Nem vertem meg Hadházy Ákost. Aki ezt állítja, az hazug. Nem véletlen tudta végighaknizni a médiát sérel­­­mével. Ha kapott volna egyet, nem tudta volna” – közölte Facebook-oldalán Sallai Róbert Benedek, leköszönő LMP-s országgyűlési képviselő szombaton este, miután híre ment, hogy megpróbálta megütni az LMP országgyűlési képviselőjét és társelnökét, Hadházy Ákost.

Sallai Róbert Benedek: "Nem vertem meg Hadházy Ákost"

Sallai Róbert Benedek. Fotó: Facebook

Az állítólagos incidens Kassai Dániel etikai bizottsági meghallgatásán történt, aki az LMP beleegyezése nélkül lépett vissza a választáson az MSZP-s Kunhalmi Ágnes javára Budapesten.

Sallai szerint Hadházy csak eljátszotta, hogy megütötték.

Tegnap az Index azt írta, hogy információi szerint Sallai Róbert Benedek, leköszönő LMP-s országgyűlési képviselő szombaton egy visszalépett képviselő etikai bizottsági meghallgatásán megpróbálta megütni az LMP országgyűlési képviselőjét és társelnökét, Hadházy Ákost, majd elviharzott a helyszínről.

Tegnap késő éjjel Sallai Róbert Benedek Facebook-oldalán reagált a hírre, és azt írta:

Nem vertem meg Hadházy Ákost. Aki ezt állítja, az hazug. Nem véletlen tudta végig haknizni a médiát sérelmével. Ha kapott volna egyet, nem tudta volna. De nem, nem kapott, ennek köszönhető aktív médiaszereplése a mai napon. Mai napon az LMP-nél fegyelmi eljárások zajlottak, amiből az egyik érintett Hadházy Ákos volt. Mai napon első fokon akár kizárhatták volna az LMP-ből. Ezt megelőzvén a „hattyú halála“ színdarab előadása praktikusabbnak tűnt számára, ezért ezt a megoldást választotta.

Hozzátette:

Bocsánatot kérek tőle, amiért olyan riasztóan közeledhettem felé, hogy megérte magát ledobni a földre. Lehet, hogy meglöktem a székét. De, hogy erőt nem fejtettem ki, az bizonyos, és hogy nem ütöttem meg, az is bizonyos – és hazug, aki mást állít, de volt ott vagy hat tanú. Egy hete járja azzal a médiát, hogy Schiffer András és jómagam hogy járultunk hozzá a Fidesz 2/3-os győzelméhez. Tegnap tovább ment, már azt sejtette: lefizettek.

Az aljasság és becstelenség-tűrő képességem ma elfogyott. Ki akartam menni a teremből, hogy ne kelljen hallgatnom, de sajnos tartóztattak, ekkor közeledtem felé úgy, hogy megijedhetett. Hosszú négy év volt, és ez egy hosszú kampány. Éppen tegnap éjjel írtam meg, hogy mennyire elegem van abból a temérdek becstelenségből, amit a politikai közélet magával hordoz. Ez csak egy apró a sok közül, de erről éjjel írtam.

Bocsánatot kérek Hadházy Ákostól, nem ezt érdemelte, ami történt vele.

Bocsánatot kérek azoktól, akik jelen voltak. Azoktól is, akiket ez felháborít, de kérem: nyugodjanak meg, ahogy a filmekben sem halnak meg igazán az emberek, épp úgy most is csupán egy színdarabot láttak, mert nem mutatott volna jól egy kizárt tag a frakcióalakulás előtt.

Röviden ennyi.

Az LMP is megszólalt az ügyben, tegnap azt írták, hogy:

a párt az erőszak minden formájával szemben a zéró tolerancia elvét vallja, ezért a mai napon történt eseményeket követően azonnal megkezdődött a párton kívüli jogi és a párton belüli fegyelmi eljárás Sallai R. Benedekkel szemben.

A 444.hu cikke szerint Hadházy a választások után azzal vádolta Sallait, hogy ő és Schiffer András fenyegették az LMP visszalépésre készülő jelöltjeit. Mindkét meggyanúsított tagadta ezt. A lap azt írja, a konfliktus szombaton fajult tettlegességig, egy visszalépés miatti fegyelmi tárgyaláson.

A beszámolók szerint Sallai megindult Hadházy felé, és ugyan lefogták, de Hadházy mégis hanyatt esett a székével, és beverte a fejét egy radiátorba 

- írja a 444.hu.

Sallai Róbert Benedek: "Nem vertem meg Hadházy Ákost"

Hadházy Ákos. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A politikus Facebook-oldalán is megerősítette az incidenst, majd azt írta,

Bár nem örülök neki, de a sajnos meg kell erősítenem a sajtóban megjelent hírek egy részét: Sallai Titkár Úr ma rendkívül méltatlanul és helytelenül viselkedett velem szemben. A Fidesz évek óta csepegteti, újabban dézsából önti a gyűlölet mérgét a közéletbe. Ha ezt sikerül semlegesíteni, legyőzhetőek. Ha nem, akkor végleg ők győztek.

Hadházy a választások után a 24.hu-nak adott interjújában arról is beszélt, hogy Schiffer András és Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat az LMP-s jelölteket, akik visszalépnek az esélyesebb ellenzékiek javára.

Schiffer ezért a kijelentésért egyébként ugyancsak perrel fenyegette meg Hadházyt

- értesült az Index.

Forrás: Facebook, Index, Bors, 24.hu, 444.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edmond Dantes
Hát nem lett volna unalmas egy Szél kormány,Sallai R.Benedek gumicsizmás miniszterrel.
human
Tehát Sallai nem lát semmi kivetni valót abban, hogy agresszívan megindult Hadházy felé, egy kicsit még a székét is meglökte. Sőt, milyen rendes tőle, hogy tényleg nem verte meg Hadházyt. Ebből nyílegyenesen következik, hogy Hadházy a rossz a történetben. ja.
Edmond Dantes
Hát nem lett volna unalmas egy Szél kormány,Sallai R.Benedek gumicsizmás miniszterrel.
Csizmás Kond
...máskor megtanulja hogy az ilyent tényleg pofán kell vágni.
cikicakk55
Na egy ilyen párt tényleg nem hiányzott volna ennek a meggyötört országnak. Akik még egy maguk közt lévő vitát sem tudnak elrendezni emberi módon,hogy akarhattak egy egész ország problémáján segíteni. Fogalmam sincs mi az igazság,hisz nincs ról videó. Azt viszont (ez a saját véleményem) látom,hogy Szél Bernadett nem tett jót a pártnak. Úgy forgolódott és úgy viselkedett,mint ha már is M.E. lenne. A stílusa agresszív,ami egy nőtől még ha politikus is,gusztustalan. Én is nő vagyok,de egy ilyet soha nem választanék barátnőnek. Az ő barátainak,párttársainak, ellenségre már nincs is szükségük.
bence
Csak rá kell nézni erre a dromedár formájú Sallai R Benedekre ! Meg vagyok győződve arról , hogy hazudik ! Ilyen agresszív , indulatos egyénnek semmi keresnivalója egy pártban sem !
szep napot
Bantottak a Szel(ek) ezert Sallert adott Robi

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.