Demeter Márta szerint nemcsak indokolt, hanem törvényes is volt az a kérdésfeltevés, amit a belügyminiszterhez és a honvédelmi miniszterhez intézett a miniszterelnök lányának katonai repülőgéppel történt esetleges szállításáról.

"Miért mondjak le?" – Demeter Márta szerint a kérdésfeltevése nemcsak indokolt, hanem törvényes is volt

Demeter Márta, az LMP parlamenti képviselője. Fotó: MTI/Kovács Attila

Az LMP frakcióvezető-helyettes csütörtökön Debrecenben a Stop tandíj! címmel tartott sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva kijelentette:

miután a kecskeméti repülőbázison "teljesen törvényes keretek között" betekintett az iratokba, az információk "egyértelműen indokolták és indokolják azt a kérdésfeltevést", amit megtett a két miniszternek.

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke azt mondta, közérdekből nyilvános adatokról van szó, ezért hozta nyilvánosságra. Érthetetlennek nevezte azt a sajtóbeli üzengetést, ami az ügyben kialakult, ő maga – mint megerősítette – várja a miniszterek hivatalos, írásos válaszát, s annak ismeretében dönt a további lépésekről.

Arra a kérdésre, lemond-e országgyűlési képviselői mandátumáról, amelyre Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szólította fel az LMP-s politikust, egyértelműen nemmel válaszolt.

Miért mondjak le?

- tette fel a kérdést.

Úgy fogalmazott, hogy azt a munkát végzi amivel megbízták a választók. Mint mondta, ennek az a legfontosabb eleme az, hogy országgyűlési képviselőként a kormányzat működését és tevékenységét, illetve a döntések végrehajtását ellenőrizze.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Valójában egy a jóhiszemű érintettnek nincs is szerepe a történetben. Éppen a fidesz használja ki ellentámadásra, mert valaki kérdezni merészelte őket. Előre nyugtázhatjuk, hogy minden epével megáldott válasz fog születni, aminek nem lesz köze a valósághoz aminek megismerésére a társadalom igényt tart.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Valójában egy a jóhiszemű érintettnek nincs is szerepe a történetben. Éppen a fidesz használja ki ellentámadásra, mert valaki kérdezni merészelte őket. Előre nyugtázhatjuk, hogy minden epével megáldott válasz fog születni, aminek nem lesz köze a valósághoz aminek megismerésére a társadalom igényt tart.
Zeta
Kérdezni mert!
Mondjon le!
Hát nem egyértelmü?
csipetke
Ugyanmá! A fideszes bagázs nagyrésze követett el olyan dolgokat,amikért egy normális vezetésben önként,és dalolva lemondanak az emberek.A hangsúly a "normális"szócskán van.
Itt van mindjárt orbán luxus-repcsin való ide-oda utazása,vagy semjén vadászatai,kósa lajos,rogántóni,és lehetne sorolni,akiknek illett volna lemondaniuk.Ebben a kormányban az eget veri a korrupció,de hogy ezek közül lemondjon bármelyik is?!Mind,egytől-egyig megélhetési "politikusok"
wagabund
Várjuk ki a végét...a Ház elnöke még nem szólalt meg...most egyeztetnek, aztán ha megszólal ez ügyben, Demeternek annyi...ha van rajta sapka, ha nincs.
papa.49
Nagy a szar, már a fütyisz körül, most hirtelen lett egy százados, meg a családja, milyen érdekes, ezért mondjon le majd ha hülye lenne !!!
Borsodi
Előbb Orbánnak kellene lemondani,ez a demokrácia? Ha rossz kérdést teszel fel,el kell távolítani
a parlamentből..
JAJMÁR
Mondjon le, mert a kèrdèsre nem a vàlasz?
A kèrdès a "bűn"?
De ha igaz lenne,
JAJMÁR
ha mègis repkednènek közpènzen, gondolom, azonnal lemondanànak! Mert ők tudjàk mi a becsület!
Desischado
Nagyon ugrálnak, lehet hogy Demeter Márta a lényegre tapintott. Feltűnően gyanúsak!
telegdilaci
@JAJMÁR: Ezek soha nem mondanának le,csak nem hagyják ott a Húsos fazekat ha egyszer a közelébe kerültek! inkább le alázzák a sárgaföldig aki meg meri kérdezni a mocskos kis játékaikról a Fideszeseket,mivel nem viselik el az igazságot,a kritikát meg főleg nem.
Yoda69
kocsismate!
orbanviktort miert nem szolitod fel lemondasra?
JAJMÁR
@telegdilaci: Köszi, ez lehet a "jó" vàlasz.
CsipkeRózsa
Igyekeznek pótolni Torgyán József hiányát.
Rockxy
Ezt a Flóra ügyet fújni kell, mert ez az a nagy púder által előidézett köd, ami igyekszik eltakarni pl. a devizahitelesek balhéját.
És sikeres a ködösítés a jelek szerint!
Egyébként szép csaj a Márta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.