Nem számíthatnak idén nyugdíjkorrekcióra a magyar nyugdíjasok. Nem kapnak annyi plusz pénzt idén ősszel a nyugdíjasok, mint tavaly. A novemberi visszamenőleges nyugdíjkorrekció alapja ugyanis a nyolc havi átlagos infláció mértéke. Hogy ez a gyakorlatban hogy néz ki? Tavaly év elején például mindössze 1,6 százalékos nyugdíjemelést kaptak az idősek, ám az infláció ennél nagyobb volt, és a kettő különbözetét megkapták novemberben a nyugdíjasok. Hogy ez összegben mennyit jelentett, az a nyugdíj összegétől függött, de egy 125 ezer forintos átlagnyugdíj esetén 12 ezer forint többletet jelentett a magyar nyugdíjasoknak. A jogszabály szerint, ha a fogyasztói árak növekedésének mértéke legalább 1 százalékponttal meghaladja az év eleji nyugdíjemelés mértékét, akkor visszamenőleges hatállyal kiegészítő nyugdíjemelést, vagyis korrekciót kell végrehajtani. Ha ennél kisebb az eltérés, akkor novemberben egy összegben kapják meg a különbözetet az idősek. Idén nem valószínű, hogy kapnának...

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: nevemnick
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
gratulálok pár hete még 3,4-3,7-es becslésük volt (aminek persze a ténylegeshez édes kevés köze van, főleg a nyugdíjasok körében), most meg azt állítják, hogy csak 2,6!!! ehhez pofa kell, de van nekik!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Üdvözletem minden nyugdíjasnak, pláne akik erre a qrmányra szavaztak.
Mert tudják:

,,Magyarország (qrmánya) jól teljesít"

Mehettek csirke far-hátért az kutyaeledel boltba.
Veleda
Amíg ez a pénz a számlára kerül, lehetséges lesz több variáció is. Fölösleges ezen rugózni. Majd az a biztos, amit látunk.
nevemnick
@Veleda: ez az igazi, amikor valaki bizakodik. Nem érint, mert az átlaghoz képest jó a nyugdíjam, csak eszembe jutott nem egy-két ütemesen tapsikoló nyugdíjas ismerősöm...
RonaGyuri
gratulálok pár hete még 3,4-3,7-es becslésük volt (aminek persze a ténylegeshez édes kevés köze van, főleg a nyugdíjasok körében), most meg azt állítják, hogy csak 2,6!!! ehhez pofa kell, de van nekik!
Nessy
Mennyi legyen az inflációs ráta főnök? 2,6% ! Ok. Akkor annyi!
Aki eztet elhiszi, szamarabb a lónál! ( népmese)
Ja kérem, majd talán jövőre, az önkormányzati választás előtt lesz manna hullás! Utána három évig szilencium! magyarra fordítva: Kuss!
Veleda
@nevemnick: 12.29 Sajnos vannak bőven olyan agyamentek, akik a lehullott morzsákat is mennyei mannának tekintik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.