Az Európai Bizottsággal szemben vesztett csatát a szabadságharcos kormány, így a most benyújtott adómódosítás szerint a gyümölcspárlatok és a gyógynövényes italok adója is növekedni fog. 

Az Index cikke szerint elbukott a pálinkaforradalom az Európai Bizottsággal szemben, az unió több éve hangoztatott kifogásai előtt meghajolt a kormány, és a most beterjesztett új adócsomagban az szerepel, hogy a népegészségügyi termékadót (neta) kiterjesztik a gyümölcspárlatokra (pálinka) és a gyógynövényes termékekre (Unicum, például).

Ennyi volt a szabadságharc: drágulnak a pálinkák és az Unicum

Fotó: pixabay.com CCO

Az EB korábban többször kifogásolta, hogy egyes alkoholtremékekre a netát nem vetették ki, ezt elégelte meg a kormány, amely a javaslatban azt írja, ugyan nem értenek egyet a bizottság állásfoglalásával, de részükről lezárják a jogvitát azzal, hogy a kifogásolt dolgokat beemelik a neta hatálya alá.

Más, a neta hatálya alá eső termékeknél is várható drágulás, a cukrozott üdítőknél a liter utáni adó 7 forintról 15-re nő, de a cukrozott kakaóporoknál és más termékeknél is lesz adóemelés, bővebben itt lehet olvasni ezekről.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@division: Itt nem az adóról van szó!! Csak nem elbukott a szabadságharcos??? Mindenben így van...csak befogadta azt az 1300 migránst is,igaz fidersznyik...pedig hogy ugatott hogy egyet sem!!!Egy elvtelen szar alak,meg az összes fidesz szavazó is!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@division: Olyat még nem hallottál, hogy kulturált kortyolgatás? Hiszem ezeket a italokat (a legutóbbi felfedezések szerint) már évezredek óta készíti és folyasztja az emberiség,szinte minden kontinensen! Étkezés után,egy phár bor, jót tesz az emésztésnek!!!
Pálinkás Pál
@division: Kevered a dolgokat...más az alkoholista,és más aki iszik néhanap pár kortyot...uram bocsá...szalonspicces lesz!!
KisGenyo2
@division: Akkor én nyugodtan iszogathatok tovább. Nincs gyerekem. A szüleim sem élnek már, tesóm meg sose volt. ;-)
Egészség! Amúgy adót meg eddig sem a pálinkával fizettem, ezután sem azzal fogom. ;-)
division
@tulipan: Ez kétségtelen, egy pohár MINŐSÉGI bor egészséges valóban, csak ne autóvezetés előtt legyen:-) Annyi még nekem is beleférne, ha nem lenne savam...Volt egy időszak amikor én is megittam egy kis pohár jó édes aszút olykor, de már ennek is vége, már az is savat okoz. Inkább mellőzöm.
tulipan
@durbincs: A picsogók még többen vannak a kelleténél? de kevesebben a szeretett Unicumnál?
Ha te szereted...,fizess!!!
tulipan
@durbincs: Ha Te megadod, a személyesen kipóbált pontos receptjét, meglehet! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.