Bár kevesebben voltak, mint egy hete, de a szombati budapesti tüntetés a résztvevők szerint mégis jobban sikerült az előzőnél. Márki-Zay Péter volt az este sztárja, szónoklata programbeszédnek is beillett. A tömegben álló Karácsony Gergely nem is volt túl lelkes, amikor Hódmezővásárhely polgármestere az ellenzék leváltásáról beszélt.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@verőce21: Egy faszt volt ellenzek valto hangulat. Akkor te nem ebben az orszagban szavaztal. Nagyon is kormanyvalto hangulat volt, egeszen addig amig a fideSS meg nem heckelte a valasztasi programot. Ilyen a vilagon nincs demokraciaban, hogy nem lehet nyomonkovetni az aranyok es szavazatok idobeni alakulasat. Ez az alapja a tisztesseges valasztasnak. Es az is azt igazolja hogy csaltak, hogy nem engedik az ellenzeki IT szakemebrekenek megnezni a LOG file-okat, es analizalni a programot, hogy mi tortent.
Az mar csak hab a tortan hogy mennyi mas kisebb nagyobb csalas tortent a korokben. Es akkor most nem is beszelek arrol hogy eleve minden palya a fideSSnek lejtett - mert ez koztudott volt elore.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
3dwhite
M. Z. Nem szàzas. K. G.-nek nem kell vele foglalkozni.
karma1
tetszettek volna a szavazas elott maskepp kampanyolni, politizalni, Gergo!
Szamomra is egy kicsit csalodas volt a tuntetes, mert egy konkret nagyon nagy bejelentest igergettek, vegulis az egesz tuntetesben Marki-Zay kozossegepito beszede volt a legjobb. (Latszik, hogy nem eloszor beszel tomegek elott, es nem eloszor gyoz meg embereket az igazarol).
Nagyon sajnalom Karacsonyt, de sajnos o mar nagyon keson kapcsolodott bele a kampanyba es nem is biztos, hogy a legjobb oldalon.
Miert faj neki az ellenzek lehurrogasa? Ha az ellenzek valoban jo lett volna, akkor ma o allhatott volna a podiumon, es lehet, hogy egyaltalan nem is jutottak volna el eddig a ket tuntetesig.
Tudomasul kell venni vegre, hogy az ellenzek ugy ahogy volt, ezt MEGINT elbaszta, az osszes mentseguk csak az lehetett, hogy a 3 kicsi part ellenseges hozzaallasa juttatta megint oda a fideszt, ahol van.
Az lmp ugyanugy, mint 2014-ben meghekkelte a valasztasokat, es hozzacsapodott a momentum es legnagyobb meglepetesemre a kutyapart is.

Ha valaki tenyleg valtozast akar a mostani helyzetben, annak sajnos az ellenzeket is ignoralnia kell, nem is kicsit.
Az ellenzeknek meg le kell vonni a tanulsagokat, es beleolvadni a tobbsegi akaratu civil szervezetekbe, hasonloan megtartva ellenzeki elveit, de masokat is szohoz engedve.
emerencia
@karma1: ma 03:54 Nem ignorálni kell az ellenzéket, hanem intenzíven munkára fogni nap mint nap. Nincs lazsálás!
Pl. azért, hogy a hazánkban ilyesmi soha többé ne forduljon elő:
www.facebook.com/nikoletta.antal.1/videos/1943679128976900/UzpfSTEwMDAwMzc5Njc5MjkzNToxODA2MjIyMTkyNzkwNzgz/
Csizmás Kond
...átírták a kampányszövegeket...így is felismerhető volt.
Hőbörögnek de arra sem képesek, hogy adjanak az értelemre. Sajtószabadság meg demokrácia a címe és ők összehordanak füvet fát...na de ha valaki eszi hát egye.
karma1
@emerencia: Rosszel fejezhettem ki magam: olyan szempontbol kell mellozni oket, hogy tovabbra is azt higgyek, hogy ok diktalhatnak es partpreferenciakat tolhatnak eloterbe, ha igy erthetobb, amit mondok. Tehat most ne az legyen, hogy XY partvezeto megmondja, hogy kikkel hajlando foglalkozni, es kikkel nem. Hagyjak a civileket vegre on-szervezodni, ne pedig egy ideologia mondja meg, hogy kit fogadnak be a tagjaik soraba. En igy ertettem,, amit irtam. A partoknak a hagyomanyos ertelemben vett "vagy velunk, vagy sehogy" politikaja nem vezet sehova.
verőce21
Hetek óta írom, hogy ellenzékváltó hangulat volt 8-án! Tegnap meghirdette MZ/X is!

