A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen lett a nemzetbiztonsági bizottság keddi ülése, amelyen az MTVA-székháznál történtekről is tárgyalt volna a parlamenti testület ellenzéki kezdeményezésre.

A Fidesz nem vett részt rajta, így határozatképtelen volt a nemzetbiztonsági bizottság ülése
Egy korábbi ülés – fotó: Kovács Tamás/MTI

Mirkóczki Ádám, a bizottság jobbikos elnöke az ülésteremben elmondta: a testület keddi rendkívüli ülését eredetileg a bizottság fideszes alelnöke, Halász János és frakciótársa, Hubay György kezdeményezte közbeszerzés alóli mentesítési kérelem megtárgyalására. A belügyminiszter ugyanakkor kedd reggel levélben kérte annak levételét a napirendről.

Mirkóczki Ádám és az MSZP-s Molnár Zsolt azt kezdeményezte, hogy aktuális nemzetbiztonsági témákról is tárgyaljanak.

A testület ülésén végül sem a kormánypárti képviselők, sem a meghívottak nem vettek részt. A Fidesz az MTI-vel azt közölte:

azért maradtak távol, mert a Belügyminisztérium visszavonta az összehívás okául szolgáló előterjesztést, a másik, később megjelölt napirendi pontból pedig "csak politikai balhét akart csinálni az ellenzék".

Mirkóczki Ádám az ülésteremben úgy vélekedett: elsősorban a kormánypártok érdeke lett volna, hogy az elmúlt napok legnagyobb figyelmet kapott történéseiről tárgyaljanak, és tisztázni kellett volna például azt, hogy az országgyűlési képviselők, valamint a fegyveres biztonsági őrök hatáskörei meddig terjednek, ki hibázott és ki nem az MTVA-székháznál.

A jobbikos politikus az ülés után újságíróknak arról beszélt, hogy előző nap – amikor LMP-s képviselőtársaival az Országos Rendőr-főkapitányságon jártak – ígéretet kaptak arra, hogy az országos főkapitány részt vesz az ülésen és válaszol az elmúlt napok tüntetéssorozatán, a tévészékháznál, s a tévészékházban történtekkel kapcsolatos kérdéseikre.

Mirkóczki Ádám szerint a Fidesz-KDNP menekül a kérdések elől, mert kellemetlen nekik ez az ügy.

Molnár Zsolt (MSZP) szintén úgy értékelt, a Fidesz-KDNP kibújik minden olyan kérdés tárgyalása alól, ami kellemetlen számára.

Ungár Péter (LMP) szerint az, hogy

a kormánypárti képviselők "megfutamodtak", azt jelzi, hogy saját állításaikat sem tudják alátámasztani.

Vadai Ágnes DK-s képviselő is, aki nem tagja a bizottságnak, de rendelkezik a szükséges átvilágítással, újságíróknak nyilatkozva aggasztónak nevezte, hogy az elmúlt 36-48 órában a belügyminiszter nem nyilvánult meg a Kossuth téren, a tévészékháznál, s a tévészékházban történtek ügyében.

Közölte: még kedden megpróbálja elérni, hogy a honvédelmi és rendészeti bizottság – akár karácsonykor – üljön össze és tárgyaljon az ügyről.

Vadai Ágnest az ülés után az M1 riportere arról kérdezte, hogy az MTVA-székházba behatoló képviselők miért állították azt, hogy nem próbálnak majd betörni a stúdióba, miközben később többször megpróbálták azt. Vadai Ágnes erre többször visszakérdezett, hogy ő vagy bármely másik képviselő betört-e. Molnár Zsolt megjegyezte, hogy a kérdésben szereplő ajtó egy betörhetetlen ajtó volt.

A riporter kérdésére Vadai Ágnes hangsúlyozta: nem gondolja, hogy túlterjeszkedtek volna képviselői jogköreiken.

Tüntetők egy csoportja vasárnap este a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) III. kerületi székházához vonult. Több ellenzéki képviselő még aznap este bement az épületbe azzal a céllal, hogy követeléseiket beolvassák a közmédiában. Hétfő reggel Hadházy Ákos (független) összetűzésbe került az MTVA biztonsági embereivel, ezután őt és Szél Bernadettet (független) kivezették az épületből. Az MTVA az MTI-vel hétfőn azt közölte: az országgyűlési képviselők mandátumából eredő jogon való túlterjeszkedés miatt feljelentést tettek a rendőrségen.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Nos, úgy látszik a fityesz-horda hangadóinak véleményével szemben a maffia-frakció elismerte, hogy hazugságot állítottak, miszerint az ellenzéki képviselők törvényt sértettek mikor bementek az mtva épületébe!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Ezek után a MAGAMUTOGATÓ kiegészíthetné a mondóKÁJÁT azzal, hogy
-
-- 2018-ra az ORSZÁG, és az EU lóvéjának, és hazája alapjogainak LETARTÓZTATÁJA, és a parlamenti képviselők MEGALÁZÓJA LETTEM 2,5 millió választó megalázásával, mert FEJÉBE SZÁLLT az érdemtelen dicsőség:
.
---- Orbán Viktor vagyok ...jelen pillanatban pedig a Soros Alapítvány ösztöndíjasa vagyok"
.
www.youtube.com/watch?v=To07SKwpHIQ

G előnévvel MI IS VAN/lett a FÜGGETLEN MAGYAR KÖZTÁRSASÁGBÓL mr. UTCAI HARCOS, béközepes szinten!
.
justhpeter
Nem érkezett üzenet a beszari vezetőtől. Ezért nem is mertek semmit vállalni.
F_Viktor
Nos, úgy látszik a fityesz-horda hangadóinak véleményével szemben a maffia-frakció elismerte, hogy hazugságot állítottak, miszerint az ellenzéki képviselők törvényt sértettek mikor bementek az mtva épületébe!
Larsemanta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Jozefina
Attól hogy határozatképtelenné tették a bizottsági ülést az ÜGY még nem évült el!! Egy újabb bizonyítványt állítottak ki magukról!!!
Köb Jani
@Jozefina: Vállalatok » Információs technológia
Nyugdíjbotrány: azonnal lefokozták a felelőst
2019. január 21. 15:41
nyomtatás

Leváltották a Magyar Államkincstár (MÁK) Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának (NYUFIG) szakmai igazgató-helyettesét - értesült a Népszava több kincstári forrásból.

A lap szerint Gondán Csabát, a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának igazgató-helyettesét lefokozták. A több évtizede a nyugdíjfolyósítónál dolgozó jogász azért kerül alacsonyabb beosztásba, mert valakit meg kellett nevezni a példátlan technikai hiba felelőseként, miután Varga Mihály vizsgálatot indított az ügyben.

Mint ismeretes, január 11-én reggel kellett volna megérkezni a nyugdíjaknak a számlákra, azonban egy "technikai" hiba miatt ez nem történt meg. A MÁK aznap és azóta sem állt ki a nyugdíjasok és a sajtó elé, hogy elmondja, miért nem kapták meg már reggel a nyugdíjasok a nyugdíjukat.

Mi még aznap úgy értesültünk: a MÁK rossz értéknappal küldte el a tranzakciókat az állami kifizetésekre fennartott éjszakai rendszerbe. Hogy még aznap a számlákra kerüljenek a járandóságok, az átutalásokat át kellett terelni a napközbeni átutalási rendszerbe, ebben a MÁK-nak a GIRO segített. A bankok oldalán túlórával, a számlarendszerek bezárásának kitolásával sikerült a számlákon jóváírni a nyugdíjakat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.