Magyarország nem is fogja elfogadni az ENSZ globális migrációs csomagját.

50 ezer menekültet kellene áthelyezni az EU-tagállamok között – Szijjártó kiakadt
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Az Európai Bizottság képviselője teljes mértékben szembemegy az európai nemzetek akaratával – reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán arra, hogy Dimitrisz Avramopulosz, a brüsszeli bizottság migrációs ügyekért felelős tagja az ENSZ-közgyűlés New Yorkban zajló ülésszakának egyik kísérőrendezvényén sürgette az Európai Unió tagállamait, hogy tegyenek eleget a bevándorlók áthelyezése, illetve áttelepítése kapcsán tett ígéreteiknek.

Szijjártó Péter az MTI-nek azt mondta: sem Magyarország, sem a visegrádi országok, sem más európai ország nem kívánja legalizálni a bevándorlást. Hozzátette: bár az Európai Bizottság erőlteti, jó néhány tagország nem kíván bevándorlóországgá válni.

Elfogadhatatlan és felháborító, hogy az európai biztos az Európai Unió nevében beszélt ebben a kérdésben, holott nagyon jól tudja, hogy számos tagország nem ért egyet ezzel a felvetéssel, számos ország nem akar áttelepítési programokat

- hangoztatta Szijjártó Péter.

"Ezért sem fogadtuk el, és nem is fogjuk elfogadni az ENSZ globális migrációs csomagját" – szögezte le a magyar miniszter.

Dimitrisz Avramopulosz a Globális megállapodás a menekültekről – nagyobb szolidaritási és együttműködési modell című közgyűlési kísérőrendezvényen bizodalmát fejezte ki, hogy az EU-tagállamok hamarosan elfogadják az új uniós menekültáttelepítési programot. Azt mondta, hogy az EU támogatja a világszervezet migrációs csomagját, és emlékeztetett arra, hogy az uniós tagállamok önkéntes vállalásokat tettek a menekültek áttelepítésére. A legutóbbi vállalások értelmében

a jövő év végéig 50 ezer menekültet kellene áthelyezni a tagállamok között,

de eddig csak 13 200-at telepítettek más tagországba.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Csak a te poraztartod nem ert egyet az EU allaspontjaval. Mindenki mas igen. Jol tukrozi ezt a Sargentini-jelentes is te barom.
X-ray
És ha ez az 50 ezer fizetne amolyan letelepedési kötvénypénzt? Akkor már jöhetnének???
dr. prédikátor
Zselés kakadú!!! Anyád jól van?? te fasszopó geci!!!
Clavigo
@Shikari: Téged is befogadtunk,,,bozgor.
kereső
Én is !Szijjártón.:
"Ezen a ponton érdemes felidézni azt a beszédet, amelyet Orbán Viktor úgy 2 és fél éve, 2015 szeptemberében mondott el az ENSZ Közgyűlésén. Ekkor még úgy gondolta, hogy a „migránsokat” egy „világkvóta” szerint kell befogadnia az országoknak. Orbán szerint Európa nem lesz képes egyedül viselni az általa népvándorlásnak nevezett folyamat terhét. „Ha nem lesz változás a jelenlegi trendekben, Európa destabilizálódni fog” - jósolja Orbán, majd az ENSZ vezetőjéhez fordul:

„Ezen tények alapján arra sürgetem a Főtitkár urat, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat e teher globális szintű megosztásáról. A nemzetközi politika minden fontosabb szereplőjének be kell fogadnia a migránsok egy részét egy világkvótarendszer részeként.”
justhpeter
@kereső: Szíjjártó emlékezete már régen az életszínvonalunkhoz hasonló, ő csak az Orbán mindig aktuális baromságait büfizi vissza, korábbi gyalázataira nem emlékszik.
Nessy
Tessék mondani tud még két számot elosztani külügyérünk és nagy vezére?
27 tagállam, 50000 fő, az még kétezer sincs egy tagállamra! Mennyit szabadítottunk Európára jó pénzért? Ha 9 millió ember nem tud 2000 menekültet befogadni, arra nincs mit mondani!
Peller Anikó
@Nessy: 2000 potenciális gyilkos kutyabaszóról beszélsz? Most 50 ezer, holnap 100 ezer. Holnapután 500 ezer. Nem menekültek, hanem agresszorok. A beáramlást erővel le kell állítani és az 50 ezret vissza a feladóhoz. Nem nekünk.

