Vidéken is megkezdődött a nyugdíjasok 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványainak kézbesítése, a küldeményeket április közepéig minden érintett megkapja – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Novák Katalin ismertette:

a küldemény 4 darab 2000 forintos és 2 darab 1000 forintos, élelmiszerre és meleg ételre beváltható utalványt tartalmaz, érvényességük 2019 utolsó napján jár le, a küldeményt az értesítéssel a kézbesítést követően 10 napig a postán is át lehet venni.

Az át nem vett utalványok a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságához kerülnek, innen lehet május 31-ig utólag igényelni az újbóli kézbesítést – mondta az államtitkár.

Újabb bejelentés érkezett az Erzsébet-utalványokról – eddig kapja meg minden érintett

Fotó: MTI

A kormány döntése értelmében minden, 2018. március 1-jén nyugellátásra, illetve a vonatkozó kormányrendeletben meghatározott más ellátásra jogosult 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kap.

A kabinet harmadik alkalommal küld Erzsébet-utalványt a 2,7 millió, Magyarországon élő nyugdíjasnak és nyugdíjszerű ellátásban részesülőnek, a kézbesítés ezúttal is megszokott és bevált rendszer szerint működik – hangsúlyozta Novák Katalin.

Megjegyezte, az utalványokkal a kormány az idősek munkában eltöltött évtizedeit ismeri el.

Hozzátette: az erről szóló döntést az tette lehetővé, hogy magyar gazdaság növekedési pályára állt, a GDP növekedése tartósan 4 százalék feletti, a kivitel rekordot döntött tavaly, a foglalkoztatottság aránya és a bérek folyamatosan emelkednek.

Újabb bejelentés érkezett az Erzsébet-utalványokról – eddig kapja meg minden érintett

Parrag Zoltán postás átadja a tízezer forint értékű Erzsébet-utalványokat tartalmazó borítékot egy nyugdíjasnak az utalványok postázásának helyzetéről tartott sajtótájékoztatót után Budapesten, a XIII. kerületi Gidófalvy utca 33-as számú házban 2018. március 20-án. MTI Fotó: Mónus Márton

Az államtitkár elmondta, az idősek több évtizedes munkában eltöltött idejét a kormány eddig is elismerte a nyugdíjak folyamatos emelésével, miként a gyermeket nevelők és a középkorúak százezreinek is segíteni kíván a többi közt rezsicsökkentésekkel.

Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője közölte, hogy az eddigi tapasztalatok szerint várhatóan a nyugdíjasok több mint 80 százaléka a kézbesítőtől veszi át az Erzsébet-utalványokat.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@wagabund: ja persze !!! =))
ha annyira megbecsülne akkor visszaállítaná a svájci indexet!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Cicamama55: Hát persze a környező IDESZAVAZÓK IS KAPNAK !!!
Zeta
@Cicamama55: nem, kapnak mind az öt földrészen. Az Ausztrálok a -17 es Böske utalványt sem értették, nem tudnak mit kezdeni vele. Jelezték is, süket fülekre talált.
Desischado
"az idősek több évtizedes munkában eltöltött idejét a kormány eddig is elismerte a nyugdíjak folyamatos emelésével, miként a gyermeket nevelők és a középkorúak százezreinek is segíteni kíván a többi közt rezsicsökkentésekkel."
Ez volt az év hazugsága! Csak szavazatokat akarnak venni! A kilakoltatást, és a normális nyugdíj emelést is napirendre sem engedték venni a fideszesek! Ennyit a a jóindulatukról!
nihil
Jegyrendszer 2018-ban?
Oroszok vissza - 2018-ban?

Ti buta fidesznyikek, ti nem emberek vagytok, hanem állatok !!!
namihami
Micsoda öröm áll Mariska néni házához Bázakerettyén. Kap a Világmegváltótól egy 10.000 forintos UTALVÁNYT, amit ugyan a faluban egyetlen bolt se fogad el, de KAPOTT ajándékot.
Cserébe csak egy apróságot követel a Vezér. Egy jókor, jóhelyre tett x-et.
Köb Jani
@nihil: Te mint állat, ne hasonlítsd magadat emberhez, mert arra alkalmatlan egy állat.@namihami: Nagyon jó lenne ha gondolkozni is tudnál, nem csak szajkózni a negatívumot, amit teszerinted falun nem fogadnak el, nagyon tájékozatlan vagy, csak az MSZP- DK -s boltban nem fogadják el azt is csak Budapesten a Gyurcsány szférában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.