Az országggyűlési választások reggelén elszállt a legfontosabb választási információkat közzétevő honlap, a valasztas.hu. A Nemzeti Választási Iroda honlapja egyszerűen nem bírta a sok érdeklődőt, ezért átállították egy csökkentett üzemmódú honlapra, és hiába telt már el azóta több mint egy hét, még mindig nem sikerült visszaállítani.

Ez több problémát okozott: a pártok és jelöltek egy ideig képtelenek voltak elérni a szavazóköri jegyzőkönyveket, ezt végül az NVI cd-n küldte el nekik. Sokáig elérhetetlenek voltak a korábbi választások adatai, illetve egy sor más fontos információ, például a választási testületek korábbi határozatai.

Röhej: kilenc napja nem tudják megjavítani a választási iroda honlapját

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke és Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke az NVI budapesti székházában tartott sajtótájékoztatón az országgyűlési képviselő-választás napján, 2018. április 8-án.

A hiányosságokat azóta többen is szóvá tették, a Nemzeti Választási Bizottság pedig egy szombati és egy hétfői határozatában is kimondta, jogsértő, hogy az alapvető információkat nem lehet elérni az NVI honlapjáról, és erre az sem magyarázat, hogy az oldal a túlterhelés miatt csökkentett üzemmódban működik. Szombaton felszólították az NVI-t, hogy tegyék közzé például a választási szervek elérhetőségi adatait, a Nemzeti Választási Bizottság ügyrendjét és a Nemzeti Választási Iroda elnökének vagyonnyilatkozatait. Ezt azóta közzé is tették.

(444.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Soós Lajos

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Biztos, hogy akarjak is javitani? Mert ha ki lesz javitva, akkor bele lehet nezni a 9 nappal ezelott tortentekbe az online-on. Vagyis milyen befolyas hatasara fagyott le a rendszer...Mert lehet, hogy csak leallitottak, hogy manipulalhassak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Helló Röfik! Nesztek itt a demokrácia.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/04/Pexels.jpg
"Mindig sok bajjal járt az állatok beszállítása a vágóhídra, a sertések már a kapuban megérezték a vér szagát, és vagdalkoztak, nem voltak hajlandók lejönni a teherautó platójáról, […] Józsinak kellett valamilyen megoldást kitalálnia. […] Mikor a teherautó megérkezett a vágóhídra, Józsi öntudatosan feltartott fejjel elsőnek futott le a platóról, […] Példája szinte hipnotizáló erővel hatott a többiekre, minden ellenállás nélkül hagyták magukat a böllérkés alá terelni.” A fenti idézet Moldova György 1978-ban megjelent A beszélő disznó című szatírájából való.
Pálinkafőző Rézüst
@Eladott Ország: és ez a szatíra - nevezzük annak, bár én inkább egy kor jellemrajzának nevezném - sokkal inkább érvényes napjainkra, mit a hetvenes évekre, melyről papírra vetette ezt Moldova... Kvázi ez az ország halad ugyan, csak hátrafelé...
Peller Anikó
És ennek az egész szarnak az egyedüli felelőse a szélBernadett aki Vonakodott együttműködni az eeemútt huszonnyócév vezetőivel, mega fiatalokkal, mega zöregekkel, megakik már loptak ezt azt, meg akik még nem bírtak lopni, mega senkivel se. Egyedül nyerünk, most mi jövünk.

Berni bazmeg. Jól kicsesztél velünk. Egy harakiri ?
JAJMÁR
@Peller Anikó: Bazmeg, te nagyon hülye vagy ! Nem szokásom ilyeneket írni, de hát mást eccerűen erre nem lehet!
Na, mindegy, elég baj ez már neked :)))))))
Eladott Ország
@Peller Anikó: A többi párt is sáros nem csak az LMP. Mint tudjuk egy megoldás lehetett volna 1 ellenzékivel szemben 1 fideszes jelölt. A nagy szopás majd ezután lesz, ha a fidesz bűnbanda valamilyen oknál fogva elveszi a párttámogatást és mehetnek az ÁSZ-hoz vagy a Jóistenhez panaszra és a pártok pedig a gazdi/őfelsége tenyeréből fognak enni. Nos erre nem voltak képesek rájönni. Elszabtuk hát elszabtuk, utólag már...
Borsodi
Nem csak az ellenzék a hibás,mi is hibásak vagyunk.Főleg azok hibásak akik a fideszre szavaztak.
www.youtube.com/watch?v=D7uWSBIl-Ok

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.