Utoljára ennél jobban a legutóbbi, 2014-es választási évben ugrott meg a kormányzat adóssága az első két hónapban. Januárban 344, februárban pedig 235 milliárd forinttal nőtt a központi kormányzat bruttó, nem konszolidált adóssága - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatásából. Vagyis 2018 első két hónapjában összesen 579 milliárd forinttal ugrott meg a tartozásállomány, ami a korábbi évekhez képest kiemelkedőnek tekinthető. Ennél nagyobb mértékben ugyanis a legutóbbi választási évben, 2014-ben nőtt ugyanezen időszak alatt az adósság. Akkor majdnem 1400 milliárddal, 2015-ben 266, 2016-ban 251, tavaly pedig 393 milliárdos volt a két hónap alatt összehozott növekmény. Február végére a központi kormányzat adóssága ezzel történelmi csúcsra, 27 325 milliárd forintra emelkedett. A kormány mostani ciklusa alatt egyébként 2738 milliárd forinttal nőtt a költségvetés adóssága, igaz nominálisan nagyon nehéz megállítani az emelkedést és tartóssá tenni a csökkenő...

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Shikari: Fletónál nem volt egyik szavazat-vásárlási trükk sem.
Egyébiránt a demokráciáért való tüntetés, egyáltalán a tüntetés, mint olyan, csak fidesz-szinten egyezik meg a tv-székház szétverésével, a városon végigvonulással kombinált rombolással, a parkoló autók felgyújtásával, a Parlament körüli sátortáborozással egybekötött körülsz@rással és hasonló, ""emberi jogokkal"". Nem egyezik meg a tömeg fellázítása utáni elmeneküléssel egybekötött városdúlással.
Én például helyesnek tartom a rend fenntartása és a városlakók érdekében a csürhe végigverését. Mert azért mégis a békés lakosság volt többségben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Vagyis vilagosan kiderul, hogy 2014-ben es most sem eleg draga semmi sem, hogyha a kozpenzbol kell fedeznie ezeknek a mocskoknak a sajat kampanyukat.
Mert nem vitas, hogy kuszaszam a kislabujjaig benne van a Nemzethy Trezorban...

Na, akkor peldaul lehet jonni fideszes trollok, es lehet bizonygatni, hogy a gazdasag az egekben szarnyal , es hogy sosem fejlodott meg ennyit a gazdasag...
Aha,...
Akkor miert nem torlesztjuk az adossagunkat? Mi lett a kotvenyesek horribilis mennyisegu penzevel? A manyup 3000 milliardjaval? A 100 milliard elso folyositott Paks2 penzzel?
Egyaltalan: hova tunik az az eves 10 ezer milliard forint, amit a magyar gazdasag meg ugy ahogy megtermel?
Mi a kurvaanyjukra koltenek ennyi penzt???
papa.49
Valahol jelentkeznie kell a rengeteg elbaszott pénznek, de az igazi meglepi a bukfenc után fog kiderülni, a következő kormány törheti a fejét miből fizeti a tetves taknyok által elbaszott pénzek után a törlesztést, mert a ruszkik, meg a kínaiak is benyújtják a számlát !!!
namihami
@Shikari: Nem furcsállod, hogy az adósság mértéke és a demokrácia, -Fidesz-vonalon-, de pontosan ugyanabban, a választás, évében jelentkezik?
Nyugdíjas 10.000, gáz 12.000---érdekes, nem? Tavaly nem volt nyugdíjas? Esetleg nem volt tél? És mégse jött a Viktor-segély.
karma1
@papa.49: Aranyom, a TELJES VAGYONELKOBZASBOL! Nehogy mar lemondjatok az ellopott penzekrol, az Isten szerelmere!!!
Miert feledkezik meg mindenki arrol, hogyha az ellenzek jut kormanyra, akkor nem fogja ezeket a bunozoket szamonkerni?
Az ertelmesebb ellenzeki partok mar regesregen keszulnek erre, - ezert mondja Gyurcsany is, hogy a legelso dolog lesz az elszamoltatas, es hogy poltot, orbant bortonbe csukja. Jelenleg ettol a ket embertol fugg Magyarorszag sorsa.
Hiaba semleges Svajc, ebben az esetben nemcsak a magyar rendorseg, hanem egeszen biztosan nemzetkozi nyomas is fog nehezedni azokra a svajci bankokra es kamu offshore cegekre, amikhez koze van orbannak vagy barmelyik fideszes csokosnak.

Bizzatok mar abba, hogy Merkel es az egesz Unio meg fog konnyebbulni, ha orban eltunik a bortonben vagy a dilihazban, mert mar nem azon kell agyalniuk, hogy hogyan iktassak ki ezt a "full" orultet. Ilyen ecceru.
namihami
@Shikari: Fletónál nem volt egyik szavazat-vásárlási trükk sem.
