Az LMP társelnöke szerint Magyarország szabadságát újabb és újabb kihívások fenyegetik, ezért ki kell mondani: a magyarság nem tűri jogaink lábbal tiprását, hangjának és gondolatainak elfojtását.

LMP: Magyarország nem tűri szabadsága lábbal tiprását

Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján Mansfeld Péter I. kerületi emlékművénél 2018. október 23-án. MTI/Kovács Tamás

Keresztes László Lóránt pártja október 23-ai megemlékezésén, a budapesti Mansfeld Péter-emlékműnél kedden kijelentette: akik harminc éve szembeszálltak az önkénnyel, "mára az árulás, a tolvajlás és rombolás katonái lettek". Megtanultak és alkalmaznak mindent, amely ellen egykor küzdöttek. Megbocsátottak mindenkinek, akiknek soha nem lett volna szabad megbocsátani – folytatta –, és elfelejtettek mindent, amire örökké emlékezni kellett volna.

A Fidesz soraiban ma ott ülnek a kommunista rendszer névtelenségben tartott fenntartói

- mondta Keresztes László Lóránt, hozzátéve, az ország mai vezetői nemzeti elkötelezettségűnek hazudják magukat, de azt a kommunista rendszert restaurálják, amelyben kibontakoztak, és kiszolgáltatják a nemzetet.

Orbán Viktornak már nem számítanak Szent István intelmei, neki már csak Moszkva szava fontos

- vélekedett az ellenzéki társelnök, aki szerint a "bolsevik elvű kormányzás" súlyos tragédiát okozott a nemzetünknek, hiszen az elmúlt években is több százezren voltak kénytelenek elhagyni az országot, ahogy az '56-os forradalom után is.

Az LMP-s politikus szerint a kormányoldal "szellemi elődjeihez hasonlóan" nem tűri az ellenvéleményt, és "Rákosin is túltevő propagandát folytat", hatalmi, hatósági eszközökkel is fellép azok ellen, akik felhívják a figyelmet tetteire.

Magyarországnak azonban át kell lépnie a 21. századba – hangsúlyozta Keresztes László Lóránt –, "el kell távolítani a hatalomból a nemzetet eláruló és meglopó tolvajokat", és fel kell készíteni a nemzetet az új idők súlyos kihívásaira. Az önkény, a rombolás és az ostobaság ellen nem fegyverekkel, hanem ismeretekkel és tájékozottsággal kell küzdeniük a mai fiataloknak – mondta, megjegyezve ugyanakkor: a hatalom éppen ezen eszközöket akarja elvenni tőlük.

"1956 üzenete, hogy folyamatosan kell küzdenünk azért, amiben hiszünk és azokért, akiket szeretünk" – zárta szavait, majd elnöktársával, Demeter Mártával együtt megkoszorúzta Mansfeld Péter emlékművét.

Mansfeld Péter 1956 októberében, 15 évesen csatlakozott a Széna téri felkelőkhöz. A forradalom leverését követően először életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, majd az ítéletet halálbüntetésre változtatták, és 1959. március 21-én kivégezték.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Nessy: pont ők azok, akik eddigi tevékenységükkel segitették,és segitik Magyarország szabadságának lábbal tiprását.
Nessy
Ezzel a szép szöveggel egy kis baj van! Pont ti vagytok, akik lelkesen szavaztok együtt a fidesszel!
kereső
@Nessy: pont ők azok, akik eddigi tevékenységükkel segitették,és segitik Magyarország szabadságának lábbal tiprását.
Pálinkás Pál
Szép beszéd volt annak a sajtósokon kívüli nyolc embernek aki kíváncsi volt a fidesz segge végére!!
Commenter
@kereső: még rá is köpnek, Keresztes akár a mihazánkkal és a gárdával is összefogna szerintem. Ez egy 3%.-os párt jelenleg a rövidesen sehol nem lesznek hiába a milliók a vagyon a háttérben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.