A Facebook szerint a videó felért egy gyűlöletbeszéddel

A 444 cikke a Vice magazin alapján találta meg a választ arra, miért döntött úgy a közösségi oldal, hogy mégis engedélyezi a videót.

A Miért cenzúrázta a Facebook a magyar kormány „rasszista” videóját – és tette vissza című cikk szerzője szerint a Facebook nagyon ritkán töröl kormányzati tartalmat, így a migránsokról szóló Lázár-videó ideiglenes betiltása valóban komoly ügy.

Megszólalt a Facebook Lázár videójáról

A Facebook szóvivője elmondta, hogy

az oldalt főleg fontos kérdések megvitatására használják az emberek, de el fogják távolítani azokat a bejegyzéseket, amelyek „megsértik közösségi irányelveinket, beleértve a gyűlöletbeszédet. Ugyanakkor kivételt tehetünk, ha a tartalom hírértékű.”

Az emberi jogok védelmével foglalkozó Human Rights Watch szervezet európai médiaigazgatója, Andrew Stroehlein erre azzal vágott vissza, „tényleg fontos, hogy az európaiak tudják, hogy az EU egyik tagállama rasszista gyűlöletpropagandát folytat.”

Az amerikai Henry Jackson Társaság igazgatója, Nikita Malik pedig azt mondta,

a Facebooknak világosabbá kell tennie, hogy nem fogadja el a gyűlöletbeszédet, és azt sem ártana meghatározni, mit tekint annak.

Lázár korábban azt mondta, tárgyalt Gernot Blümel osztrák kancelláriaminiszterrel, és tisztázták, hogy az osztrák fővárosban tett keddi magánlátogatása nem érinti a kétoldalú osztrák-magyar kapcsolatokat.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(444, Vice)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
"Az emberi jogok védelmével foglalkozó Human Rights Watch szervezet európai médiaigazgatója, Andrew Stroehlein erre azzal vágott vissza, tényleg fontos, hogy az európaiak tudják, hogy az EU egyik tagállama rasszista gyűlöletpropagandát folytat."

Pontosan, ezért írtam tegnap, hogy a bécsi videójával két nap alatt másodszor talált saját kapujába, ha csöppnyi esze lett volna, csendben maradt volna mikor a FB leszedte a gyűlöletbeszédét.
De a szokásos arroganciája elnyomta, amit a józan ész diktált (volna).

Totális káosz látszik a fityesz háza táján :-))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@durbincs: Mit akartál volna te kis IQ mínusz?
Kérj segítséget, neked nem szégen, tudják, hogy idióta vagy!

Matyar még nem menni, csicska?
A "minivirsli" tapogatás jobban megy, mi?
Meg más gatyájában turkászni!
Igaz, hogy állandó ingyenes belépőd volt a Széchenyi - "meleg" - fűrdőbe, buzzancs?
Romániából is ezért zavartak el?
quadrocopter
@durbincs: Ez mi akart lenni, csicska?
Mit akartál volna te kis IQ mínusz?
Kérj segítséget, neked nem szégen, tudják, hogy idióta vagy!

Matyar még nem menni, csicska?
A "minivirsli" tapogatás jobban megy, mi?
Meg más gatyájában turkászni!
Igaz, hogy állandó ingyenes belépőd volt a Széchenyi - "meleg" - fűrdőbe, buzzancs?
Romániából is ezért zavartak el?
Desischado
@F_Viktor: Ezzel csak az a baj, Viktor, hogy bennünket is minősítene, illetve azonosítanak lézerrel! Máskülönben igazad van.
justhpeter
A facebooknak igaza van, a letörlést figyelmeztetésnek szánta , de Lázár és az IQ-Nuku hívei nem tanultak belőle. Igaz, a fideSS-tábor nem az éles eszéről lett híres.
F_Viktor
@Desischado: Éppen ezért okoz orbán olyan károkat az ország megítélésben, hogy 40-50 évre kiírja Magyarországot Európából.
libellle
@Shikari: evvel még jobban maga ellen cselekedett. ugyanis amig ezt valaki addig nem látta most megnezheti., igy nyilvánossá teszi, hogy elmebetegek kormányozzák magyarországot. persze ellehetne menni ott az utak melett és városokba takaritani lázárnak. Lenne egy egész életre faladata. a legnagyobb mocsok egyébként itt bécsben ö volt. sokat segitett az itt elö magyarorknak is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.