Egyébiránt a demokráciáért való tüntetés, egyáltalán a tüntetés, mint olyan, csak fidesz-szinten egyezik meg a tv-székház szétverésével, a városon végigvonulással kombinált rombolással, a parkoló autók felgyújtásával, a Parlament körüli sátortáborozással egybekötött körülsz@rással és hasonló, ""emberi jogokkal"". Nem egyezik meg a tömeg fellázítása utáni elmeneküléssel egybekötött városdúlással.
Én például helyesnek tartom a rend fenntartása és a városlakók érdekében a csürhe végigverését. Mert azért mégis a békés lakosság volt többségben.
karma1
@Shikari: Meselnel errol bovebben? Mert a demokraciarol eppen posvanyoson ok jelentettek ki, hogy illiberaliaba vezetik at, tehat nix demokracia.
Talan neked valami mast mondtak, vagy meg a regi troll-brossurabol dolgozol?
simmering73
Spájz kipucolva. És nyugat nem fog segíteni, amíg a magyar politikában ezeknek a haramiáknak írmagja is marad.
karma1
@simmering73: Ertsetek mar vegre meg, hogyha kormanyvaltas lesz, akkor a fidesz NEM ellenzekben, hanem BORTONBEN kell hogy legyen!!! Es higgyetek el, hogy a muvelt nyugat dijazni fogja a kormanyvaltast!
Mostanaig minek szolt volna bele a politikai eletbe? Hiszen a magyarok MAGUKNAK valasztottak ujra ezt a diszfaszt! Ha nektek jo ez otthon Magyarorszagon, akkor mas kivulrol miert akarjon valtoztatni az allapotokon?
karma1
@Shikari: Mert ellentmondo fogalom. A demokracia halado dolog, (a liberalis halado), az illiberalis pedig ennek az ellenkezoje. Egy pozitiv dologbol nem kovetkezik a negativ illiberalizmus.
simmering73
@karma1: Nem értetted amit írtam. Pont ezt mondom. Hiába kerül ellenzékbe a fidesz, amíg a politikai életből nem lesznek száműzve, nyugat sosem fog segíteni (talpraállni). Minek? Azért, hogy négy év múlva újra ezek a mocskok kerüljenek hatalomra?
namihami
@Shikari: Ezt megírták a fidesz médiumok, de sehol nem volt rá HITELES bizonyíték. Csak a Gazsi meg a Szamanta mondta bele az Echo Tv és az MTv1 kamerájába. Hiteles? Lehet, hogy tőlük kettővel többet kapott és ezzel a Fidesz lett a befutó. Ez a kétszer 10 rongy és a 12ezer is TÉNY. És pont a választás előtt, valami furcsa véletlen folytán.
namihami
@Shikari: Bocs, de ezt a fidesz-médián kivül, hol, melyik valódi szakirodalomban olvastad? Már erkölcsi kiindulópontjuk is gyökeresen ellentétes. Egyik az egyén szabadságából vezeti le a társadalom életét, a másik egy szigorú, egyszemélyes vezetésből. Ez pedig inkább Fidesz-mentalitásnak tűnik. És elhiszem, hogy a Magyar Idők és hasonló termékek ezt terítik a rajongóknak, de attól ez még nem válik igazzá.
Erről ennyit úgy zanzásítva.
karma1
@simmering73: orban bunozo. De hiaba az, hogyha polt nem teszi a kotelesseget, vagyis nem tartoztatja le orbant es a vejet, meg kosat, meg az osszes bunozot, akkor azon kell dolgozni, hogy a kormany megvaltozzon, es az utod elsokent poltot, masodikkent orbant valtsa le, mert mindegyikuk bunozo.
Na most ha bunozok, akkor nem maradhatnak bent a parlamentben ellenzekkent sem, mert ugyebar mindenki tudja, hogy az OSSZES fideszes valamilyen szinten saros.
Az legyen a cel, hogy a fideszt, mint egy kartekony partot szetverjenek, de vegulis nem kell kulon szetverni oket, csak mindenki ellen szepen fel kell allitani a vadiratot, es elozetesbe veluk.
