2023-ig, több mint 6,5 milliárd forintét üzemeltetheti egy cég a déli határkerítés jelzőrendszerét  – írja az Átlátszó. A vállalkozás tulajdonosa korábban Fideszes polgármesterjelölt volt. 

Milliárdokból üzemeltetik az okoskerítést a déli határon

Fotó: AFP

Az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint szeptember 28-án kötötték meg a szerződést, a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzettel összefüggő intézkedésekhez kapcsolódó beszerzésekről szóló” kormányrendelet alapján.

Korábban ez a cég építette a rendszer működéséhez szükséges gerinchálózat egy részét 1,72 milliárd forintért, és ők voltak a jelzőrendszer tervezői és kiviteleőzi 16 milliárdért. A Metalcom tavaly 18,6 milliárd forint árbevétel mellett 2,7 milliárd forint adózott nyereséget ért el.

A Metalcom Zrt. tulajdonosa Bozó László, aki a kormánypárt szentesi polgármesterjelöltje volt 2014-ben, de alulmaradt a baloldali indulóval szemben. A cégben részvényes Mendelényi Dániel is, aki 2011-ben magyar-kínai kormánybiztos volt. 

(Átlátszó)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
persze hogy megérdemli azt a pár milliárdocskát! =))
Nessy
Legalább a kerítés legyen okos! Igaz, az üzemeltető sem ostoba. Erősen túlárazta a költségeit, pártunk és kormányunk meg benyalta!
balos
@Shikari: Kivül fehér belül sötét,mi az!Nézz tükörbe ,megtudod!
tudode
Mondja bárki, hogy "csak" a MÁS VALLÁSÚAK összetartóak!
.
Micsoda gazdagság Felcsút határát okos izé védi/ápolja, de az ÁPOLÁSI DÍJ EMELÉSRE nincs egy rozsdás vasuk sem!
Eladott Ország
Megannyi kínzó, de legalább egyirányba mutató kérdés. A nemzeti vejek és mangalicaszerelő sztárvállalkozók országában mindenki magára vessen. A csókosok fizetnek, ha akarnak, amennyit akarnak a keményen izzadó munkásembereknek, a határvédelem védőszentje, a gátlástalan keresztapa meg a tápláléklánc csúcsán – önérzetesen visszautasítva minden korrupcióval kapcsolatos vádat – dagadó zsebekkel dübörgő gazdaságról hadovál. És működik. Ezért érdemes itt adót fizetni, és a tisztességesen elvégzett munka becsületében bízni.
kolozsvaros.com/2017/11/06/ezert-erdemes-adot-fizetni-es-a-tisztessegesen-elvegzett-munka-becsuleteben-bizni/
www.delmagyar.hu/szeged_hirek/60_milliot_bukott_allitasa_szerint_a_keritesepitesen_a_sandorfalvi_ferfi_-_a_hazat__is_elarverezik/2538034/
Veleda
Még mondja valaki, hogy egy bukott politikus az árok szélén marad.
Lepényleső
Rabolni lehet így is? S milyen praktikus,hiszen mi meg be lettünk zárva? Az elkövetők előtt pedig
a világ tárva-nyitva?
wagabund
mint már írtam, ha Trump védelmi terve elbukik a mexikói határon, és a vándorok sikeresen bejutnak Amerikába, onnantól kezdve a mi okoskerítésünk szert sem ér... és akkor Európa elesett...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.