A Magyar Államkincstár 2018 januárjában 1 997 898 nyugdíjasoknak folyósított belföldre öregségi nyugdíjat – csaknem harmaduk havonta 100 ezer forintot sem kap. A Pénzcentrum közérdekű adatigénylés keretében tudta meg a Magyar Államkincstártól,hogy a közel 2 millió magyar nyugdíjas közül 583 358 fő havi 50 és 100 ezer forint közötti nyugdíjban részesül. Vannak azonban, akiknek a nyugdíja még az 50 ezret se éri el, sőt, még a nyugdíjminimumot se: jelenleg 3267 nyugdíjas van Magyarországon, akik 25 ezer forint alatti nyugdíjat kapnak. Míg a minimálbér összege 2018-ban bruttó 138 ezer forinttal eléri, sőt, valamivel meg is haladja a létminimum összegét, a nyugdíjminimum (28 500 forint) jócskán le van maradva a nyugdíjas létminimumhoz (81 405 forint) képest – jelenleg körülbelül 155 ezer olyan nyugdíjas van, akinek jövedelme nem éri el ezt a szintet.

Forrás: merce.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
@CsipkeRózsa: Sem a családi pótlékot! Pedig családbarát a kormányunk... )
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@csak úgy...: Persze, ez állampolgári kötelesség. Aki nem szavaz az nem is politizáljon, kritizáljon.
division
@csak úgy...: Még nincsenek unokáim, már írtam. Az én mentalitásomat ha sokan átvennék kevesebb lenne a szegény és az elégedetlen ember, ill. egy gyerek sem nélkülözne egy családban. Ellenben azt látom úgysem érted ezt meg.
1magyar
Az önkormányzatoknál is az utódok veszik át a jó helyeket, nem kevés fizetésekkel vagy a fennálló párt uralmát biztosító "igyekvők".
Ennyit az igyekvő, szorgos munkásokról.
csak úgy....
@1magyar: kend most kirü,mirü beszél? csak nem a félelmetes migráncsokru? ;)
azt hittem,hogy migráncs kérdés megoldva és attu kezdve minden faxa...
1magyar
@csak úgy...: Most éppen arról van szó - ha jól olvasom -.hogy kinek mennyi a nyugdíja. A kevés befizetőről aki lehet, hogy többet dolgozik mint a sok befizető.
Eladott Ország
A svájci indexállás megszüntetésével- melyet a fidesz nem adott vissza- a nyugdíjprémiumnak nevezett hókusz-pókusszal, és a számok majd ha úgy alakulnak emelek majd megint (Ő) csak az aktív dolgozók és a nyugdíjasok közötti bérolló nyílik, az elszegényedés tovább nő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.