Elvileg mindenki számára van hely a szállókon és a melegedőkben.

Kormány: az intézkedések a hajléktalan emberek méltóságát szolgálják
Fotó: Pixabay

A hajléktalan emberek méltóságát nem az segíti, aki amellett érvel, hogy az utcán éljenek, hanem az, ha megfelelő körülményeket és hozzáférhető ellátórendszert biztosítunk a számukra.

A kormány a költségvetésben biztosítja az ellátórendszer működéséhez szükséges feltételeket. Ahogyan eddig, úgy továbbra is biztosítjuk a kellő számú szálláshelyet, mindenkinek biztosunk megfelelő férőhelyet

- mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán az MTI érdeklődésére.

A hajléktalanok ellátására az elmúlt években 8,5-9 milliárd forintot költött a kormány. A szociális szolgáltatásokat az önkormányzatok kötelesek biztosítani – tette hozzá.

Fülöp Attila a jövő évi költségvetésről úgy fogalmazott, a szociális terület forrásaiban továbbra is biztosított a szolgáltatások finanszírozása.

Az államtitkár kiemelte, a hajléktalan emberek méltóságát nem az szolgálja, aki amellett kardoskodik, hogy az utcán éljenek.

A kormány úgy tud segíteni ezeknek az embereknek, hogy hozzáférhető ellátórendszert biztosít számukra. Ezt a rendszert a kormány eddig is biztosította, s ezután is biztosítani fogja

- hangsúlyozta.

Magyarországon 9800 éjjeli menedékhely és átmeneti szállás áll a hajléktalanok rendelkezésére, s ezeken kívül télen még további 1500 többletférőhelyet biztosítanak. A nappali melegedők száma pedig eléri a 7500-at – közölte. Ezek azok a szolgáltatások, amelyek valós segítséget jelentenek a hajléktalanok számára – fogalmazott Fülöp Attila.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Azért ekkora és ennyi kitüntetésben és méltóságban már nem kéne őket részesíteni. Szerintem kevesebbel is beérnék. Mondjuk emberhez méltó életkörülményekkel.
És annyinál már elégedettség töltené el őket. Ez a sok megbecsülés félő, hogy elbizakodottá fogja őket tenni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
@picike1: .
Nem csak a hontalanoknak, Önre, bármikor rájöhet a szükség, aztán mi van, ha nem tudja hazavinni?
.
pestisracok.hu/kiborult-bili-avagy-mindenki-kozos-ugyeert-kozvecekert-tuntettek-fovarosban-ps-mozi/
eszegfu
@vladimir putin: 13:41 Én viszont egyenesen követelem, hogy tésztával legyen benne a halászlé az Alaptörvényben! Csak ugy szeretem... .
eszegfu
@cikicakk55: Ez nem "sanda gyanu"... kimondottan látszatintézkedés!!! Nem a bajokat oldják meg, hanem leirják, hogy pl. nem lehet életvitel-szerüen az utcán tartózkodni!! A munkanélküliek és a közmunka is pontosan olyan, ahogy leirtad...csak "szebb az optikája"... már aki nem látja, vagy nem él benne!:(
nevemnick
@eszegfu: (14:10) én meg hallal. A halász levét nem. :D
eszegfu
@nevemnick: Hahahaha! Tökéletesen igazad van... pontatlanul fogalmaztam!:)
vladimir putin
@Shikari: írasd csak bele abba szarba, hogy a halászlét tésztával kell enni.
Aztán ha nem szereted úgy, akkor baszhatod.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.