Nincs gyanúsított, nincs nyomozás.

Nem indít nyomozást egyelőre a ügyészség az Elios-ügyben, ezt Polt Péter legfőbb ügyész válaszolta Harangozó Tamás szocialista képviselő kérdésére – olvasható a Hír TV cikkében.

Polt a válaszban arra hivatkozott, hogy a júliustól hatályba lépett új büntetőeljárási törvény (Be.) alapján amíg nincs gyanúsított, addig az ügyész csak az eljárás törvényességét vizsgálhatja. 

A 444 hozzáfűzése szerint amúgy ugyanezen törvény alapján  "a hatóságoknak már gyanú se kell ahhoz, hogy bárki, de tényleg bárki – a törvény szerint "bűncselekmény gyanúsítottjaként szóba jöhető személy" – ellen ún. előkészítő eljárást indíthatnak, melynek során akár titkosszolgálati, illetve a törvény megfogalmazásában "leplezett" eszközöket is bevethetnek."

Az ügyészség egyelőre nem indít nyomozást az Elios-ügyben

Fotó, címlapi kép: MTI/Soós Lajos

Mint ismert, az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) még tavaly év végén jelezte a magyar ügyészségnek, hogy azokban a közvilágítás-korszerűsítési projektekben, amelyekben az Elios Zrt. is érintett volt a 2010-es évek elején és közepén, azokban súlyos szabálytalanságokat tártak fel, szervezett bűnözési minták rajzolódtak ki. Emiatt akár 13 milliárd forint uniós forrás visszafizetésére is kötelezhetik a magyar államot. 

Az ügyben Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje is érintett lehet, ugyanis a kérdéses időszak egy jó részében az ő érdekeltségébe tartozott az Elios Zrt.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Ezekhez képest az olasz maffia egy "jótékonysági egyesület"!Az országunkban a tolvajt védik,de csak a fideSSes elkővetőit!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Clavigo: Múltkor ott láttam a parlamenti sorokban.
"Új fronton szállna rá a felzárkóztatási forrásokra Farkas Flórián

A RomNet egy évvel ezelőtt adott hírt arról, hogy a több felé szakadt és adóhatósági nyomozás alatt álló Lungo Drom helyett egy új országos roma szervezet gründolásába kezdett Farkas Flórián. Több megyei roma politikus tájékoztatása alapján arról számoltunk be, hogy 2016 elején Farkas Flórián azzal kereste meg a megyei és települési roma nemzetiségi önkormányzatok vezetőit és tagjait, illetve a roma civil szervezeti vezetőket, lépjenek be újonnan létrehozott szervezetébe. A többségében Szolnokon, a Lungo Drom irodájában tartott találkozókon az aláírt jelenéti ív alapján több önkormányzat a tudta nélkül tagja lett Farkas Flórián szervezetének, amely Országos Cigány Érdekegyeztető Tanács néven szerveződött.
..."
http://www.romnet.hu/hirek/2017/06/23/uj_fron...
Borsodi
Ez akkor lenne furcsa ha nem így lenne.Ez a bizonyíték arra,hogy odafönt mindent lehet mert a törvény véd.
Ide lent elég rosszra gondolni és keményen megbüntetnek.mert a törvény csak ránk vonatkozik.
dr frédikántor
ügyészség... Régen azt hittem, hogy van igazság. Tévedtem...
emerencia
@Borsodi: 22:34 „A barátaimnak mindent, az ellenségeimnek a törvényt.”
Az állítólag Hugo Chávez által kiejtett mondat határozottan érvényes őfensége rendszerére. Vajon meddig még???
evacica
@emerencia: Még ez a birka népmagára nem talál és elzavarja ezt a velejéig romlott kormányt vezérével együtt!
bence
@evacica: ! Majd a 2,5 millió rájuk szavazó , de rajtunk élősködő megvédi !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.