Egy fiatal lány osztotta meg a nyilvánossággal, hogy 22 évesen mennyire nem látja itt a jövőt.

"Magyarországon reménytelen a helyzet" – tízezrek osztják a 22 éves Luca Facebook-bejegyzését

Luca 22 éves, hamarosan óvónő lesz. Legalábbis papíron, mert mint írja, a 120 ezer forintos fizetéséből lehetetlenség lesz majd megélnie. Mit tegyen? Ő is menjen külföldre, ahova a húga készül? Egyáltalán létezik valamiféle kiút ebből a nyomasztó helyzetből?

A lány bejegyzését 16 óra alatt már több mint 56 ezren kedvelték:

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
És miért nincs jövője ma Magyarországon? Mert Orbán és bűnbandája eleve felrabolja a jövőjét. Mert a fideszes nyuggerek és agyhalott híveik elveszik a jövőjét!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
És miért nincs jövője ma Magyarországon? Mert Orbán és bűnbandája eleve felrabolja a jövőjét. Mert a fideszes nyuggerek és agyhalott híveik elveszik a jövőjét!
peterkelemen
A nyuggerek 2/3 fideszes agyhalott! Kinekkedveskednek és valamicskét adnak a kormányok? A kibaszott nyuggereknek. De miért is? Ők már nem dolgoznak örüljenek, hogy kapnak még pénzt, mert most biztosak lehetnek benne, hogy legfeljebb csak csökkentett nyugdíjakat fognak kapni ugyanis ez az év a tömeges kivándorlásról fog szólni. Hiába óbégatnak, hogy nekik az jár, mert nem lesznek járulék fizetők így baszhatják, emrt hiába jár a nyugdíja ha nem lesz miből kifizetni.
vladimir putin
Én például egy bicikligumira vágyok, mert már egy hónapja gyalogolok, minden nap 9 kilométert, hogy dolgozhassak.
Van ugyan egy biciklim, de sajnos kipukkant a kereke az ősszel, és egyszerűen nincs annyi pénzem, hogy megcsináltassam, mert akkor egy hónapban minimum egy hétig nem lesz mit ennem.
Egy darabig úgy jártam vele, hogy elvezettem a benzinkútig gyalog, ott tettem bele levegőt, aztán elkerekeztem vele munkába.
Ez egy idő után sajnos rosszabb lett, mert félúton leeresztett.
Ekkor útvonalat váltottam, és egy másik benzinkutat is útba ejtettem, ahol újra felpumpáltam.
De a helyzet romlott, és annyira leeresztett a gumi, hogy már nem bírta ki a távolságot.
Ekkor váltottam inkább át a gyalogolásra.
A munkahelyem 9 kilométerre van oda-vissza.
6 hónapja gyalogolok, az már több volt, mint 1100 kilométer.
De egyszerűen nem tudok annyi pénzt összeszedni, hogy megcsináltassam.
(igaz történet)
szep napot
Sokan keresnek netto 130-140-et. Az ovonok 6 orat dolgoznak (kicsikkel az nagyon sok) szoval a netto oraber valamivel 1000Ft felett van
Meg csak 22 eves vagy. Legy ovono egy par evig; mellette tanulj egy masik szakmat vagy nyelvet. Ha jol beszelsz egy idegen nyelvet, mehetsz maganoviba.
szep napot
@szep napot: Ahogy a kepet jobban megnezem, szerintem beszelsz mas nyelvet is. Azt probald meg hasznositani.
Borsodi
Ha érvényesülni akarsz és boldog családot, nem szabad egy ilyen bizonytalan országban maradnod.Tegnap vették el a fiatalok jövőjét,valóban igaz lesz ki vándorlók országa leszünk.
balos
Nem az a baj,hogy Luca ezt így gondolja!A baj,hogy a Nemzeti Kurmány mindent megtesz azért,hogy janicsárokkal töltse fel a munka köröket!A közmunkások 90%-nak soha nem lesz olyan háttere,hogy ne keljen időskorában KOLDULNIA!Belőlük lesz a 3millió koldus!
emerencia
@vladimir putin: Sokan nem fogják elhinni de életszerű amit írsz. Sőt, a tesómmal tudnánk mesélni hasonló történeteket a hetvenes évekből is.
Örök érvényű amit ez a leényzó írt:
"Mert az én hazámban a 2 felnőtt csak úgy tudja magát eltartani, ha egymásra támaszkodik. Ha nincs egy párod, haverod, akárkid, akivel közösen osztozol a költségeken; 22 évesen mehetsz vissza anyádhoz: aki már szintén nem tud eltartani, mert önmagának is alig jut."
Fog ez valaha változni???
emerencia
@peterkelemen: Hiába látod jól az illiberális orbán rendszer szemétségeit, ha nem fogod fel ésszel, hogy az általad nyuggereknek titulált népréteg nagyon sokszínű pártpolitikai szimpátiáját, elkötelezettségét tekintve. Felelőssé tenni a kétharmadukat mindazért ami folyik az országban ugyanolyan gyűlölketkeltés mint amit orbán művel. Ne süllyedj le a színvonalára kérlek.
Rockxy
"Mások hibáztatása a modern ember védjegyévé vált."
advocat
Csak Viktornál igaz, hogy a 48 % = 2/3-dal. Ennyit erről.
png
Még ha van is benne egy kis költői túlzás, akkor is igaz!
tulipan
Szegény kislány! Más lehetősége pedig nem kinálkozik!!!
tulipan
Mindenkinek 1 élete van, igyekezni kell a készletből, optimálisan választani!!! "Indulj az útra és indulj el újra'", amíg lehet s szabad!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.