Az LMP szerint Orbán Viktor tusványosi beszédéből az derült ki, hogy a miniszterelnök "továbbra is egy olyan alternatív valóságot épít, ahol a propaganda határoz meg mindent" – tudatta Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke az MTI-vel közleményben.

LMP: "nemzeti tragédiához" vezetett az Orbán-kormány politikája
Fotó: Veres Nándor/MTI

Mint kifejtette: az LMP álláspontja szerint valóban foglalkozni kell azzal a komoly témával, hogy az Európai Unió súlyos működési problémákkal küzd. Úgy vélik azonban, hogy a következő időszak valódi tétje az:

képes lesz-e Magyarország azokat a változástatásokat végrehajtani, amelyek által az EU képessé válik a hatékony fellépésre.

Azzal az ellenzéki párt egyetért, hogy az egyik legkomolyabb probléma a migrációs válság kezelése.

Az LMP szerint az illegális migrációt meg kell állítani, az unió külső határait meg kell védeni, és a bevándorláspolitikának nemzeti hatáskörben kell maradnia.

Ezen felül viszont úgy vélik, olyan kérdésekkel is kiemelten kellene foglalkozni, mint az orosz befolyásszerzés erősödése Magyarország és Közép-Európában. Az LMP szerint kiemelt nemzeti érdek, hogy a magyar kormány hatékonyabban lépjen fel az orosz agresszióval szemben.

A miniszterelnök a Kárpát-medence újjáépítéséről mondott szavai kapcsán az LMP azt emelte ki: először az olyan kihívások hatékony megoldásával kellene foglalkozni, mint a magyar fiatalok százezreinek elvándorlása, a vidéki térségek leszakadása.

Orbán Viktor úgy látja, modellje működik, az LMP szerint viszont nem.

"Magyarországon a munka milliók számára nem ad biztos megélhetést, fizetőssé vált az egészségügy, a Fidesz által létrehozott oktatási rendszer pedig tragikus eredményeket produkál". A Fidesz által elképzelt gazdaságpolitikai modell miatt magyarok százezrei vándorolnak el az országból, ami "valódi nemzeti tragédia"

- tudatta a közlemény.

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ez igaz, de ebben ti nagyon sokat segítettek! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Eladott Ország: természetesen hogy otthagyta! Az öreg egy világotlátott
diplomás fej! Egész Európában átformálódott a "zöld" politika,.és az LMP
sem tudja,hogy merre kacsázzon!! A Bécsi út másik végétől nyugatra nem
is veszik őket komolyan mint "zöldeket! Elmúlt a lendület,és csak sodródnak
mit annó a kül. "ár" elleni irányzatok! ;-)
Eladott Ország
@tulipan: De csapataink harcban állnak...mindenkivel harcban állunk, különben mindmeghalunk életérzés szétteregetésével. Az, hogy miután az év minden egyes napján, úgy augusztus 20-a táján is a sunyi, aljadék, mocskos uszító szólamokat kell hallgatni a nemzet nagyjainak mosdatlan szájából, nem normális. És ne tegyen senki úgy, mintha ez lenne a normális. Ha nem akarunk teljesen és egységesen belefulladni ebbe a tömény szarba, akkor – mivel Finkelsteint már csak az istene vonhatja felelősségre, ha volt neki olyanja – azokat, akik itt taposnak a nyakunkon, feltétlenül felelősségre kell vonni azért, amit ezzel az országgal tettek. A zsigeri indulatok felkorbácsolása és folyamatos szinten tartása, emberi-szellemi-erkölcsi minőségünk totális leamortizálása nem építkezés, hanem rombolás. Szent István államférfiú elsírná magát, ha ezt a lánctalpas nemzeti pusztítást látná.
tulipan
@Eladott Ország: Úgy bizony,a narancsos nemzeti horogkeweesztesek!!!
advocat
És hány tartaléka van még? Lázár-Gulyás...? Persze ha megfizetik sokan vállalják! Főleg kis hazánkban.
tulipan
@durbincs: Mi van, Te narancsos seggnynyaló tátogi Sügér? Tök meg vagy húzatva??? Ennyi baromságot, csakis egy sügéragy képes összepréselni!!! Milyen jó, hogy Veled,amúgy sem aakran seni érdemlegest megvitatni, teljesen mindegy mit is tátogsz!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.