A legdrágább épületet Orbán Viktor felekezete kapta, de a kormány másoknak is bőkezűen osztogatott az elmúlt nyolc évben.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@görbetükör: isten??? ne már, csak a mindig is korrupt egyházakat! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
@görbetükör: isten??? ne már, csak a mindig is korrupt egyházakat! =))
Jozefina
Pár év és ismét állami tulajdonba lesznek!!??
Eladott Ország
A katolikus egyház példáját követve, a református egyház sem képes lemondani arról a státuszáról, hogy a közpénztámogatásokra való tekintettel totális függőségi viszonyt ápoljon az állammal. Azok az egyházi vezetők – közöttük Bogárdi Szabó István püspök úr -, akik korábban a keresztényi lét és a politika összefonódásának káros hatásairól elmélkedtek, akik politikától függetlenül végezték a napi keresztényi feladataikat, ma hallgatnak és csoportképeken vigyorognak. Egyetlen szavuk nincs a menekültek, szegények megbélyegzése, a korrupció, a gennyes kormányzati propaganda ellen.
uploads.disquscdn.com/images/40cca85fd9f9831c661df355ed84ba2f8ddb0aacc23291a28519aeda5da0e98f.jpg?w=600&h=368
Nessy
Az egyházak jelen vezetői Isten szolgái helyett Orbán és a napi politika szolgái lettek!
Még szerencse, hogy Isten meghallgat a papok nélkül is. Különösen miután fekete bárány vagyok a házasságom miatt.
Eladott Ország
Gulyás Gergely csúcsjogász és sztárminiszter: "Egyház és állam egymás természetes szövetségese, az együttműködés szükségessége éppen a különvált működés következménye." Vagyis azért zabálnak egymás tenyeréből, mert gyakorlatilag különváltak. Remélem, ezek a nagyvonalú ingatlanátruházások (egy kormányhatározat megteszi, és már lehet is vinni a cuccot), nem az ingatlanbiznisz fellendítését szolgálják majd a pereputty számára. Külön hangsúlyozni szeretném méltatlankodó, túlmozgásos keresztények számára: a felekezetek rendszerváltás utáni kárpótlása rég lezárult, ezek nem azok az ingatlanok, amelyeket visszakaptak, mert jogos tulajdonukat képezte valamikor, ezek ajándékok. Szóval tényleg remélem, hogy nem az lesz, ami a Fidesz-székházzal történt anno, és mekkora buli volt. Remélem, Orbán nem tér vissza a Térdre, csuhások! időszakához, mert akkor – hogy is fogalmazzak – b@szhatják a mélyen tisztelt egyházak.
Nessy
@Eladott Ország: Megérdemelnének egy Orbáni köpönyeg fordítást!
Tényleg, a türkök milyen vallásúak? Mert lehet, hogy az lesz a következő kötelező hitvallás.
CsipkeRózsa
A felekezetek mit kezdenek ezekkel az óriási ingatlanokkal? Saját használatra biztosan nem kell nekik, hiszen eddig is voltak épületeik, annyian nincsenek, hogy megtöltsék az újakat is.
kereső
@CsipkeRózsa: az egyház szereti a vagyont!A legnagyobb harácsoló.
Eladott Ország
@Nessy: Azerbajdzsán: a lakosság 97-99%-a iszlám vallású (ebből 85% síita, 15% szunnita), a fennmaradó 1-3% ortodox keresztény. Kazahsztán: a lakosság 57%-a szunnita iszlám vallású, 34%-a orosz ortodox, 2%-a protestáns, további 7% egyéb vallású. Kirgizisztán: a lakosság 75%-a szunnita muszlim, 20%-a orosz ortodox, 5%-a egyéb vallású.
Törökország: a lakosság közel 100%-a iszlám vallású, az ortodox, örmény ortodox, izraelita, római katolikus és protestáns csoportok jelenléte elenyésző.
Üzbegisztán: a lakosság 88-92%-a muszlim (főleg szunnita), 6-9%-a orosz ortodox, a csekély maradék pedig egyéb vallású, illetve vallástalan.
Türkmenisztán (a hatodik türk nyelvű ország, amely nem képviselteti magát a csoportképen): a lakosság 85%-a szunnita muszlim, 9%-a orosz ortodox, 2%-a egyéb vallású.
Hogyan nyeli le az üldözött keresztények utolsó európai végvárának keresztény gyökereire oly nagyon büszke polgára, hogy a főnök tömeggyilkos, az emberi szabadságjokat, a vallásszabadságot (a keresztényekét pláne!) lábbal tipró, a rezsimjeik ellenségeit börtönbe vető elnyomókkal hetyeg? És ami a legborzasztóbb a napi mantra fényében: muszlimokat simogat a homogén magyar nemzetállam nagyobb dicsőségére.
Nessy
@Eladott Ország: Köszönöm a kimerítő választ. Csak azon töprengek most. hogy már kezdjek Koránt olvasni, vagy még ráérek! Igaz, Tarlós Betlehemben volt, és lett a testvérvárosunk Betlehem. Azért a Szent Családnak nem ajánlatos a "testvér városba látogatni", mert itt még istállót sem kapnának. Tranzit zóna kaja nélkül! Akkor viszont a Tóra tekercseket sem ártana ismerni. Az ortodox oroszt meg pláne. Na, ennyiféle vallás már sok. Ez fideszes kaméleonnak való.
CsipkeRózsa
@Nessy: Tarlós kapott egy palesztin sálat is a nyakába, ha jót akarsz, szerezz be egyet.
namihami
Miért ez a nagy meglepődés a részetekről?
A császár, király, bég, bej, basa (alkata már formálódik) és hasonlók mindig kifizették (az állami kincstárból) a vazallusaikat. Mi változott? Orbán kir ...bocs, ő már feljebb, sőt még feljebb... is csak azt tette és teszi.
Egyik réteget az agyán keresztül próbálja elvarázsoltatni (templom, papság-templomi és hívő réteg), másik réteget (a kiszolgáló személyzet) a zsebén keresztül teszi cselédjévé.
Csak a dátum változott, a királyi mentalitás nem.
papa.49
Így vásárolják meg a szószéken állókat !!!
Eladott Ország
@durbincs: Ha a fejed tele van, akkor oda már nem fér be semmi. Nem a titok van elzárva, te vagy elzárva. Az elméd a zárt. Ha nyomást érzel a fejeden, nem biztos, hogy a sapka szorít.
dr. prédikátor
Szerintem a koser kásler is gondolkodhat hogy a Tizparancsolat helyett a Koránt kezdi el osztogatni!!!
Pálinkás Pál
Váltás után lesz mit visszakobozni!!! Majd az istenüknek panaszkodhatnak ezek a paraziták!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.