Az alapjairól újjá kell építeni a magyar baloldalt – mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a két párt újbudai eredményváró rendezvényén tartott sajtótájékoztatóján.

Karácsony: újjá kell építeni a magyar baloldalt

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje és Molnár Gyula, az MSZP elnöke az MSZP-Párbeszéd választási eredményváró rendezvényén, az MSZP újbudai székházában 2018. április 8-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Karácsony Gergely a vasárnapi országgyűlési választást követően, már hétfőn hajnalban, nem sokkal éjfél után azt mondta: abban bizakodtak, hogy a magas részvétel a változást akaró polgárokat erősíti, a végeredményt látva azonban nyilvánvalóvá vált, hogy nemcsak a változást akarók, hanem a kormányt támogatók is nagyobb arányban szavaztak, mint ahogyan azt néhány héttel ezelőtt gondolták. Kijelentette: nyilvánvaló, hogy az eredmény messze elmarad attól, amiben hittek és amiért dolgoztak.

A választási eredmény tanulságának azt tartotta, hogy a magyar balközép, baloldali demokratikus politikát az alapjairól kell újjáépíteni.

Úgy fogalmazott: jó szívvel gratulálna a vesztes a győztesnek, de ezt Magyarországon nehéz megtenni, nem azért nem kicsinyesek, hanem azért mert tudják mi minden, "mennyi hazugság, milyen médiatúlsúly, választási szabályozás" van benne abban a győzelemben, amit a Fidesz aratott. Ugyanakkor hozzátette: mégis gratulál a győztesnek, mert úgy gondolja, talán így kicsit közelebb kerülnek ahhoz, hogy normális országban lehessen élni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Még fel sem építettétek, hogyan akarod újjá építeni?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Még fel sem építettétek, hogyan akarod újjá építeni?
bencemacska
Te baloldali lettél? Szerintem LMP-s maradtál, feladva annak is a zöld mivoltát!
Jó elméleti ember vagy, de az élethez nem sok közöd van!
Pálinkás Pál
Kár csalásról beszélni,mert a szavazatok döntöttek...és mielőtt valaki ugatni kezd, a levélszavazatok ebben még nincsenek benne...tehát románok nélkül is kényelmesen nyert a fidesz...hála a töketlen ,széthúzó ellenzéknek!!!
Yoda69
@Pálinkás Pál: Pontosan. Budapesten 3 párt maradt talpon fideSS, MSZP DK és LMP, ha az LMP nem indult volna a fideSS egy helyet se visz el.
Vidéken detto ugyanez csak a jobbikkal.
Szerintem ez a választás vóna és szél miatt bukott el. Ez egyik totál elutasította a visszalepest míg a másik a végletekig kivart vele.
Pálinkás Pál
@Yoda69: Igazad van...dhónapok óta mondtam én is hogy ez a két párt a fidesz seggevége...tudod legjobban a jobbikos szavazókban csalódtam...ők fiatalabb generáció...de úgy látom nem kell megöregedni hogy elhülyüljön az ember!!
Csizmás Kond
...szemüveget kell cserélni...ez amúgy is ronda...
JAJMÁR
Ha adhatok egy tanácsot a Karácsony Gergelynek, hagyja a fenébe ezt a baloldalt! Régen vége. Új alapokat kellene rakni, ezeket meg eldózerolni.
jancsipapa
@Csizmás Kond: De legalább nem kell azon agyalnia,hogy felesküdjön-e az alaptörvényre ,vagy csináljon magának egy újat ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.