A színművészt június 28-án búcsúztatják a Farkasréti temetőben, de korábban kijelentette: semmilyen temetést nem akar.

Jövő csütörtökön reggel 9 óra 45-től kezdődik Paudits Béla búcsúztatása. A Jászai Mari-díjas színművész életének 69. évében, június 13-án hunyt el. A Madách Színház saját halottjának tekinti.

A Story magazin információi szerint pedig azt tervezik, hogy a temetésen a József és a színes szélesvásznú álomkabát című musical egyik betétdala is hallható lesz majd.

Nem  akart temetést Paudits Béla

Bár a színművész hivatalos végakarata egyelőre nem ismert, valójában már évekkel ezelőtt kijelentette, hogy nem szeretné, ha elbúcsúztatnák. Az életéről szóló könyvben ugyanis azt írta:

„Nem akarok temetést, sőt semmilyen temetést nem akarok. Aki szeret, őrizzen meg a szívében, de senki ne tolongjon a koporsóm mellett egy könnycseppet morzsolgatva,

ha soha nem szánt, amíg életben voltam. Azt akarom, hogy a testemet egy olyan jeltelen tömegsírba dobják, mint azokét, akiuk névtelenül haltak meg. Aki pedig emlékezni akar, emlékezzen”.

Cikk- és címlapkép: Mohai Balázs/MTI

(24.hu)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Shikari: 08:42
" Jó lenne örökké élni ! "
Igen, csak az nem mindegy, hogyan.
Az utóbb években, egyre rosszabb a magyarok mentális és fizikális állapota. Az emberek nagy része nyomott hangulatú, apátiába süllyedt, vegetáló"zombiként" éli életét.
Nincs minek örülni. Az állandó, gerjesztetett fenyegetettség, kiöli az érzéseket az emberekből .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Ne dobják tömegsírba, de...
Tessék mondani, miért nem lehet egy ember utolsó akaratát tiszteletben tartani? Az volt a kérése, hogy csendben, minden felhajtás nélkül temessék el. Ez tényleg olyan nagy és teljesíthetetlen kérés?
Van egy réteg, amelyiknek akármilyen áron, de kell a felhajtás.
szaboria1
Szegény nagyon elvolt keseredve éveken át, nem csodálom, hogy ilyeneket írt. A tönkre tétele a Halló bár elvesztésével kezdődött.
Sziszifusz
@Shikari: 08:42
" Jó lenne örökké élni ! "
Igen, csak az nem mindegy, hogyan.
Az utóbb években, egyre rosszabb a magyarok mentális és fizikális állapota. Az emberek nagy része nyomott hangulatú, apátiába süllyedt, vegetáló"zombiként" éli életét.
Nincs minek örülni. Az állandó, gerjesztetett fenyegetettség, kiöli az érzéseket az emberekből .
emerencia
@Sziszifusz: A nyomott hangulatú, apátiába süllyedt, gerjesztett fenyegetettségben élő, vegetáló "zombiknak" is vannak érzései. Amennyiben az empátia és szolidaritáshiányt embertársaink iránt érzéseknek tekintjük.
emerencia
Paudits Béla emlékét akkor is megőrizzük, ha tiszteletben tartják az utódai a végakaratát.
Fradigege
Szerencsétlen homokos volt, de soha nem vállalta fel. Az eltartója kúrogatta.
Mézike
@emerencia: Látszik hogy nem vagy képben horror témában. Az a vegetáló zombi akit a köznyelv agyhalottnak titulál. Nos ők járnak , kelnek, osztják az észt nemlétező agyukból. Na! :-)
csak úgy....
@Shikari: te félkegyelmü! egy ember haláláról ,végakaratáról is ez jut eszedbe ? ." Nagyon jó úton halad Magyarország és legközelebb is a Fideszre szavazok. Biztosan szavazók a Fidesz tábort erősítik."...és muszály,hogy te mindenbe bele ugass ?
Eriksson
Ez a "semmilyen temetést nem akar", kicsit nagyképűen hangzik. Talán azt hitte, hogy díszsortünetes búcsúztatásra készül az állam?
Mikor még lehetett volna kedvelni, mindent megtett azért, hogy rontsa renoméját.
Fradigege
@Pegero: Milyen libsi haverjaimmal, bibsi gyerek?! Megjegyeztem, hogy kúrogatta az eltartója és ezt nem vállalta fel.
ittott
@Szeparepa2: erdőbe... vaddisznó dagonyázóba.
herczeg0210
@Shikari: A 2,8 millió a nagy többség? Akkor a többi, az 5,2 millió micsoda, kisebbség? Érdekes...
herczeg0210
@Shikari: Nem vagyok "matekeos", miként Ön sem írástudó, amint látszik. De némi különbséget látok azért 5,2 és 2,8 millió ember között.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.