Folyamatban volt és van egy jelentős béremelkedés, ez azonban nem az inflációt serkenti, hanem a gazdaságot – mondta Boros Imre közgazdász az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

A szakértőt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a Központi Statisztikai Hivatal szerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) a nyers adatok szerint 4,8, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított, kiegyensúlyozott adatok szerint 5 százalékkal nőtt az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Boros Imre: a béremelkedés nem az inflációt serkenti, hanem a gazdaságot

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Boros Imre elmondta: a GDP-növekedés nem a multinacionális tőke növekedéséből származik, hanem alapvetően "belső faktorokon jön létre", a növekvő vásárlőerő hajtja.

Hozzátette: a belföldi turizmus növekedése sem nemzetközi hatásokra jön létre.

(MTI)

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Az inflációt jobban serkentette. Az ingatlanárak elszálltak, a bérnövekedésből semmit sem érzünk a magas járulékok miatt, a családi pótlék elveszítette érték, a közbizalom pedig megrendült a hatóságokban a hajléktalanok náci módon való üldözése láttán.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mackoka46
Az inflációt jobban serkentette. Az ingatlanárak elszálltak, a bérnövekedésből semmit sem érzünk a magas járulékok miatt, a családi pótlék elveszítette érték, a közbizalom pedig megrendült a hatóságokban a hajléktalanok náci módon való üldözése láttán.
Sámannus
Akkor csak, ha nem infláljátok el nagyokos. Sajnos ti csak a furkósbotot ismeritek ebben is.
Tele vagytok féligazsággal, és azt is hazudozásra használjátok.
Nessy
Tessen mondani ezt az árakkal is meg tetszett beszélni??
Mert valahogy az élelmiszer, gyógyszer, szolgáltatás árai nagyobb ütemben növekedtek, mint a GDP. Logikus, ha magasabbak az árak, többet költünk. Azaz több pénzért lehet, hogy kevesebbet tudunk vásárolni! Ezért számoltunk valamikor Érték - Ár - Volumen indexet!
tudode
Nesze neked LAIKUS társadalom, ha már a SZAKÉRTŐK is össze, vissza letyegnek arról, hogy mitől nő a GDP.
.
Boros aszongya, hogy a
.
--- ""béremelkedés, ez azonban nem az inflációt serkenti, hanem a gazdaságot"""
.
Valami megszokott HUNCUTSÁG folyik a gazdaságban, akkor, amikor a SZAKLAP szerint
.
---- Alábbhagyott a magyar GDP-növekedés?
.
www.portfolio.hu/gazdasag/alabbhagyott-a-magyar-gdp-novekedes.240050.html
.
"""A harmadik negyedévben 2,1%-os lehetett az éves alapon számolt GDP-növekedés Magyarországon. Amennyiben a Portfolio által megkérdezett szakértők előrejelzései helytállók, lassulhatott a magyar gazdaság, hiszen az előző negyedévben még 2,6%-os bővülésről számolt be a KSH. A fő ok az ipar gyengélkedése. """
.
Akkor hol van az I-GAZSÁG, és a GAZSÁG, amikor a társadalom legalább fele azt érzékeli, hogy ilyen BIZONYTALANSÁG, KILÁTÁSTALANSÁG csak a vh-k után volt. Emiatt húznak el MEGÉLHETÉSI MIGRÁNCSKÉNT a magyarok, mint a vadlibák!
nevemnick
A gazdaságot serkentené az, amit elloptatok budikirályok.
solidedge
Ez így igaz. Több kereset, több költés, nagyobb termelés. De nagyobb infláció is. Aki pedig kimarad a béremelésekből (de elég ha nem a Pest és Győr környéki régióban él) az nagyon megszívta.
emerencia
@mackoka46: Az ingatlanárak a csok miatt mentek fel, nem hiszem, hogy ebben a bérnövekedés jelentős szerepet játszott. Mikor bevezették az egykulcsost a felsőbb jövedelmek igencsak megnőttek de mégsem volt jelentős vásárlóerő növekedés ami inflációgerjesztő lett volna. A mostani béremelkedés keretében már kicsit löktek valamit az alacsonyabb béreken is, ez okozott volna ilyen infláció növekedést? Szerintem aligha. A magyar valóságban esélyes, hogy egyéb tényezők is bejátszhattak az inflációnövekedésbe.