Nem fogják engedni az "ellenzéki" pártok, hogy leváltsák őket. Mostmár hátradőlhet a Fidesz, vitatkozzanak egymás között az "új" erők!
A Fidesz addig is kormányt alakít és kormányoz. Én pedig kérek egy kávét!
Yoda69
@verőce21: Egy faszt volt ellenzek valto hangulat. Akkor te nem ebben az orszagban szavaztal. Nagyon is kormanyvalto hangulat volt, egeszen addig amig a fideSS meg nem heckelte a valasztasi programot. Ilyen a vilagon nincs demokraciaban, hogy nem lehet nyomonkovetni az aranyok es szavazatok idobeni alakulasat. Ez az alapja a tisztesseges valasztasnak. Es az is azt igazolja hogy csaltak, hogy nem engedik az ellenzeki IT szakemebrekenek megnezni a LOG file-okat, es analizalni a programot, hogy mi tortent.
Az mar csak hab a tortan hogy mennyi mas kisebb nagyobb csalas tortent a korokben. Es akkor most nem is beszelek arrol hogy eleve minden palya a fideSSnek lejtett - mert ez koztudott volt elore.
emerencia
@Yoda69: Még mindig rettegnek orbánék a többségi ellenzék egységes fellépésétől. Ezért szajkózzák ezerrel az ellenzékváltó hangulat mantrát. Igen, sokan haragszunk azokra az ellenzéki pártokra akik közreműködtek a rossz választási eredményben de ez nem azt jelenti, hogy leváltjuk őket. A tüntetések éppen arról szólnak, hogy megvalósulni látszik a Fidesz rémálma vagyis az, hogy a vegyes teljesítményt mutató eddigi ellenzék mellé egyre nagyobb tömegek és újabb vezéregyéniségek csatlakoznak.
Nessy
Miután van egy agyament választási törvény, beépített csalással, továbbá volt voksturizmus. választók szédítése, természetes, hogy nyert a fidesz.
De azért legyenek szivesek a 49,3% eredményt ( ami az összes választó 35%-a) ne harsonaszóval, naponta többször, mint "elsöprő többséget" bejelenteni! Tudom, hogy a választó ostoba szerintük
( ismerik a hívek egy részét) de azért nem mindenki!
A félmilliárdos állami támogatás, ingyen utaztatás határon innen és túl, az sem mozgatott meg több embert a békemenetre, mint a civil tüntetés.
csipetke
Nézzétek meg a hang.hu oldalt.Itt aláírhattok egy kattintással az MTVA megszüntetéséért,és a Szabadítsuk fel a közmédiát kampány mellett.
png
Ezek a megmozdulások az ellenzék ellen szóltak valójában.
Úgy tűnik, hogy az ellenzéknek NEM Magyarország az első, hanem a saját pártérdekeik.
Dögöljetek meg mind!
Hányok tőletek!
Magyarországnak, annyi !!!
Yoda69
@emerencia: En kinn voltam mindket budapesti tuntetesen. Fantasztikus elmeny volt. tobb mint 100 ezer ember bekesen tuntet szinte egy csunya szo nelkul.
De meg tobben kellunk. Nem szabad feladni, nem lesz tobb eselyunk.

@png: Ez nem igaz. A tuntesek a fideSS rezsim ellen szolnak es uj demokratikus valasztast kovetelnek.
Az viszont igaz hogy megemlitik az ellenzek felelosseget a 2/3 kialakulasaban, azonban az ellenzek osszefogasat hangoztatjak
png
@Yoda69: Ott folytatják az ellenzékiek, ahol abbahagyták.
Még mindig maguknak kapirgálnak,
A nép fogott össze egy új ellenzékért, és ezek szarnak rá !!!
Nekem fáj!
Neked is fáj?
png
Soha nem voltak ennyien, főleg egymás mellett tüntetve nem, az Orbán rezsimet bebetonozó rendszer ellen, de az ellenzéki politikusok még mindig nem értik...
Az utolsó esélyük az lenne, hogy nem ülnek be a parlamentbe, de ezek beülnek, és ezzel végérvényesen legalizálják Orbán rendszerét.

