Olvasói levélben válaszolt Ónodi-Szűcs Zoltán a The Lancetnek, miután a világ egyik legnevesebb orvosi lapja arról írt, hogy a magyar példán látszik, mi történik, ha egy kormánynak a populizmus fontosabb, mint az egészségügy. A lap azt írta: a magyarok várható élettartama öt évvel kevesebb, mint az uniós átlag, és az iskolázatlanok átlagosan kilenc évvel kevesebbet élnek, mint a legjobban képzettek Az egészségügyért felelős államtitkár erre annyit válaszolt: valóban vannak rossz adatok, de ezek azt mutatják, hogy mit tettek az országgal a szocialista kormányok. Az egészségügyi kiadások a GDP 7,2 százalékára estek vissza, miközben az uniós átlag 9,9 százalék – írta a The Lancet. Ónodi-Szűcs erre azt hozta fel: most nagyobb a GDP, mint 2006 és 2010 között, vagyis a 7,2 százalék azt jelenti, hogy számszerűleg többet költ a kormány egészségügyre. Egyébként is, betiltották a dohányzást a zárt légterű helyeken, bevezették a trafikrendszert, és több testnevelésórájuk van a...

(Forrás: hvg.hu, human által)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Aztaaa... igen tudjuk mindenütt a gaz szocialista kormányok miatt halnak az emberek korán szerte a világon. Jó nagy utóhatással bír a szocialista kormányok ténykedése ugyanis most is fogy a népesség. Ki is regnál itt sajnos 8 éve, és ki kezd meg egy újabb kormányzati ciklust? Ki mantrázza folyton a lányok nők szüljetek szöveget? Hát nem az MSZP...Pofátlan a fidesz mint mindig, mindenkor és mindenben!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Most futottam össze ismerőssel. Két éve érettségizett. Befejezi a szakmáját és megy ki Hollandiába havi netto 600 ezerért fog kint rettegni. Azt mondja nem is tervezi, hogy hazajön. Itthon nem tudna félretenni. Teljes a létbizonytalanság.
simmering73
Még ha csak öt évvel lenne rövidebb az átlag életkor. Maradjunk a tíz évnél, az közelebb van a valósághoz.
Commenter
@human: az a baj hogy az egészségügy csak kölcsönös alapon tud működni orvos nem létezhet beteg nélkül, beteg sem orvos nélkül, egymásra vannak utalva ezért és ebből kifolyólag a jelenlegi állami eü rendszerre is. Az meg olyan amilyen, és az orvosok zöme is külföldre megy most már. Ugyanannak a rossz rendszernek a szenvedő alanya tehát valahol az orvos és a beteg is. A magán egészségügyi ellátásban nincs ez így. De azt szerintem egy átlagember ma már nem is tudja csak hosszú hónapok esetleges spórolásával megfizetni.
Commenter
@simmering73: borzasztó. Csak itt ahol lakom az utóbbi hónapokban sok 45-50-60 év körüli ember halt meg. Nyugat Európában ez még nem időskor, ott 80+ tól kategorizálnak öregként valakit...
durbincs
@Commenter: csak dák-ba ? ne keltsen már itt hisztériát ?meg kit érdekel ?1000km-re-mi van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.