A baj csak az lesz, hogy megsem lehet egyszerre tobbszaz szemet ellen buntetoeljarast inditani, es elobb-utobb valamilyen neven, mondjuk "Uj hajnal" vagy valami mas neven ujra megprobaljak felallitani a fidesz utodpartjat, es megprobalhatnak ujra belopakodni a Parlamentbe. Ezert kell valtoztatni a partalapitasi torvenyen is, nehogy megegyszer olyan lehetosege legyen barmely partnak is, mint ami most van: kamupartok szazait jegyzik be, aztan a penzzel lelepnek, (mert persze ez is arra jo, hogy a fidesz eselyeit noveljek...)
namihami
@Shikari: Akkor erről ennyit. Ha tudom, hogy ezt írod, akkor el se kezdem. Ez nem érv, csak vagdalkozás. Tény az, amit írtam a Fidesz tevékenységéről. Arra adatok vannak.
karma1
@Shikari: Hat hogyne... Igy aztan hitler nem is nazi volt, hanem kurvara liberalis,... Csak mint Soros Gyuri bacsi,...
Lapozza'...
iluminati
@karma1: Én is félteném az életem a maffiától...
namihami
@Shikari: @Shikari: Bayert? Pont Bayert? Mert az hiteles? A ""Péchy Blanka-díjas"" Bayer? Az ""aranytollú"" Bayer? A szépen fogalmazó Bayer? Azt a Bayert, aki a legjobban kacarászik a tévében a SAJÁT poénjain?
Ennél azért többre tarthattál volna...
Hellcat
@namihami: Ereszed el...ez egy igazi buta fasz...nem érdemes vele vitatkozni mert nem tud...az hogy bizonyíték nélkül ismételget valamit az nem vita..
namihami
@Shikari: Olvasd el mégegyszer. De most figyelmesen...
HITELES???...hahaha... Amikor a bayerizmus már tananyag az orvosi egyetemek bizonyos (elmegyógyintézeti) szakán? Kösz...
namihami
@Hellcat: Igen, de a remény hal meg utoljára. Eddig a ""halacska"" volt a kedvencem, de...
Bár a javára szól, hogy a durbinccsal ellentétben, ez a kommenttárs kulturáltan és nem káromkodva fogalmaz. És még az írásjelekben is otthon van.
Hellcat
@namihami: Hát igen a sügér még írni sem tud :D ez a csikari lehet magasabb bérkategóriás fizetett troll :D
namihami
@Shikari: Mert nemcsak a cím, de az , aki megadja, az is minősíti a díjat és a díjazottat.
Nézd át azok nevét , akik ugyanezt kapták. Csupa ""Viktor-fan"". Ez a fajtája a kitüntetésnek a ""Cseléd-Ordó"".
Aki Én
@Shikari: Nőhet a kormányzat adóssága, a költségvetés adóssága... Egyik fideszes találhat 1,2 milliárdot, a másik 1,3 milliárdot...
De mindez ki a faszt érdekel, mikor retteghetünk az orbán által beengedett migránsok tízezreitől, igaz kretén?
Aggódom érted, mert ha egyik reggel véletlen rájössz, hogy mennyire buta vagy, szégyenedben végzel magaddal.
Aki Én
@Shikari: ...neeem, nem csupán ostoba vagy. Annál súlyosabb a helyzeted.
CsipkeRózsa
Ez a történelmi adósságcsúcs még tovább fog növekedni, van még egy kis idő a választásokig.
Eladott Ország
Mennyi csontváz fog még kidőlni a kormány/rendszerváltás után a szekrényből. Van egy Fidesz nevű párt, túltömve sufnijogászokkal, félig kész ügyvédecskékkel – Orbán például nem ügyvéd, mivel soha nem dolgozott, gyakorlatot sem szerzett -, volt MSZMP pártfunkcikkal, akik úgy letagadják a múltjukat, mintha 40 évesen születtek volna. Most ez a párt baromira ragaszkodik a hatalmához. Már csak azért is, mert ha nem ők lesznek mindennek a megmondhatói, hanem például szakemberek vizsgálják át a költségvetést, az uniós finanszírozások leosztását és hasonlókat, állatira gyorsan kiderülhet az, amit amúgy is tudunk: szétloptak mindent.
Eladott Ország
Eurostat kiáll korábbi álláspontja mellett: vagyis fenntartásokkal fogadta csak el a magyar hatóságok (KSH, MNB) által jelentett adatokat, a korlátozó záradékot fenntartotta, mivel továbbra is úgy véli a luxemburgi székhelyű uniós hivatal, hogy az Eximbankot a kormányzati szektoron belül kellene elszámolni. Ez az átsorolás pedig az államadósság növekedésével járna. Az Eurostat illetékesei egyeztetéseket folytatnak a magyar statisztikai hatóságokkal a jegybank és alapítványainak bizonyos műveleteiről, amelyet a jegybank a kormány nevében hajtott végre. Elszámolási vitát folytatnak a Szanálási Alap, az Országos Betétbiztosítási Alap, és a MARK Zrt. besorolásáról is. Az Eurostat álláspontja szerint ezeket az alapokat is az államháztartási körön belül kellene elszámolni...
