Nem gyűlt össze a népszavazás kiírásához szükséges százezer aláírás sem a külföldről támogatott egyetemek átláthatósága, sem a vagyonnyilatkozatok helytállósága ügyében kezdeményezett népszavazáshoz – állapította meg a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) csütörtökön.

Kevés volt az aláíró, így nem lesz népszavazás a vagyonnyilatkozatok helytállósága és a külföldről támogatott egyetemek átláthatósága ügyében
Fotó: Rosta Tibor/MTI

Schádi Tamás István magánszemély kezdeményezése úgy szólt:

"Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés írja elő a törvény alapján vagyonnyilatkozat-tételre kötelezett személyek vagyonnyilatkozataiban foglaltak helytállóságának rendszeres, kötelező, a hatósági nyilvántartásokban foglalt adatokkal való összevetéssel történő vizsgálatát?"

Az aláírásokat március 10-éig lehetett volna gyűjteni, az országgyűlési választás miatt azonban a gyűjtést fel kellett függeszteni, az íveket a szervező február 6-án adta le a Nemzeti Választási Irodának. A szervező jelezte az NVI-nek, hogy a moratórium letelte után nem folytatja az aláírások gyűjtését, így az NVI ellenőrizte a benyújtott íveket, amelyeken mindössze 18 aláírás szerepelt. Az NVB ezek alapján csütörtökön megállapította, hogy a népszavazás ügyében az összegyűjtött érvényes aláírások száma százezer alatt maradt.

Az aláírásgyűjtési moratórium érintette a külföldről támogatott egyetemek átláthatóságáról kezdeményezett népszavazást is. Kádár Barnabás – aki akkor a Momentum elnökségi tagja volt – magánszemélyként nyújtotta be a kérdést hitelesítésre, az aláírásgyűjtésre március 20-ig lett volna lehetőség.

A kérdés úgy szólt:

"Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXXVI. törvényt?".

A szervező február 28-án adta le az NVI-nél az összegyűjtött íveket, majd jelezte, a moratórium letelte után nem folytatja a gyűjtést. Az NVI megállapította, hogy a kitöltött valamivel több mint kétezer íven legfeljebb 30.378 aláírás gyűlhetett össze, a kérdéshez gyűjtött aláírások száma százezer alatt maradt.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
@Pegero: Csalással meg kurvára, hogy baízdmeg a fajtádat! De előbb-utóbb börtönben rohad meg a fidesz bűnöző ganaj banda!
CsipkeRózsa
Az a baj, hogy a vagyonnyilatkozatok helytállóságáról népszavazással kellene döntenünk, ahelyett, hogy az a törvényeik szerint elvárt lenne. Persze, őket ne ellenőrizze senki.
CsipkeRózsa
@Pegero: Megírtam a véleményemet, NE NÉPSZAVAZÁS DÖNTSÖN, ALAPVETŐ ELVÁRÁS A VAGYONNYILATKOZATOK ELLENŐRZÉSE!

Az átlagembereknél lassan már azt is ellenőrzik, hogy mikor megy WC-re.
human
Nem nagyon találkoztam ennek a gyűjtésnek a hírével városunkban. Talán lehetett volna jobban reklámozni, propagálni vidéken is. Pedig az első kérdés átláthatóbbá tette volna a politikusok vagyonosodását. A második kérdés szerintem azért felesleges, mert már eleve a fideszes törvény teljesen felesleges volt, mert nem változtatott semmin. A civil szervezeteknek a törvény előtt is átláthatóan kellett működniük különben megszüntetik őket (kivétel a CÖF persze). Természetesen ez is csak Orbán műbalhéja volt.
Desischado
Én sem tudtam erről a szavazásról semmit. De sajnos, az emberek egyre blazírtabbak. Bár lehetett volna jobban is reklámozni, az biztos.
Eladott Ország
@Shikari: A demokrácia alapja a liberalizmus. A "libsi" szót csak a rohadt csúti kancigány és bűnöző bandája találta ki. Értelmetlen szóhasználat.
csak úgy....
@Shikari: "A libsik mióta magyarok? " tibi-tibi! muszály neked minden nap bizonyítani,hogy ütödött vagy?
dodóka
@csak úgy...: Hát persze, hogy muszály ! De itt mindenki tudja, hogy ez egy idióta fasszopó barom. Olyan igazi orbánféle ...
CsipkeRózsa
@Shikari: A magyarság egy része a libsiket akarja, és az illibsiket nem akarja.
CsipkeRózsa
@Shikari: "A libsik mióta magyarok?"

Amióta megszülettek, akárcsak az illibsik.
CsipkeRózsa
@Desischado: Az aláírások gyűjtését abba kellett hagyniuk a választások előtt, utána pedig már nem folytatták. Közben kiesett egy nagy időszak, még a híre se tudott elterjedni.
CsipkeRózsa
@Shikari: Neked csak az viselkedik magyarként, aki az ízlésednek megfelel. Mindenki más, és minden területen mások az ízlések.
CsipkeRózsa
@Shikari: Olyan nem létezik, aki az érdekek ellen dolgozik, csak a gondolataid szerint.
CsipkeRózsa
@Shikari: Nincsenek Soros-bérencek, senki nem veri szét a hazádat.

Az általad is Soros-bérencnek nevezett önkéntesek csak emberi jóérzésüket fejtik ki, amikor nem hagyják éhen halni, megfagyni az üldözött, menekült embereket. Ez állami feladat volna.
csak úgy....
@Shikari:" Akkor mit kezdjek a sok Soros bérenccel, akik a hazám szétverésén dolgoznak? Tűrjem el? Frászt! " :) ne is türd el tibikém! reggel korábban kelj és este késöbb feküdj ! ;)
töled, elöbb-utóbb halálra röhögik magukat...
csak úgy....
@CsipkeRózsa: Rózsika Kedves! Vastag fába teccet vágni a fejszét ! ;) tibink már csak ilyen...
Clavigo
@Shikari: "" a hazád szétverése,,stb. "... A cikk nem Romániáról szól,,azon belül sem a Duna-deltáról..oláh.
csak úgy....
@Clavigo: Sikari Tibi magyar gyerök ! :) ...a leges leg keményebb falytábu. ;)
csak úgy....
@durbincs: ha egyszer arra szánod magad,hogy rendet raksz a fura ötleteid,gondolataid körül ? ...van kölcsönbe egy gereblyém...
csak úgy....
@durbincs: fejtse ki neked a Rogán Cili ...
csak úgy....
@durbincs: lényeg,hogy téged a sikari tibcsi szeret...
csak úgy....
@durbincs: csak nem te csinálsz itt az IQ nak reklámot? fogadok,te vagy a fidesz csodafegyvere...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.