Ma a kormányzás csupán a korrupciós mellékterméke, a fő cél a korrupció – jelentette ki Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje pártja alapítványának konferenciáján.

Hangsúlyozva, hogy a közpénzlopás szintje akár egyetlen nap alatt is csökkenthető lenne, ha elfogadnák pártja erről szóló törvényjavaslatait.

Szél Bernadett szerint ma a kormányzás csupán a korrupció mellékterméke

Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika (LMP) miniszterelnök-jelöltje az ellenzéki tárgyalásokról tartott sajtótájékoztatón a Képviselői Irodaház előtt 2018. március 20-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Szél Bernadett az Ökopolisz Alapítvány keddi, a korrupció visszaszorításáról szóló rendezvényén garantáltan oligarchamentesnek nevezte az LMP-t, és hangsúlyozta: képesek arra, hogy a választók akaratát teljesítsék kormányon.

Kijelentette: a kormány rendszere addig működik, amíg jön a pénzutánpótlás, de nem képes a saját lábára állni, a gazdaság folyamatosan a külső betáplálástól függ. A nemzeti együttműködés rendszere a korrupcióra épül – folytatta –, de ha elzárják a csapokat, kártyavárként omlik össze.

A földprivatizációt földrablásnak nevezte és kijelentette: bárki kerül kormányra, ha nincs közös földvagyonunk, a kormány keze meg lesz kötve.

Szél Bernadett mindezek miatt is átláthatósági szabályokat sürgetett, például nyílt kampányszámlát. Az antikorrupciós törvények mellett független igazságszolgáltatást is szorgalmazott, megjegyezve a legfőbb ügyészről, ha Polt Péter egy kormányváltás után hajlandó lesz elvégezni a munkáját, és nem csak a fideszesek "pecsenyéjét akarja mosni", akkor maradhat, ha nem, akkor szakmailag alkalmatlan és távoznia kell.

Az LMP társelnöke az ellopott pénzek visszaszerzésére is ígéretet tett. Azt üzente a fideszes politikusoknak: nem lehet majd távozni az ellopott forrásokkal.

Lobbista nyilvántartás létrehozását is ígérte, mondván: átláthatóvá kell tenni a politikusok és az üzleti élet kapcsolatát, és teljes tilalmat hirdetett a szerződéskötésre offshore-cégekkel.

Kijelentette azt is: megerősítenék az Állami Számvevőszéket, bővítenék antikorrupciós feladataikat.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A politikusok által ellopott közpénzek zöme is valószínűleg offshore cégeken keresztül megy ki az országból. Így kell átgondolni ezt az összeget:

"Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba, amivel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja a nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen szerint szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek."
hirarena.com/a-teljes-allamadossag-ket-es-felszereset-tuntettek-el_626

Ráadásul ez 2010-es adat, hogy azóta mi pénz mehetett ki az országból, azt késöbb fogjuk megtudni!
Béla333
És most is arra készülnek jónéhányan, hogy akinek az ország kifosztását köszönhetjük, azokat helyeznék újra hatalomba.
Had folytatódjon az ország lecsúszása!
Emberek ébresztő!!!
Kookas
@Mirabilis: jó lenne de az lmp és a jobbik másik hintában ül.
Béla333
Ja! Abban a hintában, ahol a közpénzt elszámoltatók ülnek, nem a közpénzt ellopók!
Madácsi Pali
@Béla333: az LMP és ön az elszámoltatás két akadája! Felhívom a figyelmét, hogy ma 2018. március 21. van nem 2011. Az Orbán kormány 8 évét kikapcsolta a tudatából alaptákolmányostól, alkotmányos költségestől, a nemzet vejkójával, Kósa 4.3 milliárd eurójával, Orbán 7.2 millió $-ával amit a baltásért kapott, az összes brókerbotránnyal együtt, a nem fideSS szavazók nemzetből kitagadásával és megfenyegetésével stb együtt. A kollektiv bűnösség benesi elvét ön akár a polgárháború kirobbantásáig követi. A fideSS 8 éve alatt az MSZP vezérkara többször kicserélődött, a felső vezetésből a fideSS kollaboránsok, velük vizizők kikerültek. Az önök által annyira gyűlölt Gyurcsány 2000-ben nagyvállalkozóként lépett be az MSZP-be, vagyonát nem politkusként szerezte. Karácsony Gergely 2009-ben lépett be az LMP-be. A 10-es választás kampányfőnöke, majd a frakcióvezető helyettese volt. Ennek az embbernek az értékrendje nem változott, viszont a politikai környezet 180°-ot fordult! A jelenlegi óriás mértéku korrupció nagy probléma, de a legnagyobb a beígért orbáni leszámolás. Ezt figyelmen kívül hagyni óriási politikai bűn! Egy szállóigévé vált szólás alapján szabadon: Ezt elkurták (LMP), nem kicsit, nagyon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.