Hatalmas üzenet lett volna az EU, és az egész világ számára, ha nem veszik át a mandátumukat, és nem esküsznek fel az Alkotmányellenes alaptörvényre.
De ezeknek, nem Magyarország az első.
Ezeket ugyanúgy nem érdekli a magyar nép, a magyarság sorsa, mint Orbánt.
Én személy szerint SOHA többé nem tudok bízni magyar politikusban - se pro, se kontra.
Commenter
@karma1: Nem volt túl lelkes a tömegben álló Karácsony. ..pedig lehetett volna az is. Illetve ott lett volna a helye az emelvényen ne adj' Isten MZP mellett. Nem kellene az ellenzéknek széthúznia mert így csak Orbán szekerét tolja, önmagát pedig kinyírja... igen 2 magyar legalább 4 felé húz. Ismét. Én kívánom a még megmaradt tényleges ellenzéknek hogy találjon magára, figyeljenek egymásra acsarkodás helyettm használják ki a tüntetések és a tüntetők erejét a vox populi-t mert ha nem akkor ov akár még 25 évig vagy kihalásos alapon is itt maradhat...
peterkelemen
Addig sétáltatják a tömeget, míg hazamegy. Orbán Viktor megrendelésére sem lehetne a Fidesznek kedvezőbb tüntetéseket szervezni. A második tüntetésre is nagyon sokan kimentek, de nem kell aggódni, még néhányszor kell, az is lehet, hogy már csak egyszer kell megsétáltatni az elkeseredett embereket, és aztán a NER megnyugodhat. Túl van a 2018-ban elcsalt választáson, levezették az utórezgéseket.

Igen, nem titkoljuk, szerintünk kollaboránsok szervezik ezeket a tüntetéseket, mert az első alkalommal még lehetett azt mondani, hogy a szervezők a gyorsan összerántott 100 ezer embernek nem találtak senkit, aki beszélni tudna, és mondanivalója is lenne, ezért maguk vállalkoztak a feladatra. De másodszorra ezt már nem lehet mondani, fel lehetett készülni.

De mint kiderült, a szervezők gondosan szelektáltak, nehogy olyan emberek kerüljenek a mikrofon elé, akik államcsínyről, az alkotmányos rend megdöntéséről, diktatúráról vagy a maffiaállamról beszélnének. Lett volna idő megtalálni neveket, arcokat, gondolatokat, de a jelentkezőket is elutasították, akik a nép, a sétáltatott emberek hangját szólaltatták volna meg.