Eladott Ország
A NER kommunistái a legnagyobb értékeink közé tartoznak.
img.index.hu/cikkepek/0702//belfold/belfold/.gdata/a1_leveltar.jpg
A történeti levéltár 009/29 es számú okirata szerint Boros Imre "százados" a "D-8-as számú elvtárs", aki a Medgyessy Péter volt miniszterelnököt is foglalkoztató III/II-es osztály fizetett, szigorúan titkos állományú tisztje volt. A III/II-es ügyosztály a kémelhárítás volt. Ezen belül Boros a 8. osztály főoperatív tisztje volt. Persze nem mindig, mert amikor nem a kémelhárításnak dolgozott, akkor a Magyar Nemzeti Bank külföldi üzletekkel foglalkozó Arbitrage osztályát vezette.
emerencia
@solidedge: Ha a jómódúaknak emelnek, nem feltétlenül nő meg a vásárlóerő jelentősen. Ahhoz, hogy érezhetően növekedjék, a jövedelemnövekedést még jobban szét kellene teríteni a széles rétegek felé. A gazdag ugyanis nem akarja olyasmire költeni a pénzét amit eddig is megvett könnyedén. Nem fogja pl. a vadiúj csillárját leverni a plafonról, hogy még egyet vehessen és nem fog ezért mondjuk duplán vacsorázni egy jó étteremben. Sajnos Magyarországon a legutóbbi béremelés sem tudott változtatni érdemben ezen a helyzeten pedig ez lenne a kulcsa a költés érdemi növekedésének: mfor.hu/cikkek/makro/drasztikusan-nott-a-dolgozoi-szegenyseg-magyarorszagon.html
nemfideszes
Tehát amikor a vidéki kisvállalkozó, a gyenge forint és a magas benzinárak mellett árat emelni kényszerül, hogy az alkalmazottjának ki tudja fizetni a kötelező minimálbéremelést, akkor a 10-30%-os áremelkedés nem az inflációt, hanem a gazdaságot serkenti. Mert minél drágább valami, akkor azt annál többen vásárolják, igaz szakértő „úr”?! Azt az apróságot, hogy fogyasztás növekedés tekintetében sereghajtók vagyunk Európában, már meg sem említeném

A GDP növekedéshez pedig nyilván semmi köze, az ide ömlő EU-s milliárdoknak, még ha a beruházások 99%-a abból valósul meg. És persze annak se, hogy európai viszonylatban a magyar emberek dolgoznak a legtöbbet a legkevesebb pénzért, a multik és a fideszes oligarchák nagy örömére.
Ami meg a turizmust illeti, a gyenge forintnak köszönhetően sok magyarnak már nem futja külföldre, de a külföldiek igen csak jól járnak az eurójukkal ha Magyarországon költik el. És persze a megadóztatott cafeteriát se felejtsük el. Egész pontosan, hogy kedvező adózás mellet, azt már csak stadionbelépőre, és hazai szállásra lehet költeni. Na és kinek vannak stadionjai és szállodái?
Szóval Boros úr, húzzon bőrt a fogára és tűnjön a halál f..ra!
bencemacska
Boros!
Ezt mondja a jó q. sanghaji hastáncos anyád is mikor bevásárol az ebédhez???
Nem ugye, mert te a százlábú valamelyik turista csalogatójában zabálsz jutányos áron, cserébe a seggnyalásos "szagértésedért"!!!
Eladott Ország
@durbincs:És sokáig ezt tartották az okos, művelt fideszes archetípusának. Ennél már csak az volt szebb, amikor eladta, hogy ő mennyire haragszik a "komcsikra", amikor megtudta, hogy az apja egy szarfaszú besúgó volt. Ez ette kanállal a rántotthúst, minden egyes megnyilvánulásakor igazolja is. Ég a gyertya ég... uploads.disquscdn.com/images/7628749f93035475e37781ce26a8173cd72cc44c36922cb558f05b60514aa330.jpg?w=600&h=255
Látom, már csak az öreg komcsi szagértők maradtak.
kereső
Honnan keritették elő? Nagy bajban vannak, ha már Boros Imrét kell előrángatni szakérteni.
