A kormány elítéli az erőszakot és Soros-hálózatot emleget az elmúlt napok tüntetései után. 

Mi baja a tüntetőknek Kossuth Lajossal? – kérdezi a kormányszóvivő

Fotó: Kormány.hu

A kormány elfogadhatatlannak tartja az elmúlt napok erőszakos cselekményeit – mondta a kormányszóvivő szerdán a budapesti Kossuth téren. Hollik István azt mondta, kormányellenes aktivisták öntötték le a Parlamentnél lévő Kossuth-szobrot, egyúttal érthetetlennek nevezte a rongálást.

"Mi bajuk van a kormányellenes tüntetőknek Kossuth Lajossal?" 

tette fel a kérdést a szóvivő, hozzátéve, hogy erőszak történt az MTVA székháza előtt is.

"A Soros-hálózat tagjai a jól ismert módszereiket vetették be, hogy megfélemlítsenek mindenkit, aki nem ért egyet velük" – mondta Hollik István. A demonstrációkon "erőszakos provokátorokat" és "agresszív tüntetőket" láthattak, akik "nem riadnak vissza semmitől" – közölte.

"Nem riadtak vissza attól, hogy hátizsákjaikba köveket gyűjtsenek, annak érdekében, hogy megdobálják a Parlamentet, hogy paprikaspay-vel fújják le a rendőröket, hogy füstbombát használjanak, vagy éppen golyóval lőjék ki az MTVA épületének ablakát" – fogalmazott.

A kormány álláspontja szerint az erőszak és az utcai agresszió minden formája elfogadhatatlan és megengedhetetlen – közölte.

Hollik István az ellenzéki országgyűlési képviselők elmúlt napokban tanúsított viselkedését visszataszítónak és felelőtlennek nevezte. "Azok az emberek tüntetnek most és csinálnak törvénytelen akciókat a rendőrökkel szemben, akik 2006-ban politikailag utasították a rendőröket arra, hogy békés tüntetőket kardlapozzanak, verjenek meg" – mondta a kormányszóvivő. Felelős politikus utcai agressziót és törvénytelenséget soha nem támogathat – tette hozzá.

