A Századvég politikai elemzések központjának igazgatója gyenge tematizációs kísérletnek tartja az ellenzék részéről a pénteki rendkívüli parlamenti ülést.

Elemző: az ellenzék gyenge tematizációs kísérlete volt a rendkívüli ülés

Lánczi Tamást – aki a Figyelő című hetilap főszerkesztője is – arról kérdezték péntek este az M1 aktuális csatornán, hogy a Fidesz-KDNP-frakciószövetség távolmaradása miatt nem volt határozatképes az ellenzéki pártok kezdeményezésére összehívott ülés, amely így a napirend előtti felszólalásokat követően véget ért.

Azt mondta: "nagyon legyengült, borzasztóan rossz" állapotban van az ellenzék, amely mintha maga is beletörődött volna abba, hogy nem tud kormányra kerülni, nemhogy a következő négy évben, de "talán már soha többé". Ezért inkább egymás fölé próbálnak kerekedni az ellenzéki pártok, különböző tematizációs küzdelmekben.

Gyenge kísérletnek nevezte az ülés összehívását, "mivel még az ellenzék oldaláról sem volt igazán érdekes az ügy". Az látható, hogy még a kezdeményezők se nagyon mentek be a parlamentbe, így azt a célt sem érték el, hogy magukat észrevetessék a nyilvánosságban – tette hozzá.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
ez elemző? ez csak egy narancsnyik a narancsadón...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Ez a századvég üres politikai csaholása!!!
A rendkívüli ülés összehívása példét mutat arra, hogy a fidesz-kdnp még csak nem is akar tárgyalni, a kilakoltatások megszüntetéséről, a devizahitelek törvényi megsemmisítéséről. Orbán arogáns módon még mélyebbre taszítja a családokat a kdnp plusz a keresztre hivatkozva még jól fejbe is veri őket!!!??
kereső
@karma1: @Gauntlet: "mert növeli,ki elfödi a bajt!"
Az mszp-n,lmp,-n,jobbikon nem csodálkozom.Viszont a pm és a dk!!!Haragszom,na! 2018.április 9-én megmondtuk nagyon sokan ,hogy ez lesz-és nem kell azt a mandátumot felvenni.Főjön a fidesz az egypárti parlamentjében.Nem kell a "demokrácia hamis látszatát" fenntartani,és tovább éltetni a NER-t.Nem az ellenzéki politizálás győzött, hanem a pártérdek.
Úgyis mondhatnám,ismételten házhoz mentek a pofonért-amit mi jobban érzünk,mint ők.Megérte?
karma1
@kereső: Hajszalpontosan igy gondolom. Az osszes vesztes ellenzeki part legalizalta tulajdonkeppen orban mocskos modon megszerzett valasztasi eredmenyet, ami aztan idevezetett: latszik az uj kormany felallasan, a "programjukon", stb...
Ha akkor bojkott van, de TELJES!!! - akkor orban igen nehez helyzetbe kerult volna. Persze az lmp akkor sem tartotta volna be a bojkottot, hiszen ok nem ellenzekiek, hanem egy "shade" part, a fidesz arnyeka. Ezert foszolgott a moso'no" kulseju bercike a posvanyosi asztalnal, mindenben orban ala nyalva - szoval a teljes bojkott - aminek egyedul lett volna ertelme -, semmikeppen nem tortent volna meg.
lusta
Ugyaezen a napon a lengyel parlamenti bizottság ülésezett, ahol kőkemény csatában a rövidesen induló őszi parlamenti időszakra egy törvénytervezetet készítenek elő.
Lehet az ellenzéket szidni joggal, vagy jogtalanul, de itt a nemzethy matyarok pofázásán kívül semmi sem történik. Nem kell csodálkozni, mint ahogy Moldova mondta, pofázni könnyű, mert fekve is lehet.
kereső
@lusta: igy IS lehet. Nálunk meg? péntek éjszaka valamelyik éber fideszes benyujtja, hétfőn megtárgyalják!kedden már el is van fogadva. Demokrácia óh!
Jozefina
propeller.hu/itthon/3370049-megdobbento-400-ezer-embert-fenyeget-meg-kilakoltatas-veszelye
Még kb. 400 ezren várnak kilakoltatára!!! Hát ezért mocskos szemét ez a kersztényi fidesz-kdnp!!!???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.