A kormány több mint kétmilliárd forintot hagyott jóvá kisvasút-fejlesztésre tavaly – mondta Sölch Gellért, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára szombaton Kemencén.

Újabb kétmilliárd forinttal indul a kisvasútfejlesztés, mert állítólag nagyon népszerű itthon

Fotó: mav-csoport.hu

A Kemencei Erdei Múzeumvasút kisvasúti napján, amelyen részt vett Robert Kokalj, a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövete is, Sölch Gellért elmondta, hogy a kisvasutak népszerűek Magyarországon, és évente 150 ezer látogatót vonzanak.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ebből mennyi vándorol felcsutkára, gondolom az egész !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Ebből mennyi vándorol felcsutkára, gondolom az egész !!!
Eladott Ország
A fekcsúti kisvasút az EU-s ellenőrzés napján
zsurpubi.hu/shared/hirek/belpol/Tyler/szeptember/FB_IMG_1505799309157.jpg
Ebbe az országba naponta 2,2 milliárd forint érkezik és a felcsúti kisvasúton mérhető le igazán, hogy ebből semmi nem a fejlődést szolgálja, hanem az elmebeteg, látványberuházásnak álcázott baromságok megvalósítását. Amelyeknek képtelenség megálljt parancsolni, miután szakemberek helyett tele a kormány az ilyen szervilisen lihegő, agyatlan alattvalókkal. És igaz ugyan, hogy nem Brüsszel választotta meg háromszor egymásután ezt a maffiát, igaz, hogy nem Brüsszel dolga legalább a fejét felemelni arra a hírre, hogy hivatalban lévő miniszter ellen vallanak 10 milliós kenőpénz ügyében, de a Felcsút-Alcsútdoboz között kanyargó , évek múltán masszívan rozsdásodó abszurd vasúti sín örök mementóul szolgál majd minden magyar és európai adófizető számára: ez történik, ha beleszarnak abba, hogy kiket juttatnak hatalomra. Budapesttől Brüsszelig.
kulabombaafityiszre
Remélem sok ilyen légkondis korszerü vagon lesz majd,had röhögjék ki a túristák
a pénztáros és pénztáros cégének sötétségét.jól jellemzi a hatalom mindenhez való hozzáértését,és esztétikai érzékét.
kapcsolat.hu/cikkek/igazi-luxusvagon-fog-cirkalni-felcsuti-kisvasut-palyajan
desiro57
"Magyarországon, és évente 150 ezer látogatót vonzanak." De nem Felcsúton.
Hülye vagy ezt mondta a főnököd???
Eladott Ország
Európai viszonylatban az ezer stadion és kisvasút országában volt a leggyengébb a GDP-növekedés, vagyis olyan szinten sikerült egyet előrelépni, hogy a növekedési rangsor legvégére csúsztunk vissza... már csak a kisvasút fejlesztése hiányzik.
Az ellopott pénznél is szomorúbb, hogy nem értelmesen kerülnek elköltésre ezek a – szektának felfoghatatlan nagyságrendű – milliók, milliárdok. Hogy értékteremtő beruházások helyett minden pénz urizálásra és megalomán értelmetlenségekre megy. Hogy rohad a gazdaság, és ahogy a stadionok üresen tátonganak, úgy ez a valódi csoda is pusztulásra van ítélve. Az üresen pöfögő felcsúti kisvasút egymagában annak a szimbóluma, amivé egy olyan ország válik, amelyet a megingathatatlan személyi kultuszra épülő, szabadon garázdálkodó maffia irányít. Igen, ha egyszer eltakarodik ez a horda az ország éléről, az akármeddig meghosszabbított Vál-völgyi kisvasút, mint az összes többi agyament orbáni vívmány mementóul fog szolgálni az utókor számára. Hogy pusztulásra ítélt hely az, ahol minden egy megalomán, komplexusos, gyerekkori traumákkal küzdő főzseni akaratából történik.
nezelodo
Nevezhetnék ezt a programmot simán "Dafke Lovasberényig" projektnek. A sógor doki meg ellenjegyzi, ott a hegyek között.
csipetke
@Eladott Ország: 12:22 Ehhez nem lehet semmit hozzátenni.Mindent elmondtál,egyetértek.
kisrigó
A rohadt életbe, hát már tényleg csak ez hiányzik az életünkből?! Gyorsan kell még egy kis alkotmányos költség a haveroknak!
Clavigo
@kisrigó: Vajon hogy mehet a sora,,,,Mengyi Voldemort pajtásnak ?? Az " alkotmányos költségről " jutott az eszembe...
cikicakk55
nnyit szeretnék csak tudni,hogy ezekkel a milliárdokért felépített épületekkel,stadionokkal,kisvasutakkal mi lesz? Az odáig rendben van( Orbán szerint),hogy aki építette,az piszok jól jár,mert a már alapból is túlárazott " termék" mire kész,addigra háromszorosára túlárazott lesz. Na de ezeket fenn is kell tartani!!! Már pedig ezeket a Stadionokat,kisvasutakat,kilátókat az alföldön, és egyéb semmire sem kellő és jó épületeket,meg is kéne tartani,úgy,hogy gondozzák. Na de ki? Mészáros felépíti és támogatja a focistákat. Neki ez pont elég kiadás. Ki fűti a gyepet,illetve ki fizeti? Ki gondozza a padsorokat és miből? Ki vigyázz az egész stadionra,mert ha nincs aki vigyázza,akkor szép lassan elhordják a mozgatható fém dolgokat. Ezeknek a havi fenntartása is rengetegbe kerül. Az Önkormányzatok örülnek,ha a saját rezsijüket és dolgozóikat ki tudják fizetni. Szociális támogatásra már nem is futja. Mennyi stadion is épült az utóbbi 9 évben? Mennyi pénzt hozott a belépőjegyek ára?Az Úszó VB-re felépített semmit sem érő épületekkel mi lesz? Miből tartják fenn és tisztán? Persze,ez már nem az építtetők gondja ugye?
namihami
Szinte már hallom a vasútépítők vidám dalolásár.
Hogy aszongya: "" Hegyek között, völgyek között zakatol a vonat...""
lusta
Személy szerint támogatom a kisvasút fejlesztéseket. Van egy pár kisvasút az országban, amelyek nagyon népszerűek, de nagyon leharcoltak is egyben.
Mindebből következik, hogy szeretném azt is tudni melyik kisvasút mekkora forgalmat bonyolít le és a fejlesztésre melyik mennyit kap. Ezen adatok birtokában látható, hogy valóban mi is a célja ezeknek az összegeknek az elosztáskor.
Persze nem fogják megmondani, mert a több mint két millárd az ugye két milliárd a felcsúti a több(i) meg a többire.
evacica
Orbán a közpénzből költ milliárdokat a játékaira és a nagyzási mániájára!I Ilyen az az ember aki hatalomhoz jut és nincs hozzá meg a kellő intelligenciája, hogy kezelni tudja a helyzetet!
kisrigó
@Clavigo: Valószínűleg él, mint Marci Hevesen! Egy kicsit "pihen", majd visszatér tovább lopni a közpénzt, csak úgy, "alkotmányosan!"
Equus1
és legyen minden vasúti állomáson kápolna, ahol vonatra szállás előtt lehet imádkozni a nemzet vezetőjéért...
csipetke
@Equus1: 22:41 Imádkozzanak érte azok,akik megválasztották...
csipetke
@m73: 17:29 Persze hogy elhiszik.Benyalnak ezek mindent,amit a vezírük mond.Azzal az egy bittel nem nehéz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.