neve elhallgatását kérő érintett szülő. – Ehhez hasonló ízléstelen kérdésekkel bombáztak többünket.

Arcul csapták a veronai baleset áldozatainak hozzátartozóit: elmeorvoshoz küldi őket a biztosító

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ilyen „tesztre” egyáltalán sor kerülhet. Ez bőven túllépi a jó ízlés határát!

– háborgott a családtag.

A tragédiában érintettektől a biztosító korábban pszichológiai szakvéleményt kért. Ezt a gyászolók az ügyvédjük által kiválasztott szakértő segítségével csináltatták meg, majd csatolták a kártérítési igényük benyújtásakor.

– A biztosítónak azonban ez nem felelt meg, emiatt elmeorvosi szakértőt rendelt ki! – tette hozzá egy másik hozzátartozó.

Természetesen próbálunk együttműködni, de az mindenkit felháborít, hogy sem a gyászunkra, de még a nehéz időszakot élő gyerekekre sincsenek tekintettel!

Az érintett biztosító azt írta válaszában, hogy a biztosítási titokra tekintettel nem közölhetnek részleteket az ügyről.

(Blikk)

Cikk- és címlaplép: MTI Fotó: Kallos Bea

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wpym
Ez melyik biztosito? Melyiket kell nagy ivben elkerulni?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
maci0427
No Comment ! Ez Magyarország ! Már régen le kellett volna zárni az ügyet ! Gondolom hogy "gond van" az összeg, a fuvarozó társaság, a biztosító között és a között, hogy külföldön történt ez a nagy tragédia ! Senki nem akar fizetni elsőre ! Várnak - húzzák halasszák, addig sem kell fizetni ! Nagy pénzekről van itt szó !
ila51
Igen , ahogy van banktitok , úgy van biztosítási titok is. A fix eszmei értékünk megvan. Azt már ki is fizették. Itt az elmaradt kártérítések ...úgynevezett sérelem díjért megy az alkudozás. Van itt egy belső ügymenet , amiből dolgoznak. Egy viszont tény , ami nem kerül kifizetésre , az megmarad .
wpym
Ez melyik biztosito? Melyiket kell nagy ivben elkerulni?
Csizmás Kond
...kártérítés...nakéremszépen azt lehet bárhogy venni, nevezni...na de testvérnek itélni ???...nem is csodálkozok, hogy dilidokit hívtak...
papa.49
Ezért ,,ÉRDEMES,, a biztosítókhoz fordulni, míg neked kell fizetni minden egyszerű, de ha kártérítésre kerül sor akkor mindenféle kifogások felmerülnek ...
Javaslom a Biztosítási Felügyelethez kell fordulni ...
A legundorítóbb az egészben a hivatalos szervek ,,hozzáállása,, úgy segítettek, hogy inkább ne is ,,segítettek,, volna, persze a cég ,,jóbarát,, !!!
ila51
Van a peren kívüli megegyezés , és van a másik a pereskedés útján . Minden biztosítónál ez az ügyrend. Ha van ideje perelhet , mert úgy többet ki lehet harcolni. Ha nem sajnálja valaki az ügyvédnek felajánlott 20 % sikerdíjat , bízza szakemberre.
Zeta
Milyen jogon tesznek fel ilyen kérdést?
Mi közük van hozzá, hogy mire költené a pénzt , amit a biztosításból eredően kell kifizetniük a gyászolóknak
Aljasság! Hogy engedheti ezt törvény meg?
Ha nem jó célokra haszmálja , nem jár nekik?
papa.49
@Zeta: Be kéne fizetni a csutigeci ,,könyörgő számlájára,, !!!
Ezen már tényleg ki lehet akadni !!!
görbetükör
@Csizmás Kond: "A jogszabályoknak megfelelően az elhunytak valamennyi közeli hozzátartozója – szülők, testvérek és nagyszülők – részére úgynevezett sérelemdíjat is fizetett a biztosítótársaság."
A jogszabályoknak megfelelően, érted? Mehetsz dilidokihoz!

