A hazafias és honvédelmi neveléssel, illetve az ezzel összefüggő beruházásokkal kapcsolatos feladatok ellátására kormánybiztossá nevezték ki Simicskó Istvánt. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg.

Jön a hazafias nevelés – kiderült, hogy ki lett a kormánybiztosa

Fotó: MTI

Kormánybiztosként a volt honvédelmi miniszter az érintett tárcákkal együttműködésben vezeti és koordinálja a hazafias és honvédelmi nevelés mint kiemelt kormányzati közfeladathoz kapcsolódó stratégia kialakítását, megalkotja a stratégia végrehajtásához szükséges cselekvési terveket.

Neki kell együttműködnie a hazafias és honvédelmi nevelésben érintett ágazatokkal a stratégiában meghatározott célok hatékony megvalósítása érdekében, ennek elősegítésére tárcaközi szakértői munkacsoportot hoz létre, illetve működtet.

Simicskó Istvánnak felül kell vizsgálnia a honvédelmi nevelés megvalósításához kapcsolódó közfeladatrendszert, majd végrehajtania a szükséges átalakításokat. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Fenntartói Testületének tevékenységét elősegítve és annak útján koordinálja és felügyeli az egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának szakmai fejlesztését.

Kialakítja a lövészet és más, a hazafias és honvédelmi neveléshez köthető tevékenységek fejlesztési rendszerét, a rendelkezésére álló eszközökkel elősegíti a honvédelem ügyének népszerűsítését a társadalomban, továbbá a hazafias és honvédelmi neveléssel összefüggő közfeladat ellátása érdekében javaslatot dolgoz ki elkülönített állami pénzalap létrehozására.

Mindezek nyomán Simicskó István felel a lövészetet is kiszolgáló Honvédelmi Sportközpontok beruházásainak előkészítéséért és megvalósításuk irányításáért is.

Jön a hazafias nevelés – kiderült, hogy ki lett a kormánybiztosa

Simicskó István. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A kormánybiztos tevékenységét a miniszterelnök a Miniszterelnökséget vezető miniszter útján irányítja.

Simicskó István tevékenységét a Miniszterelnökség keretében működő ötfős titkárság segíti.

Simicskó István kormánybiztosi megbízatása május 18-tól 2020. május 17-ig szól – olvasható a határozatban.

Forrás: MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
EZEK merészelnek .. n e v e l n i .. a HAZAFIASSÁGRÓL, akik az iskolapadból kerültek SZÁJKARATÉVAL az ország .. E L S Ő .. PADSORÁBA!
.
Azok, akik a Shengene úgy járkálnak ki-, be SZÓRVA a hazafiasság gondolatát, akik NEM ÉLTÉK át azt, amikor az átkosban HÁROM ÉVENTE megfelelő valutával a zsebben .. m á r ÚTLEVÉLLEL ..mód volt az ORSZÁG elhagyására, MILYEN CSODÁLATOS .. H A Z A F I A S .érzés volt át-, és visszalépni!
.
Ha IGAZI HAZAFIKÉNT szolgálnák a népet, akik B E L É J Ü K .. helyezték a bizalmat, EGYÁLTALÁN nem minősülnek .. p é l d a k é p n e k , a vizet prédikáló, és bort ivó HARCOSTÁRSAIKKAL!
.
Amire nincs mód, VISSZA LEHETNE PÖRGETNI az időt, az Ország Házának közelébe sem ENGEDHETŐK lennének a PÉNZ-,és HATALOM hajszoló, példaképnek nem mondható GAZDIJUKKAL együtt!
.
Miattuk az ország .. t ö r t é n e l m i ... e s é l y t .. halasztott el az ország!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@Hari: ennek is van valami küzdősportos papírja meg ismerete azért írtam csak.
Nessy
Lehet, hogy tévedek, de a "hazafiság" nem azt jelenti, hogy tudok verekedni, meg lövöldözni! Jó, különösen a fiuk levezethetik fölös energiáikat, csak nehogy össze tévesszék a valóságot a virtuális világgal, ahol a játékban 3 életük is lehet!
Egyébként ezt valamikor az MHSZ koordinálta, és finanszírozta.
Jozefina
Éljen és virágozzék Közép Európában észak kórea???!!!
Gauntlet
Na ő aztán mindenhez ért !
Közpénz-szórók !
gazemberek !
Remélem azért is lesz ima hogy TI elmenjetek a közéletnek közeléből is!!!
Pálinkás Pál
Hazafias nevelés??? Addig amíg ezek vannak hatalmon??? Na ne röhögtessenek... lassan csak a cigók,meg az analfabéták érzik hazájuknak../fidesz szavazók//..az értelmesebbje menekül!!
Hari
@Commenter: @Commenter: azt nem tudom milyen papírja van, de azt igen, hogy fenntartás nélkül kiszolgálja kenyéradó gazdáját. Bár erős a gyanúm, hogy ez az egész elsősorban a fiatalok-fiúk- figyelem elterelésėre szolgál. Ugyanis a központosított/diktatúra hatalmat gyakorlói leginkább a fiataloktól félnek, mert őket meg nem fertőzte meg az opportunizmus.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.