(Index)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
@papa.49: hát akkor kívánom hogy bukjanak és ne legyen idejük elvitetni ezt a szobrot!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
Azok voltak a provokátorok. Mint 2006-ban.
papa.49
Likasfejű majom nagyon KAPARSZ AZ EU. PARLEMENTI HELYÉRT !!!
Eladott Ország
Szerencse, hogy Magyarországon a plebejus nemzetikonzervatív jobboldal kormányoz, különben már itt is lángokban állna minden.A kétharmad kedvenc nyelvhasználatával kellene élnem, akkor azt is mondhatnám, hogy az a senki által meg nem választott, bukott Hollik István lesz a magyar kormány szóvivője (nem mintha az elődjét bárki megválasztotta volna), aki dicsőséges karrierjére akkor tette fel a pontot, amikor szeptember végén a teljes megszégyenülés árán is megvédte a főnöke luxusmagánrepülőzését. Ami úgy szólt, hogy nem volt törvénysértés, nincs itt semmi ajándék, látnivaló még annyira sem: az a fránya repülő a miniszterek elnöke nélkül is elindult volna. Úgy gondolom, hogy ezek után a Kósa-Tállai-Németh trió bármelyik tagja is simán lehetne kormányszóvivő, az egyetlen feltétel a nem gondolkodás, bólogatás, valamint betanult/betanított szólamok mechanikus felbüfögése. Ja, és ezzel nem Kovács Zoltán vállát veregettem meg, hanem a helyzet tragikus szürrealitását próbáltam illusztrálni. Nem állítom, hogy sikerült túltennem magam azon a híren, hogy a fideszes káderek egészséges rotációjának szellemében a magyar kormány szóvivője az alább látható figura lesz – nekem ez a montázs jutott eszembe róla -, de az kétségtelen, hogy keményen tepert érte. scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/p526x296/35416444_780433835497311_3063974779284357120_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=45c11f06dbc5560450cb334dfa9e4579&oe=5C98D995
Commenter
@papa.49: ez a matricázó nem tudja felfogni hogy Kossuth is megosztó politikus volt.
Történészek is vagy Deák, vagy Kossuth mellett teszik le a voksukat. Miért pont a Kossuth szobor kapott most? Ne erre keressetek választ úgy sincs rá válasz. Ahogy ti szoktátok mondani: "csak." Egyébként a munkátok nyomán minden konzervatív politikus szobra is kaphatna.És még van képetek csodálkozni az erőszakon ami már a szobrokra is rávetül. Ahol ez a helyzet ott igen nagy baj van és nem elsősorban a szobor miatt azt felfogjátok ugye?
papa.49
@Commenter: Kossuth Lajos annak ellenére, hogy pozitív figura volt a szabadságharcban, tolvaj is volt, csak ezt már sokan igyekeznek elfelejteni !!!
papa.49
@Commenter: Egyébként én azt hiszem, hogy pontosan FÜTYISZES MEGRENDELÉSRE TÖRTÉNT A SZOBOR LEÖNTÉSE, a köznép hergelése végett !!!
Commenter
@papa.49: van elég festék kapott Antall (régebben) most Kossuth is. Azt hiszem ha a Nagy Imre szobrot öntenék le azzal a saját halálos ítéletüket írnák alá, hiszen mindenki tudja hogy el akarják vitetni a szobrot és azt a förmedvényt a helyére tenni.
papa.49
@Commenter: Ha lesz rá elég idejük el is fogják vitetni !!!
Commenter
@papa.49: hát akkor kívánom hogy bukjanak és ne legyen idejük elvitetni ezt a szobrot!
Commenter
@papa.49: ez annál is inkább igaz lehet, mert W. Tamás fideszes képviselő FB oldalán jelent meg 1x a kép és a hír!
cikicakk55
Ez a Hollik tényleg olyan idióta mint a főnöke! Nem volt annyira rég 2006,hogy ne emlékezzen rá! Milyen "békés" tüntetők voltak akkor? Most a füstbombáért,pár tojásért,már bűntényt emlegetnek,de 2006-ban gyújtogattak,autókat borítottak fel, kukákat és ártatlan járókelőket vegzáltak. Azon röhögtem fel,hogy most azok hőzöngenek szerinte,akik 2006-ban A békésen tüntetők közé lőttek. Ez tényleg megzakkant. na meg hogy most belőttek egy ablakot. Nem belőtték,bedobták. nem mindegy. Annak is járjon már utána,hogy 2006-ban hány rendőr és hány békés tüntető sérült meg és most hány rendőr és hány tüntető sérül meg. Én sokkal erőszakosabbnak látom a jelenlegi rendőrséget,mint az akkorit. Egész biztos sok köztük az olyan,akik 2006-ban is ott voltak,de a parancs az parancs,csak most más adja. Most azok parancsolnak,akiket akkor támadtak.
cikicakk55
@Commenter: Ez a hülye Hollik nem tudja felfogni,hogy azért kapott Kossuth,mert róla van elnevezve az a tér.Amennyiben Korsós lányka tér lenne,egy korsós lányka szoborral,akkor az kapott volna. Itt nem Kossuthon van a lényeg,hanem a Fideszen. Ők kaptak,csóró tér nem tehet róla és a szobor sem.
Commenter
@cikicakk55: így van, már ha nem megrendelt akció volt. Reméljük a Szabad György irodaház és az Antall József parkolóház már nem fog megépülni a Kossuth téren.
Commenter
@cikicakk55: plusz: orbán túl gyakran énekelgeti a Kossuth nótát...
kokopelli
...ez egy olyan provokatív kérdés,amit már az összes szélsőséges hatalom felhasznált!
Un. költői kérdéseket feltenni,válaszra nem várva,de orrba-szájba ismételgetni! Mi marad
az emlékezetben?Az ellenzéknek problémája volt a Kossúth-al,majd az ellenzék megkérdő-
jelezte a nagy politikusunkat,majd a rohadt libsik kikezdték az ország legnagyobb hazafiját.
...és így tovább!...az idők során valami mindíg "hengve" marad! A Sorossal is ezt csinálták!
Az az érdekes,hogy ez a szemétség mindíg bejön!
kissé felnőttem
láttad ki tette? A feltevés és a vád kevés bizonyiték? Ja addig kuss, csak mendemonda lehetett párttársad is ? ÉS JA ? minden kétesélyes értelmes emberre nem vall
ez viszont tény !!! szerintem,de provokátor témára NB 1-es vádnak alap de nem áll meg
desiro
Te orbitális barom! A kormányellenes tüntetőknek nem Kossuth Lajossal van bajuk, hanem a mocskos kormányotokkal a hazudozó médiátokkal.
kereső
Na a napi hülye ! Talán azokat a proovokátoraitokat kellene megkérdezni, meg a szánkókról is, akiket ti küldtetetk oda. Mert lételemetek a hazugság, a másik megvádolása azzal ,amit ti magatok követekk el.
papa.49
@kereső: Mint a mesében,, csinálj bármit, és fogd rá a nyuszira,, !!!
Eladott Ország
Mi baja volt a fidesznek 2006-ban a TV székházzal és a gépkocsikkal stb.? Csak a hajad nőtt az eszed nem Hollik. Hollik István úgy érezhette – dehogy érezte, Orbán parancsba adta neki – hogy neki is meg kell szólalnia ez után, az agresszív, minden kétséget kizáróan az év emberének választott Soros György által, külföldről az országra eresztett fiatalok kirobbantotta tüntetéssorozat után. A kormány beszélő bábja biztosra ment, nehogy valami féknyúz, libsi televízió, esetleg újság valamely képviselője is megjelenjen a sajtótájékoztatón, inkább meg sem hívta őket. Ott volt viszont mindenki aki fontos: Echo Tv, Hír TV, MTVA, Tv2, Kormány.hu.
Aki Én
Ez tudatos megfélemlítés, riadalomkeltés, tömegek manipulálása, megtévesztése.
Szerintem ez a nyilatkozat így ahogy van, kétségtelenül kimeríti a hazaárulás fogalmát.
Aki Én
Hol lik, hol meg sötét luk. Most egyértelműen az utóbbi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.