www.hirado.hu/2017/05/24/veronai-baleset-a-groupama-biztosito-kifizette-a-meghatarozhato-karosszegeket/
Csizmás Kond
@görbetükör: ...és kutyáknak, macskáknak, kanárimadaraknak semmi semmi ?
Azt elhiszem, hogy a törvények értelmében valakinek fizetnie kell...de hogy a családban mindenkinek az már marhaság...mert ugye akinek csak egy felmenője van az keveset kap akinek tíz az akár meg is gazdagodhat...mert ma az emberi élet is csak pénzt ér.
magyarbakancs
Egy kósza gondolatot engedjetek meg!
Nekem tette volna fel ezt a kérdést a biztosító embere ottmaradt volna a székbe eltört nyakkal.az biztos.
Eladott Ország
A Questor-ügy is ugyanilyen. A hatóságok nem végezték a dolgukat. És amit az ügyészségek művelnek, mikor fideszest kéne vizsgálni... Mind a pénzről szól. Van az a pénz, amiért bűnözők garázdálkodhatnak. A magyar hatóságok ismét szánalmas munkát végeznek és sem a hozzátartozókat, sem a közvéleményt nem tájékoztatják sem az ügy menetéről, sem annak fejleményeiről. Ígérgetésen kívül az elmúlt egy évben semmi nem történt. A balesetben vétkes cég buszai a mai napig járják Európa útjait. Buszok tömkelege, illegálisan beépített üzemanyag tartályokkal és extra ülésekkel a fedélzetén szállítja emberek ezreit. A magyar hatóságok semmilyen tényleges lépést nem tettek annak érdekében, hogy ne történhessen meg még egyszer egy, a veronaihoz hasonló tragédia. Nem kezdődtek meg országos méretű kivizsgálások, sem az üzemorvosok munkájának felülvizsgálata. Semmilyen valós, előremutató lépést nem tett a kormány, csak a száját jártatta. Miközben egy nem létező Soros-tervről már a teljes lakosságot sikerült több milliárd forintért tájékoztatni, addig egy baleset kivizsgálását nem sikerült lezárni több mint egy év alatt. Miközben civil szervezetek tucatjait vegzálják és vizsgálják nap nap után, addig törvénytelenül működő cégek tucatjainak kivizsgálását mellőzik. Az olasz hatóságok munkája – valamint a hozzátartozók nyomozása – kellett ahhoz, hogy egyáltalán kiderüljenek a rendszer hiányosságai és törvénytelenségei. Ha a magyar hatóságokon múlna, a mai napig nem tudnánk semmit az egy éve történt tragédia körülményeiről.
Eladott Ország
A capite foetet piscis. Fejétől bűzlik a hal.
Madácsi Pali
Remélem kiderül a pénzbegyűjtő társaság neve. Biztositónak csa az ügyfelek megtévesztésére hívják magukat.
Eladott Ország
@Madácsi Pali: Minden biztosító ilyen tróger, ganajláda. Ha fizetni kell, a válasz: nem biztosítási esemény. Szinte hihetetlen amit ebben az országban meg lehet csinálni amíg ez a rohadt zsivány bűnöző fidesz banda van hatalmon.
görbetükör
@Csizmás Kond: - remélem nincs testvéred. Te ritka szemét ember vagy. Igazán van megélhetési lehetőséged mostanság ebben a világban. De én hányok tőled.
Csizmás Kond
@görbetükör: ...képzeld el van és nem a kárpótlásért testvérek.
...amúgy ahogy látszik a rettentőnagy gőgödben fel sem fogtad mit írtam
görbetükör
@Csizmás Kond: Senki nem a kárpótlásért testvér. Gyalázat, hogy feltételezed, nyerészkedni akar bárki is. Szar ember vagy!
papa.49
@magyarbakancs: Ezzel a gondolattal nem vagy egyedül ...
Csizmás Kond
@görbetükör: " többek között ezt a kérdést tette fel az egyik, a testvérét elveszítő tinédzsernek a biztosítótársaság szakértője"
...naszóval itt azt fejezi ki, hogy a testvér is kap a biztosítótársaság pénzéből...és erre volt felháborodva mindenki, hogy miért kérdeznek ilyent.
Én azt kérdeztem, hogy a testvér is miért kér pénzt ...te meg túrod a nyálad.
görbetükör
@Csizmás Kond: - naszóval, feltételezem, hogy nem a tinédzser kapja az az általad olyan nagyon irigyelt pénzt, hanem a szülők, csak a testvér is velük él. De ha a testvér kapja, az azt jelentené, hogy már a szülők sem élnek.
Te nyomorult, te szarember, pofátlanul itt téped a billentyűzetet szégyenérzet nélkül. Szarember vagy.
Csizmás Kond
@görbetükör: mégegyszer és lassan...itt arra írtam ami megjelent..természetesen azt feltételez mindenki amit akar de lehetőleg annak legyen valamilyen alapja...nekem az volt amit írtak neked a gőg, hogy belém köss.
ja..hogy nem másoltam ide mit kérdeztek...íme : " Mire költené, ha egy nagyobb összegű kártérítést ítélnének meg önnek?"
ezek fügvényében képzelj vagy feltételezz amit akarsz nem mások feltételezésében keresd a vitaindítót.
Pálinkafőző Rézüst
Tetves fideszes cég a balesetes buszos cég, így minden ellesz sikálva, még az áldozatok hozzátartozóinak a megalázásának árán is... Rohadt geci fideszes férgek...Szebben nem tudom ezt megfogalmazni...
görbetükör
@Csizmás Kond: te mire költenéd a testvéred halála miatt a kártérítést, ha kapnál?
Csizmás Kond
@görbetükör: rossz kérdés...a testvéreim családosak...és ha akarnék sem tudnék kártérítést kérni.
---de mit nem értettél az írásomból, hogy ennyire rácuppantál ?
görbetükör
@Csizmás Kond: Gondoltam, hogy nem válaszolsz. Szar ember vagy.
Csizmás Kond
@görbetükör: ...az...rágódsz is rajtam rendesen...
picike1
@Csizmás Kond: a tesóknak a cumi jár
picike1
@görbetükör: és te milyen itt nem leht ilyeneket irni olyat csak hogy kaki
advocat
Esetleg egy kis bírság? Rájuk férne!
kukac50
Azt kell elmeorvoshoz vinni aki ezt kitalálta! Nem elég baj az, hogy meghaltak a gyerekeik?
Megakarják még Őket alázni is? Biztosító amelyik nem akar fizetni így tesz?
advocat
Ebben a biztosítóban EMBEREK intézik az ügyeket?
Eladott Ország
@advocat: Igen, mert senki nem akar fizetni.
444.hu/2017/12/19/az-interneten-arulja-buszait-a-veronai-buszbalesetben-erintett-ceg
Az interneten árulja buszait a veronai buszbalesetben érintett cég.
Ha megengeditek, beleraktam még egy kiemelést, ezzel a válasz is megvan.
uploads.disquscdn.com/images/d59999a644e16d18b07c423816e51225c18a495673d4db91e05fc0c4c37a97ef.png?w=600&h=297
"Csupasz picsára" árulják magukat, hogy később ne lehessen lefoglalni semmit, mindezt a hatóságok szeme láttára. Nem véletlenül kaptak korábban állami támogatást.
advocat
Ne menjenek. Miért is? Szóval ebben a biztosítóban nem EMBEREK vannak. Valami gyalázatos férgek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.