Az LMP szerint komplex törvénycsomagra van szükség a nyugdíjasok helyzetének javítása érdekében – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes.

LMP: átfogóan kell javítani a nyugdíjasok helyzetét

Schmuck Erzsébet, az LMP egyik frakcióvezető-helyettese Keresztes László Lóránt, az LMP új frakcióvezetőjének sajtótájékoztatóján az Országgyűlés Irodaházában 2018. szeptember 4-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az ellenzéki párt három intézkedést különösen sürget: a nyugdíjminimum megemelését a jelenlegi 28 500 forintról minimum 50 ezerre, a kényszernyugdíjazás eltörlését a közszférában, valamint az ápolási díj felemelését és az otthoni ápolás elismerését munkaviszonyként – mondta a képviselő.

Szlovákiában a magyar háromszorosa a nyugdíjminimum – mutatott rá –, és elfogadhatatlan, hogy a kormány elküldte a 65 évesnél idősebb tanárokat, közszolgálati dolgozókat.

A politikus felhívta a figyelmet arra a tizennyolc OECD-ország vizsgálatával készült tanulmányra, amely a magyar nyugdíjasok helyzetét ítélte a legrosszabbnak a többi között az egészségi állapotuk és az anyagi biztonságuk alapján.

Schmuck Erzsébet kérdésre ismertette pártja határvédelemről vallott álláspontját. Kijelentette: közös európai védelemre és erőfeszítésekre van szükség, az ország ugyanis sok esetben nem tudja megtenni a szükséges lépéseket. Azt mondta: korábban Orbán Viktor miniszterelnök is a közös védelem erősítése mellett foglalt állást, nem érthető, miért változtatott álláspontján.

Abban egyetértett a kormányfővel, hogy Magyarország jelenleg megvédi a határokat, segíteni szerinte ezért ott kell, ahol szükség van arra.

Elmondta azt is: bár a Sargentini-jelentés tartalmát döntő hányadban jogosnak tartja, nem az fogja megoldani az ország problémáját, azt "belülről" kell elvégezni.

Nem kommentálta a DK döntését arról, hogy tüntetés-sorozatot hirdettek, majd leállították azt, és visszautasította Gyurcsány Ferenc kijelentését, miszerint az LMP ne lenne ellenzéki párt.

(MTI)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@csipetke: Ezt a lmp. től várni igazán DŐRESÉG !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
@papa.49: ez is kb.olyan megvédés lenne, mint a fideszé." Egy brancs maguk mind, ne is tagadja..."
papa.49
@kereső: Ennyi erővel védhetne bennünket akár népfront is vannak páran onnan is !!!
csipetke
Sajnos egyik kisnyugdíjas sem tehet arról,hogy negyvenegynéhány évet ledolgozott,tulajdonképp "szaré-húgyé",és kapják/kapjuk a 70 ezer körüli nyugdíjakat.Ez nem az érintettek szégyene,hanem a kormányé.Már épp illő lenne,ha valamelyest rendeznék az ilyen alacsony nyugdíjakat.
papa.49
@csipetke: Ezt a lmp. től várni igazán DŐRESÉG !!!
Eriksson
A nyugdíjminimum összegéhez, ill. annak összegének X-szereséhez kötnek mindenféle segélyt, juttatást. Ha mondjuk 1.5-szörös egy járadék összege, akkor nem mindegy, hogy 28 500x1.5, vagy 50 000x1.5 a megállapított összeg.
magyarbakancs
Elő veszem a vessző paripámat.
A több biztosítási rendszer ,és a több biztosítási nyugdíj alapok a meg oldás.
Mert közös lónak túrós a háta.
Az idősebb nemzedék még emlékszik 1965-ben szünteték meg az OTIT-MÁV SZTK.
Három biztosító társaság és három nyugdíj alapvolt.
A mai rendszert fenntarthatatlan, mert a kereső képes lakosság a szakmunkások kik eladható terméket állítanak elő 20% -ka külföldön dolgozik.
Haza nem jön hülye lenne.
A maradék nagy része meg képzetlen.
Lapát támasztó kis iparos valamelyik közmunka programban.A mai 55-65 év közöttiek EÜ állapota meg igen csak hagy kívánalmakat maguk után.
Idő előtt örök lakást kap 2 méter mély 2 méter hószú ,és 90 cm széles szobát valamelyik temetőben.A megoldás lekéstük úgy 28-30 évvel.
Bocsi.
solidedge
Tartsanak több választást is egy évben, mert az Erzsébet utalvány és az 5 kg. krumpli sok nyugdíjast elégedetté tesz. Így Orbán is maradhatna miniszterelnök a idők végezetéig.
Clavigo
Ez a bányaló " egyeztetett " Kancsal Marissal ?? Lehet Menni a Picsába!!!
papa.49
@Clavigo: Ő az ügyvéd nem úr jobb keze, ő szolgáltatta a semmire se jó ,,bizonyítékot, amiért elbasztak 2 milliárd forintot a perekre, meg a ,,szagértőkre,, a híres Sukoró perben, és végül miatta ült, ül a Császy, meg a Tátrai !!!
papa.49
@Clavigo: Ez a böske inkább NE IS SZÓLALJON MEG !!!
csipetke
@papa.49: 12:17 Nem az lmp-től várná az ember,hanem a kormánytól,dehát,mint tudjuk,orbánt nemigen érdekli a saját pénzén és hatalmán kívül semmi.
Zeta
Erre mind szükséglenne, de egy erre hiteles párttól, nem olyantól, mely fennállása óta a kétszínüség példája!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.