A kecskebaszókat etesse az aki behívogatta őket és beengedte őket milliószámra. A Magyar kormányzat elsőnek és mindenki ellenére útját állta a moslim áradatnak, kerítéssel, törvénykezéssel, ebben nincs semmi hiba.

Aki pedig jópénzért beengedte őket az viselje a következményeket, személyesen.
Nessy
@Peller Anikó: Ismeretlen emberek minősítése nem tisztem.
A jó pénzért beengedettek kötvényét mi fizetjük vissza, mindannyian!
Azért, amikor az Unió tárgyalt volna Afrikában, Marákesben a menekült témáról, egyetlen állam nem egyezett bele a 27 -ből! Ergo nem lett belőle semmi. Kéretik Orbánnál reklamálni a ebben a témában!
wagabund
..."Dimitrisz Avramopulosz, a brüsszeli bizottság migrációs ügyekért felelős tagja"...

ez a faszi még nagyon sok gondot fog okozni hazánknak...
wagabund
@Apoca: ...bárki bármit tesz, valahogy csak mi fogjuk húzni a rövidebbet...
Gauntlet
20 ezer után - akiknek még papírt is adtatok - meg se fog kottyanni !
tudode
A menekültekkel való kommunikációjuk HASONLÍT a NEMZETIESKEDŐ mindenre ható SOSEM VOLTAM GAZDAG, NEM IS LESZEK
.
-----► Orbán Viktor kijelentése: ,,Sosem voltam vagyonos ember,..." Nézd az oroszlán reakcióját
www.youtube.com/watch?v=J3O3Mc3V6ac
.
Ezzel szemben ami a menekültek befogadását illet, itt maradt ez a siserehad az ország nyakán, már ami a MIGRÁNCSOK befogadását illeti, EGYET SEM, oszt, mégis?
.
Lás csodát, vagy SZÉLHÁMOSSÁGOT a nemzetieskedő bagázstól:

-------Pintér nem cáfolt, hagyják letelepedni Magyarországon a bűnözőket is.
nol.hu/belfold/nincs-cafolat-hagyjak-letelepedni-magyarorszagon-a-bunozoket-is-1628277
.
------ Orbánék titokban befogadtak 1300 menekültet
24.hu/kulfold/2018/01/11/orbanek-titokban-befogadtak-1300-menekultet/
.
Sőt
.
------ Pintér Sándor elárulta, hányan telepedtek le pénzért
24.hu/belfold/2017/01/04/pinter-sandor-elarulta-hanyan-telepedtek-le-penzert/
.
Bebizonyosodott EZEKRŐL, hogy (tisztelet a kivételnek) aki HAZUDIK az LOP is, mit lop RABOL, és a társadalom NEM VONJA MEG A BIZALMAT ettől a kék cédulával NEMZETIESKEDŐ, szélhámos bagázstól, mivel az ország azon része TÖRTÉNELEMBŐL MEGBUKOTT, és miattuk BUKIK az ország a nagy semmibe!
advocat
Aztán befogadjuk, csak hallgatnak! Mert esetleg mégis csökkennek az ide utalt pénzek. És kevesebb jut a haveroknak. Meg maguknak? De a szájuk az ját... Sokan meg elhiszik...
solidedge
Az Origó szerint ebből több, mint 10 ezret akarnak Magyarországra áttelepíteni. A fenti számok alapján megint egy jó nagyot riogatnak. De a Fidesz emlőin csüngő választók beszopják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.