Folyamatban volt és van egy jelentős béremelkedés, ez azonban nem az inflációt serkenti, hanem a gazdaságot – mondta Boros Imre közgazdász az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

A szakértőt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a Központi Statisztikai Hivatal szerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) a nyers adatok szerint 4,8, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított, kiegyensúlyozott adatok szerint 5 százalékkal nőtt az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Boros Imre: a béremelkedés nem az inflációt serkenti, hanem a gazdaságot

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Boros Imre elmondta: a GDP-növekedés nem a multinacionális tőke növekedéséből származik, hanem alapvetően "belső faktorokon jön létre", a növekvő vásárlőerő hajtja.

Hozzátette: a belföldi turizmus növekedése sem nemzetközi hatásokra jön létre.

(MTI)

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Az inflációt jobban serkentette. Az ingatlanárak elszálltak, a bérnövekedésből semmit sem érzünk a magas járulékok miatt, a családi pótlék elveszítette érték, a közbizalom pedig megrendült a hatóságokban a hajléktalanok náci módon való üldözése láttán.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@durbincs: Mi a szösz? Há' nem bírsz magaddal, narancsködös, kifacsart narancsfejű hülyegyerek?? Aha, te narancsos seGGnyaló félfaroknyi Sügét! Legalább kiderült, hogy TE vagy ennek a a HIRDETŐS SEX -nek a feladója? vagy ?@csak húgy...+@kula-szar is ? aki Ploestiben a bányakecódban, miközben hektószámra vedeled a bányalóvizeletpáleszedet, bámulod a faladon levó meztelen Shakirát ábrázoló pószteredet? simogatod? élvezkedel?
Tünj el mielőbb innen, mert nagyon uncsi vagy, a pokolban, Te undorító, iszákos, kiherélt, szörnyeteg idióta, a degenerált gumbó +kula, az akuális narancsos haverjaid mellé?
Ott aztán gyárhatjátok szakmányba, az ocsmány hirdetéseiteket!!!
tulipan
@durbincs: Van valami hézag, Te vakbuzgó narancsos seggnyaló félfaroknyi Sügér? Te meg, hülye pocok itt is pohoskodsz, meg rományul picsogsz a Ploesti bányakecódból, a vedernyi bányalóvizeletpáleszed mellőll, pedig otthon már nélküled ellik a szamarad ?
Hor
sokanvagyunk
Ahol 50 vagy 100 százalékos a béremelés (bocs, "illetmény"), ott bizony a gazdaGságot.
Nessy
@Gauntlet: Nálunk a "mag inflációt" számolják, amiben a jelenleg legnagyobb inflációs rátájú dolgok nincsenek benne, amik a napi élet alapvető elemei. Pl. a "támogatott gyógyszerek".
Két éve hathetenként kezelik a szememet, ami után egy bizonyos szemcseppet kell használni egy hétig. Októberben még 1650 forint, ma 2088 forint. Azaz 36,6 % emelés! Nem éppen áldó imát rebegtem a kormányért!
Megállapítottam, hogy egészségügyi nyugdíjból lassan nem lehet kigazdálkodni az egészségügy ellátást! "Jó kivánságok" vérmérséklet szerint.
tulipan
@durbincs: Mi a szösz? Há' nem bírsz magaddal, hülyegyerek?? Aha, te narancsos seGGnyaló félfaroknyi Sügét! Legalább kiderült, hogy TE vagy ennek a a HIRDETŐS SEX -nek a feladója? vagy ?@csak húgy...+@kula-szar is ? aki Ploestiben a bányakecódban, miközben hektószámra vedeled a bányalóvizeletpáleszedet, bámulod a faladon levó meztelen Shakirát ábrázoló pószteredet? simogatod? élvezkedel?
Tünj el mielőbb innen, jó mélyen a pokol 9. rétegébe mert nagyon uncsi vagy, Te undorító, iszákos, kiherélt, szörnyeteg idióta, a degenerált gumbó +kula, az akuális narancsos haverjaid mellé?
Ott aztán, millóan,. a narancsos tűzben égve, gyárhatjátok szakmányba, az ocsmány hirdetéseiteket!!!
tulipan
@durbincs: Mi a hézag nálad, Te narancsos seggnyaló, félfarok Sügér? Aha, egyszóval, Te szórakoztatsz ezzel a HIRDETŐS SEX-el? az abnormal,pisi-kaka sexel?:látni téged, te málé, rettenet csipázod eme súlyos aberráciot, a Ploesti bányakecódban. az üveges asztalodon? azt hova ferdülnál má ,azzal a repedt kis bornyi agyaddal ? talán a papir alapú Kincses Kalendáriumokat-Lexikonokat ,kéne olvasgatnod?s ne a magad elé tápolt orbáni narancsos menüt ollózgasd ide ? s nem gondoljuk hogy,mostantól olyan nagyon falnád a könyveket ? de -néha -néha egyegy szótárt megprobálhatnád? ha már a sors haverod,ilyen nívótlan,sex tivornyás? mán. meg reáizzadtál csak 102 éves Shakirára? nyálilag ,futószemölcsileg ?... @Durbincs: most már aztán hordj el magad, Te degenera gumbo? uncsi sötét fasz? egészen a Pokol 9. bugyrába, a többi narancsos sexhaver mellé, ahol aztán szakmányban irogathatjátok a mocskos sexhirdetéseiteket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.