Segit hazudni ez is!
Zeta
Mért kell ennyire hülyének nézni a híveket?
Érdekes módon, ha a nyugat autógyárai leállni kényszerülnének, mit hoznának fel mentségül , önmaguk és a gazdaság számára? Szegény Boros legalább önmagának nehazudjon! Ennyire nem állhat távol a szakmájától egy kiló krumpliért!
solidedge
@emerencia 12:37: Így igaz. A gazdag hajlamos külföldön elkölteni a pénzét.
Cieranna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Ugyan az a = = > > www.3xDate.top
tulipan
@durbincs: Aha, te narancsos seGGnyaló félfaroknyi Sügét! Legalább kiderült, hogy TE vagy ennek a a HIRDETŐS SEX -nek a feladója? vagy ?@csak húgy...+@kula-szar is ? aki Ploestiben a bányakecódban, miközben hektószámra vedeled a bányalóvizeletpáleszedet, bámulod a faladon levó meztelen Shakirát ábrázoló pószteredet?
thumb_up replyVálasz
tulipan
@durbincs: Aha, te narancsos seGGnyaló félfaroknyi Sügét! Legalább kiderült, hogy TE vagy ennek a a HIRDETŐS SEX -nek a feladója? vagy ?@csak húgy...+@kula-szar is ? aki Ploestiben a bányakecódban, miközben hektószámra vedeled a bányalóvizeletpáleszedet, bámulod a faladon levó meztelen Shakirát ábrázoló pószteredet?
Hord el magad, Te senkiházi!
tulipan
@durbincs: Aha, te narancsos seGGnyaló félfaroknyi Sügét! Legalább kiderült, hogy TE vagy ennek a a HIRDETŐS SEX -nek a feladója? vagy ?@csak húgy...+@kula-szar is ? aki Ploestiben a bányakecódban, miközben hektószámra vedeled a bányalóvizeletpáleszedet, bámulod a faladon levó meztelen Shakirát ábrázoló pószteredet? Tán még tapizod is?
Tünj el mielőbb a pokolban, Te undorító, iszákos kiherélt eunuch, szörnyeteg idióta!
papa.49
Volt kommunista, volt mdf. most fütyiszes, és miből gondolja ez a ,,sűrűn megvilágosodó,, SENKI, HOGY HISZÜNK IS NEKI TAKARODJ BOROS !!!
Nessy
Különösen az államtitkárok mostani 30 % béremelése! 1,3 milliós bruttó bér, + az egyéb!
Desischado
Én ebből csak a drasztikusan növekvő árakat vettem észre! Vén hazug!
Eladott Ország
@kereső: tegnap 17:21; 3,8 % az infláció, erre hat év óta nem volt példa, de a hivatalos kormányzati inflációs előrejelzés a 2019-es évre, 2,7% . Ismét meglopnak bennünket!
kereső
@Eladott Ország: ezért raktam be a cikket. Jobban hiszek gazdasági kérdésekben Petschnig Máriának, mint boros imrének,varga mihálynak és a ksh-nak együttvéve.Már az idei évre is!megloptak.Még a "prémiummal"IS! Mert ha tényleg 5%-os a növekedés,mint azt nagy mellénnyel hirdetik ,akkor a nyugdijprémium max.összege 28000 Ft kellett volna,hogy legyen.
Költsék arra ,amire én gondolom.
tulipan
@durbincs: Van valami hézag, Te vakbuzgó narancsos seggnyaló félfaroknyi Sügér? Te meg, hülye pocok itt is pohoskodsz, meg rományul picsogsz a Ploesti bányakecódból, a vedernyi bányalóvizeletpáleszed mellőll, pedig otthon már nélküled ellik a szamarad ?
