Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon kedd reggel: az euróval szemben gyengült, míg a dollárral, a svájci frankkal és a japán jennel szemben erősödött.

Meddig gyengül még a forint?

Az euró 330,30 forinton forgott reggel hét órakor, 39 fillérrel erősödött jegyzése a tizenkét órával korábban, hétfő este hét órakor elért 329,91 forinthoz képest.

A dollár árfolyama 284,34 forintról 283,95 forintra, a svájci franké pedig 285,78 forintról 285,10 forintra gyengült. A jent 2,5618 forinton jegyezték, szemben a hétfő esti 2,5663 forinttal.

Hétfőn újabb történelmi mélypontra esett a forint árfolyama a bankközi piacon az euróval szemben, a pénteki 330,33 forintos – szintén történelmi – mélypont után hétfőn a 330,75 forintot is elérte az európai fizetőeszköz jegyzése.

Kedden eddigi napi csúcsán 330,40 forinton, napi minimumán pedig 329,87 forinton jegyezték az eurót.

Az euró 1,1632 dolláron forgott kedd reggel, napi szinten 0,06 százalékkal gyengült. A svájci frankhoz képest 0,04 százalékkal erősödött a közös európai fizetőeszköz, 1,1569 frankot ért.

Egy dollárért 0,9946 frankot kértek, 0,10 százalékkal drágult a dollár. A jenhez képest 0,05 százalékot veszített értékéből a dollár, kedd reggel 110,84 jent ért.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Be szép lenne, ha csak ez lenne

Egy elemzés margójára

A porfolio.hu „Mutatunk 10 terméket, amelynek durván megugorhat az ára a hazai boltokban” címmel közöl elemzést. Nos mindjárt az elején szögezzük le, hogy a piacokat járva sajnos – az ő témájuktól szinte függetlenül – szinte csak brutális áremelkedésekről lehet tudomásunk.
Azonban ami leginkább felbosszantott (hiába no, az inflációs paraszt-vakítás már megszokott) az az EUR-os siránkozás. Igen azt max. odavetett megjegyzésként tudhatjuk, hogy a gyengélkedő EUR-hoz képest romlott ekkorát a forint.
A köz gyenge számtani felkészültsége miatt az is csak úgy elszáll, hogy: „Hetek óta gyengélkedik a forint, a korábbi 310 körüli szintről június végére már egészen 330-ig gyengült az euróval szemben a magyar fizetőeszköz. Hasonló a helyzet a dollár esetében is: néhány hónapja még csak 250 forintot kellett adnunk egy zöldhasúért, mostanra azonban már 280-nál is többet. ”!
Igen, míg az EUR-al szemben ez 6,5%, de az USD-nél: 12!!! =))
Zeta
A forint mögött csak egy erős gazdaság áll!?
Eladott Ország
Matolcsy György szerencsére nem izgul és pláne nem megy el a költségvetési bizottság elé, hogy meséljen arról, mire számíthatunk. Igaza is van, mi a túró köze van bárkinek is az ő unortodox gazdaságpolitikájához? Amúgy is magánügy, ahhoz meg senkinek semmi köze. Pont. Védjen meg minket a dabasi Jézus! img.playbuzz.com/image/upload/q_auto:good,f_auto,fl_lossy/w_640,c_limit/v1529583767/pqoief80sx1vpfg5ts2q.jpg
Eladott Ország
@Shikari: Addig gyengül a forint, amíg ez a bűnöző szarházi tolvajbanda van hatalmon. Nem csak a devizahiteleseknek, hanem a forinthiteleseknek is harangoztak. Nem beszélve a gazdaságra/árakra gyakorolt káros hatásáról.
Jozefina
Az persze eszébe sem jut a nagy keresztényi és családszerető kormánynak, hogy beszüntessék a kilakoltatásokat és a devizahitelek azonnali eltörléséről törvényt honának.
kulabombaafityiszre
@Shikari: Gazdád és csicskája mondta annó.Olvasd gyagyás román szekus.
"Orbán Viktor miniszterelnök például 2008-ban, a gazdasági világválság idején még ellenzékben így értékelte, hogy akkor 274 forintba került egy euró:"

„A forinttal nincsen nagyobb baj, a forinttal akkor lesz baj, hogy ha nem tudjuk a bizalmi válságot megoldani. A miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak.”
A jelenlegi bizalmi helyzettel, amiben most a miniszterelnök és kormány van, nem lehet a forint esését megakadályozni. A bizalmi válságot a rossz vezetés okozza, jobb vezetéssel viszont megoldható a bizalmi válság, megvédhető a forint is."

Ez pedig Navracsics Tibor 2009-es értékelése a 300 forintos euróárfolyamról: „Ma délre a forint elérte a 300-as euró-átváltási árfolyamot. Senki sem tagadhatja, hogy ez egy lélektani határ. Egyrészt azért, mert a devizahitelesek nehézségeit tovább fokozza, másrészt azért, mert ez az egyetlen szám jól jelzi a kormányzati politika kudarcát.”

Ez pedig Navracsics Tibor 2009-es értékelése a 300 forintos euróárfolyamról: „Ma délre a forint elérte a 300-as euró-átváltási árfolyamot. Senki sem tagadhatja, hogy ez egy lélektani határ. Egyrészt azért, mert a devizahitelesek nehézségeit tovább fokozza, másrészt azért, mert ez az egyetlen szám jól jelzi a kormányzati politika kudarcát.”
Eladott Ország
@Shikari: tegnap, 07:45; Az a rabló gazdaságpolitika a mit a csúti kancigány és bűnböző bandája folytat, dönti be a forintot. Érdekes a régió országait nem dönti be, lásd horvát kuna, cseh korona.
simmering73
"Nyolc évig szárnyalt a gazdaság" mondja ezt ez a zokni.. Ékes bizonyítékául annak, hogy az agyhalál lábon kihordható.
kulabombaafityiszre
@Shikari: Gyagyás román szekus.Méltó párja vagy a gyagyás durbincsnak.
Ti dugjátok egymást,gyagyás?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.