Ez egy szándékosan lefojtott, korlátok közé szorított, méghozzá a kollaboránsok korlátai közé szorított “sétáltatás”, amely a gőz levezetésére szolgál. Rogán sem szervezhetne jobbat. De nincs ezen mit csodálkozni, a fő szervező Gulyás Balázs édesanyja éppen most készül pártja (MSZP) színeiben bevonulni a parlamentbe, legitimálni Orbán rendszerét. A fia fogja-e azt mondani tízezreknek, hogy diktatúra van, az anyja pedig ezt legimálja? Olvasd tovább >>> nepszava.us/addig-setaltatjak-a-tomeget-mig-hazamegy/
png
EL KELL INNEN MENNI, aki szabadságra, vagy valami jó érzésre számít - az élet valami..
Szabadság nélkül, nincs élet.
Orbán Viktor rendszere elveszi a szabadságodat - fokról fokra, és létrehozza az orosz mintára hajazó csak Orbán rendszerében beleálló csinovnyikokat.
Ilyen a világon nincs, baszd meg!
Kádár a legrosszabból hozta ki a legjobbat a nyomás ellenére, míg Orbán a legrosszabbat hozza ki a jó ellenében.
A különbség óriási!!!
karma1
@csipetke: Az oldal nem mukodik, megprobaltam ra belepni. Server not found.
emerencia
@Yoda69: Félnek. Nem mertek bemenni a tömegbe a rendőrök ok nélkül igazoltatni. Ott túl sok volt a tv stáb.
A tömeg nem is tudhatta, hogy mi folyik hátul:
www.facebook.com/nikoletta.antal.1/videos/1943679128976900/UzpfSTEwMDAwMzc5Njc5MjkzNToxODA2MjIyMTkyNzkwNzgz/
csipetke
@karma1: 23:54 Csak azt írd be a gugliba,hogy ahang.Itt tökéletesen működik.
Pálinkás Pál
Teljesen feleslegesen vitatkozunk itt...amíg nincs egy orbán elleni "egységfront" addig az egész csak parasztvakítás!!! Sétálgathattok itt hétvégenként..csak egyre kevesebben,és a végén érdektelenségbe fullad...Jó tanács,és ingyen adom...először találjátok meg azt az embert aki mögé egységesen be tud állni az ellenzéki tömeg...lmp-t és társait kizárni a szövetségből,mert csak magatok közé engeditek a falovat!!!
Yoda69
@Pálinkás Pál: Majus 8.an ott kell lenni a parlament elott amikor beiktatjak az illegalis kormanyt.
Meg tobben kell ottlennunk mint az eddigi 2 tuntetesen. Legalabb 200 ezer ember legyen ott.
Fel kell allni a fotelekbol, es legalabb ezt a kis dolgott megtenni a hazaert. Az osszegyult tomegnek ereje van, hangja van.
Ezek kis lepesek egy nagy jovo fele.
karma1
@csipetke: Koszi, Aranyom, en csak hang.hu-t irtam...:o)))
karma1
@csipetke: Koszonom, mar meg is csinaltam! Igy bejott... Nagyon jo oldal!...
Pálinkás Pál
@Yoda69: Csak egy kérdés...május 8.-án a Parlament előtt mit csináltok???Mert ha akkor is csak elmondjátok az unalomig ismert lózungokat,attól a kormány megalakul és egy jó nagyot röhög rajtatok...Ez az ellenzék fényesen bebizonyította hogy csupa megélhetési politikusból áll...ezekért egy lépést nem teszek...
Yoda69
@Pálinkás Pál: Nezd, en nem vagyok szervezoje, csak resztvevoje a tuntetsnek. Mas eszkoz nem leven csak ez maradt.
De azt elmondhatom en mit tennek: legalabb 200 ezer resztvevonek kellene lennie es hermetikusan, de bekesen korbezarni a parlamentet. Ezt a gyurut amig lehet fenntartani, mint a ligetvedok is 24/7-ben kinn vannak. Fico-t igy tudtak a szlovakok megbuktatni 2 het alatt. De ez csak az en velemenyem. Ehhez nagyon jo szervezes, es eltokelt tuntetok kellenek.
A valasztas illegitim, a megalakulo fideSS kormany is illegitim. Ez nagyobb felhatalmazast ad az ellenzeknek es a tuntetoknek.
karma1
@Yoda69: Draga Baratom, Neked tokeletesen igazad van: ez a legutolso demokratikus lehetoseg a BEKES demonstraciora,... DE: tudd, hogy a MTESZ szekhaz alagutja mar mukodik, aminek kapcsolata van a metrohoz IS...Es ahogy az Operabol ki tudott ez a tetu menekulni HATUL, hat itt is megtalalja majd a menekules utjat, Es hat a pancelozott kamion sem gyerekjatek, ha ok eloszor korbeveszik TEK-es harci jarmuvekkel, akkor nem kivanom senkinek sem, hogy szembe kelljen szallniuk ezekkel a tetvekkel, mert csak az artatlan magyarok vere folyhat, nem ezeke' a tetveke'
Sámannus
@Yoda69: El kell zavarni az áll kétharmadot, az állkeresztényeket, és az áll fiatalokat, az álldemokratákat, az állkisgazdákat, az áll magyarokat. stb.
Yoda69
@karma1: Tudom hogy vannak menekulo patakanylyukak a parlamentbol. Itt nem is annyira azon van a hangsuly hogy elkapjak a tahot. Sot. Mellesleg ha orban alaguton kijonne es kesobb valahol felbukkana, az neki lenni kellemetlen hogy igy menekul a nep elol, a valaszok helyett.
Inkabb a latvanyon, es a nemzetkozi megitelesen.
Azt azert ketlem hogy orban eroszakot alkalmazna bekes tuntetokon. Ami fontos a tuntetest fenn kell tartani folyamatosan, megha fajdalmas is. A kethetin parade szeru tuntetseknek nincs ertelme. Peldat kell venni a szlovakoktol akik ugy buktattak meg ficot hogy minden nap tuntettek legalabb 50-100 ezres nagysagrendben, es bekesen.
karma1
@Yoda69: Mert a fico barmennyire is jobboldali, de talan meg volt valamennyi gerince, es foleg magahoz valo esze, valanmint komplett elmebeteg, mint a puhos...
Pálinkás Pál
@Yoda69: És akkor abból lenne egy Kossuth téri dzsembori,csak ellenkező előjellel mint amit a fidesz csinált..! És ért vele valamit??? Nem...Azzal hogy hetekig álldogálsz valahol azzal semmire nem mész...komoly munkabeszüntetések,sztrájkok kellenének,de azt ebben az országban nem lehet összehozni...Le kell nyelni a békát..és ha négy év múlva még lesznek választások,akkor nem ökörködni mint most,hanem egységesen,egy tömbben megbuktatni a csútit.
Yoda69
@Pálinkás Pál: Ha kibir meg 4 evet ez az orszag. Szerintem nem valoszinu.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.