A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a magyar választási rendszer minden eleme elfogadhatatlanul, tisztességtelenül és drámai módon kedvez a Fidesznek.

Gyurcsány Ferenc szerdán azután tartott sajtótájékoztatót, hogy pártja budapesti irodájában találkozott Douglas Wake-kel, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) választási megfigyelőcsoportjának vezetőjével, akivel megosztotta aggályait.

Gyurcsány nagyon kiakadt, szerinte a választási rendszer minden eleme a Fidesznek kedvez

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke. MTI Fotó: Illyés Tibor

A magyar politikus kijelentette, hogy

az április 8-iki választás nem lesz sem szabad, sem tisztességes.

Eleve nem lehet az, ha a választási törvényt a Fidesz egyoldalúan fogadta el, miközben saját politikájának érdekében szabadon használja a teljes állami költségvetést – mondta a pártelnök.

Gyurcsány Ferenc arról is beszélt, hogy a kormánypártok sokkal könnyebben tudják elérni a választókat, ráadásul az egyes emberek szavazási lehetőségei is különböznek.

Akik soha nem éltek Magyarországon, azok ellenőrzés nélkül, nem nyilvános választói névjegyzék alapján, levélben szavazhatnak, míg azoknak, akik időlegesen hagyták el az országot, hatalmas erőfeszítéseket kell tenniük, hogy egy nagykövetségen vagy konzulátuson voksolhassanak – értékelte.

Hozzátette:

a határon túlról, a személyes adatok felhasználásával bárki szavazhat bárkinek a nevében, ráadásul az elhunytak nevében is lehet voksolni és nincs lehetőség ellenőrizni a szavazás tisztaságát.

Gyurcsány Ferenc egy kérdésre azt felelte, hogy az EBESZ később jelentést készít majd az áprilisi választásról, de a szervezetnek nincs olyan hatásköre, hogy hatályon kívül helyezze a választás eredményét.

Egy másik témában feltett kérdésre azt válaszolta, a DK régóta beszél arról, hogy a keleti határ menti településekre rengeteg ukrán állampolgárt jelentenek be névlegesen.

Ezek az emberek magyar nyugdíjhoz akarnak jutni, miközben egyes polgármesterek is segítik a folyamatot, hogy "egy számukra kedvező választói bázist alakítsanak ki" – mondta. Kiemelte, hogy van olyan település, ahol a névleg bejegyezettek számra meghaladta a valóban ott élőkét. Az ügyben költségvetési és választási csalás gyanújával már feljelentést tettek – jelezte.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Pontosan ezt mondom már évek óta. Feri iagazad van és nem kicsit, de nagyon!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Közjogi értelemben, finoman szólva, ILLEGITIM, olyan VAN "is" meg nincs is KORMÁNYA az országnak, mert ALKOTMÁNYOS PUCCSAL szerezte meg a HAT-ALMÁT 2014-ben a második Orbán-kormány csalásával, azaz 4/5-helyett KÉTHARMADDAL "szülte" meg a gombnyomogatók támogatásával azt a PÁRT ALAPTÖRVÉNYT, amelynek "még" ASZTALA IS VOLT, hónapokig EZ AZ ASZTAL volt a kommunikációjuk KÖZÉPPONTJA!
.
------- Kerényi: egy lépcső volt az Alaptörvény Asztala
www.youtube.com/watch?v=_YJseGtiNLY
.
Hogy mit ÖSSZE BAROMKODTAK ezek az asztaltól kezdve Mr 20% 1.300 milliárdjáig!
relatív
A politikába kerültek olyan emberek az itóbbi 30 évben, akiket semmiképp nem kellene oda engedni.

Egy aljas, a következményéről ismerethiányos, felelőtlen ember rágalmazott meg - bár utólag tévedésre hivatkozva visszavonta - társpolitikusokat eszetlenül, és az arra fogékony emberekben a legaljasabb reakciókat váltotta ki.

Az ilyen jelenségek mentén nemkormányoznak a regnálók, csak a levegő esztergálásának tűnő semmiségekkel hülyítik a tájékozódni ódzkodókat, vagy egyenesen az emberek legaljasabb tulajdonságának felajlásával egymás ellen buzdítják a magyarokat.

Ha nem lépünk - minél gyorsabban - ezen a közéleten, akkor még az ország léte IS megkérdőjeleződik, mert a jövendők eltávozik körünkből !!!
Desischado
Sajnos, ez így van, ennek az egyetlen ellenszer, ha mindenki elmegy szavazni. Hajrá, magyarok, hí a haza!
terlasz
@Shikari: Neked meg többet kellene innod, így aztán mindenki jól járna, ha nem találnád meg a betűket a klavin.
evacica
Mi a fenét lehet ilyen gátlástalan szemetektől várni? A tisztességes megmérettetésre Orbán képtelen! A hatalomér a pénzért mindenre képes, még a csalásra is, hiába em tud mást adni csak mi lényege!Április 8 mindenki mennyen elszavazni, és ha az eszére hallgat nem erre a velejéig romlott fideszre adja le a voksát!
kokopelli
@evacica: ..olyan messzire tolta a talicskát,hogy önjáró lett!
Nincs más választás,mint mindenkit lesöpörni mint Adolf anno,
vagy sok-sok év nehéz vasban! ..ő is tudja,ha "visszapillant ...!
..,hogy képes rá a betegsége miatt,azt nem tudni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.