quadrocopter
@Shikari: Szopacsova Nyikorogna! Téged itt cumiztatnak rendesen! Hiába, aki kiérdemli, az megérdemli!
papa.49
@karma1: Azt a pénzt amit leloptak már régen nem itthon tartják, hanem a számukra megbízható nációk számláin, csak azt lehet ,,visszavenni,, amit nem tudtak elcuccolni innen !!!
karma1
@papa.49: Hidd el, vannak olyan emberek, akik egesz munkaidoben azon faradoznak, hogy ezek az offshore cegek ne menjenek feledesbe, es hogy visszakereshetoek legyenek. Mivel mindegyik ilyen ceg nagyon "kocosan" lett alapitva, mindegyiknel fognak talalni formai, gazdasagi, jogi hibat.
Nem mondom, hogy egy heten belul, de elegge behatarolhato idon belul ezek a penzek visszakereshetoek lesznek, es vissza is kell, hogy vegyek a magyarok.

Keszpenzben szinte senkinek nincs akkora penz a birtokaban, amivel tudna kezdeni valamit a kormany.
El tudod Te azt kepzelni, hogy orban, akit semmi mas nem tart meg egyben (ugy ahogy), mint a haracs-lopas es a narcizmusa, annak valamilyen formaban ne legyen fellelheto a neve, vagy kozeli kapcsolata az ilyen offshore cegekkel kapcsolatban , vagy eppen svajci bankszamlakon? Roviden: szerintem MINDEN offshore ceg, banki szamla 2-3 lepesbol visszavezetheto orbanhoz vagy meszaroson keresztul, garancsin, a felesegen vagy a vejen keresztul, es akkor mar kapcsolatba hozhato buncselekmennyel. Mert orban ki nem hagyna magat, hiszen ha egy hivatalos papiron nem szerepel az o, vagy a stromanja neve, kesobb hogy fog a csaladja hozzajutni a meses lopott vagyonhoz? (Hidd el, ez a csotany belekalkulalta mar azt is, hogy szemelyesen nem o, hanem valamelyik csaladtagja fog jelentkezni a vagyonert, mert o esetleg elhunyt, bortonben vagy dilihazban van.)
nihil
Ahelyett, hogy ránk, a mi megmaradásunkra fordítanák a pénzünket, az EU pénzét, elégetik ezek az állatok.
Az elmúlt 8 évben 8 ezer milliárdot kaptunk az EU-tól, az elrabolt nyugdíj 3 ezer milliárddal együtt 11 ezer milliárdot, plusz az évenként befolyt sok milliárd adókból befolyt pénzekkel együtt Q sok milliárdot.
Ezek tolvajok. Ezek MINDENT elloptak tőlünk - de legfőképpen a jövőnket !!!
Ha ezt hagyja tovább így folytatódni ez a nép, akkor tényleg Kertész Ákosnak van igaza - ha tetszik, ha nem!
papa.49
@karma1: Látod én ebben nem bízom, itt változás akkor lenne ha a csutigeci váratlanul feldobná a talpát, addig minden megy a szokott mederben..
namihami
@karma1: Az a baj, hogy hiába derítenék ki, attól még azok a pénzek már olyan országok (volt szovjet-tagállamok és hasonlók) bankjaiban vannak, amelyekre az európai joghatály nem vonatkozik. Hiába tudja-írja-nyilatkozza bárki, hogy kié és hol a pénz. Attól az a bank (és ország) nekünk nem fogja kiadni. Ezért jobb az, amit itthon vesznek meg, mert az legalább nekünk még kézzelfogható.
Persze, tudom, amit itthon elvehetsz tőlük, az a tulajdonuk max. MAX. 10%-a. És még ez a nagyságrend is szédítő a köznépnek.
Ezért értek egyet papa.49-.cel. Mert visszavenni már nem fogjuk, de egy jólsikerült Causescu-effektus révén legalább annyi örömünk lehetne, hogy nem röhögnek a pofánkba a trópusi tengerek strandjairól.
namihami
@Shikari: Igaz. Göbbelsnek, Sztálinnak, Causescu asszonynak és a többi hasonló ""tehetségnek"" is akadt kitüntetője. Miért pont ezeknek a zseniknek ne akadna?
silber13
@Hellcat: A csikari egy dologbaan remek! Valóban a " homo unius libri " megtestesítője! A tipikus fideszes " egy könyvet olvasó ember" mintapéldánya!:-))
Nessy
@durbincs: Ezt az "értelmes hozzászólását" már máshol is leírta, és ott sem volt semmi köze a cikkhez, sem az értelemhez!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.