A Jászai Mari térre kerülhet Nagy Imre mártír miniszterelnöknek a Vértanúk terén álló szobra. 

A Jászai Mari téren lehet Nagy Imre szobra

Fotó: www.mult-kor.hu

Wachsler Tamás, a Steindl Imre Program Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának javaslatára kerülhet a Jászai Mari térre a szobor, ahová az alkotóval, Varga Tamással folytatott egyeztetés és a szükséges engedélyek beszerzése után állíthatják fel Nagy Imre szobrát.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának délelőtti zárt ülésén a közbeszerzésekről szóló törvény hatálya alóli mentesítés iránti kérelmek sorában elfogadták a Vértanúk tere beruházással kapcsolatos kérelmet is. Wachsler az ülés zárt jellege miatt a megbeszélés részleteiről nem beszélt, ugyanakkor elmondta, hogy hamarosan megkezdődnek az előkészítő munkák, és várhatóan 2019 végére a megújuló Vértanúk tere a gyalogosoké lesz.

A környéken lakók igényei, valamint turisztikai szempontok figyelembevételével kialakított új forgalmi rend szerint – a tömegközlekedés járatainak kivételével – gépjárművek nem hajthatnak majd át a téren.

(MTI)

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Ennek mi a franc értelme. Újabb pénzszórás és esztelen erőfitogtatás ...és lépegetés a pokol bugyrai felé. orbán Nagy Imréék újratemetésén még ott hozsannázott róla, ennyire szenilis már? Bocsánat...ennyire szemét már?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
Minden szobrot múzeumba és szoborparkba!
Aztán a gyerekeinknek megmutatni, hogy milyen hülyék voltunk, mielőtt megvilágosodtunk!
silber13
@Shikari: Te??:-)))Magyar?:-)))))) Egy buta primkó szőröstalpú vagy, semmi más És külön röhejes ez az elmebeteg többesszám használatod, holott tudhatnád: " Unus homo, nullus homo" De honnan is tudnád?:-)))
Grafix69
@Shikari: Biztosan jobban tudod de azt nem tudom az a 120 ezer ember aki a Don kanyarban meghalt tök értelmetlenül és az a 430 ezer magyar zsidó akiket bevagoníroztak a halálba , vajon mit mondanának neked a XX . század legnagyobb politikusáról. ?
Shikari
@Grafix69: Jobban kéne ismerned a történelmet. A hadba lépést és a hadsereg kiküldését a parlament szavazta meg. A németek akkor szövetségeseink voltak vagyis támogattuk őket. A deportálásokat Szálasi kormánya követte el a megszállás után. Mi köze ennek Horthyhoz?
Grafix69
@Shikari: 1944 március 21-1944 augusztus 1 . Szálasi ?
Grafix69
@Shikari: Kis történelem tudós , ostoba : A Szálasi-kormány (vagy önelnevezése szerint a Nemzeti Összefogás Kormánya) volt Magyarország egyetlen hungarista kormánya, mely német segítséggel, puccs révén került hatalomra 1944. október 16-án. Kezdeti központja Budapest volt, ám 1944 decemberében a Dunántúlra helyezte át székhelyét. Hivatalosan 1945. március 28-án oszlatták fel, tagjai március 29-én hagyták el Magyarország területét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2019. May 24., 20:46
Életműdíjat kapott Dunai Antal
Itthon - 2019. May 24., 14:39
22 milliót sikkasztott egy bankvezető Ácson