Gauntlet
Csak egy képlet: tavaly egy tömb Frico sajt 2500 Ft volt, most 3100. A többi ár is ekkép alakult. Ennyit erről!
tulipan
@durbincs: Mi a szösz? Há' nem bírsz magaddal, narancsködös, kifacsart narancsfejű hülyegyerek?? Aha, te narancsos seGGnyaló félfaroknyi Sügét! Legalább kiderült, hogy TE vagy ennek a a HIRDETŐS SEX -nek a feladója? vagy ?@csak húgy...+@kula-szar is ? aki Ploestiben a bányakecódban, miközben hektószámra vedeled a bányalóvizeletpáleszedet, bámulod a faladon levó meztelen Shakirát ábrázoló pószteredet? simogatod? élvezkedel?
Tünj el mielőbb innen, mert nagyon uncsi vagy, a pokolban, Te undorító, iszákos, kiherélt, szörnyeteg idióta, a degenerált gumbó +kula, az akuális narancsos haverjaid mellé?
Ott aztán gyárhatjátok szakmányba, az ocsmány hirdetéseiteket!!!
tulipan
@durbincs: Van valami hézag, Te vakbuzgó narancsos seggnyaló félfaroknyi Sügér? Te meg, hülye pocok itt is pohoskodsz, meg rományul picsogsz a Ploesti bányakecódból, a vedernyi bányalóvizeletpáleszed mellőll, pedig otthon már nélküled ellik a szamarad ?
Hor
sokanvagyunk
Ahol 50 vagy 100 százalékos a béremelés (bocs, "illetmény"), ott bizony a gazdaGságot.
Nessy
@Gauntlet: Nálunk a "mag inflációt" számolják, amiben a jelenleg legnagyobb inflációs rátájú dolgok nincsenek benne, amik a napi élet alapvető elemei. Pl. a "támogatott gyógyszerek".
Két éve hathetenként kezelik a szememet, ami után egy bizonyos szemcseppet kell használni egy hétig. Októberben még 1650 forint, ma 2088 forint. Azaz 36,6 % emelés! Nem éppen áldó imát rebegtem a kormányért!
Megállapítottam, hogy egészségügyi nyugdíjból lassan nem lehet kigazdálkodni az egészségügy ellátást! "Jó kivánságok" vérmérséklet szerint.
tulipan
@durbincs: Mi a szösz? Há' nem bírsz magaddal, hülyegyerek?? Aha, te narancsos seGGnyaló félfaroknyi Sügét! Legalább kiderült, hogy TE vagy ennek a a HIRDETŐS SEX -nek a feladója? vagy ?@csak húgy...+@kula-szar is ? aki Ploestiben a bányakecódban, miközben hektószámra vedeled a bányalóvizeletpáleszedet, bámulod a faladon levó meztelen Shakirát ábrázoló pószteredet? simogatod? élvezkedel?
Tünj el mielőbb innen, jó mélyen a pokol 9. rétegébe mert nagyon uncsi vagy, Te undorító, iszákos, kiherélt, szörnyeteg idióta, a degenerált gumbó +kula, az akuális narancsos haverjaid mellé?
Ott aztán, millóan,. a narancsos tűzben égve, gyárhatjátok szakmányba, az ocsmány hirdetéseiteket!!!
tulipan
@durbincs: Mi a hézag nálad, Te narancsos seggnyaló, félfarok Sügér? Aha, egyszóval, Te szórakoztatsz ezzel a HIRDETŐS SEX-el? az abnormal,pisi-kaka sexel?:látni téged, te málé, rettenet csipázod eme súlyos aberráciot, a Ploesti bányakecódban. az üveges asztalodon? azt hova ferdülnál má ,azzal a repedt kis bornyi agyaddal ? talán a papir alapú Kincses Kalendáriumokat-Lexikonokat ,kéne olvasgatnod?s ne a magad elé tápolt orbáni narancsos menüt ollózgasd ide ? s nem gondoljuk hogy,mostantól olyan nagyon falnád a könyveket ? de -néha -néha egyegy szótárt megprobálhatnád? ha már a sors haverod,ilyen nívótlan,sex tivornyás? mán. meg reáizzadtál csak 102 éves Shakirára? nyálilag ,futószemölcsileg ?... @Durbincs: most már aztán hordj el magad, Te degenera gumbo? uncsi sötét fasz? egészen a Pokol 9. bugyrába, a többi narancsos sexhaver mellé, ahol aztán szakmányban irogathatjátok a mocskos sexhirdetéseiteket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.