Hivatali vesztegetés és közokirat-hamisítás miatt végrehajtandó és felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki csütörtökön a Pécsi Járásbíróság egy útlevelek hamisításával foglalkozó bűnszervezet tagjaira.

Fegyházbüntetést kapott a korrupt pécsi kormányablak-ügyintéző

A Pécsi Törvényszék közleménye szerint az ügy elsőrendű vádlottját, egy pécsi kormányablak volt ügyintézőjét öt év, a másod-, harmad- és negyedrendű vádlottat pedig egyaránt négy és fél év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság. A terheltekre 300 ezer és 600 ezer forintos pénzbüntetést is kiróttak.

A járásbíróság öt vádlottat részben bűnszervezetben elkövetett, többrendbeli hivatali vesztegetés és közokirat-hamisítás, valamint hivatali vesztegetés elfogadása miatt egy év három hónap és két év közötti szabadságvesztésre, valamint 300 ezertől 600 ezer forintig terjedő pénzbüntetésre ítélt, amelynek végrehajtását három vádlott esetében próbaidőre felfüggesztette – ismertették.

Hozzátették, a vádlottakkal szemben 880 ezer és 21 millió forint közötti összegekre vagyonelkobzást rendeltek el "a megszerzett vagyoni előnnyel arányosan".

A tényállás szerint a másod-, harmad-, negyed- és ötödrendű vádlott 2015-ben elhatározta, úgy szerez pénzt, hogy külföldi állampolgároknak állít ki valótlan magyar útlevelet. Az ukrán-magyar kettős állampolgárságú másod- és harmadrendű vádlott feladata volt, hogy honosított magyar állampolgárok hatósági igazolványait megszerezze, és olyan külföldieket keressen, akik a hamis okmányokért jelentős összegeket hajlandók fizetni. A negyed- és ötödrendű vádlott feladata pedig olyan kormánytisztviselők felkutatása volt, akik közreműködnek az ügyletben.

2016. január 21. és 2016. március 22. között csaknem ötven embernek állítottak ki hamis adatokkal úti okmányt.

A bíróság a kilencedrendű vádlottat, aki egy dunaharaszti kormányablak ügyintézőnője volt, felmentette a vádak alól részben tévedés, részben bizonyítottság hiánya miatt.

Az ítélet nem jogerős.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ilyen következetesen kell majd eljárni a csúti cigány és bűnöző bandája ellen is, csak ott sok százmilliárdokról van szó.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mackoka46
Miért büntették őket, a törvény előtt mindenki egyenlő.
nezelodo
Csak nem büntetett előéletű szokesben lévő rovott multuakat látták el magyar okmányokkal? Szegény nemzetvezetonk akkor aggódhat hogy ő is sorra kerül...
Eladott Ország
Ilyen következetesen kell majd eljárni a csúti cigány és bűnöző bandája ellen is, csak ott sok százmilliárdokról van szó.
teuton
Valaki arrol meselt, hogy Magyarorszagon nincs korrupcio... Es csupan büntetlen elöeletü, talpig becsületes külföldieket honositottak, nem arab terroristakat... Az mar meg erdekesebb, hogy tizmilliokert mar barki lehet(ett) magyar allampolgar, akar nemzetközi körözessel keresett bünözö is, csak ezt mar felsöbb szinten intezik es nem büntetendö... Mert az nem korrupcio...
Jozefina
Van itt nyakkendős bűnözés rendesen persze fidesz-kdnp!!?? Mindig a kicsik buknak, de ők fogják a nagyokat megbuktatni!!!
emerencia
Gondolom a jó zsíros állásaikat azért nem fogják elveszíteni. Mindennap ugyanúgy bemennek, s majd elítélt bűnözőként röhögnek a mások képébe és hoznak döntéseket becsületes emberek életéről. (Akár a haláláról is. ha a helyzet úgy hozza.) Nem a levegőbe beszélek, orbániában előfordul az ilyesmi. :-((((((((
Eladott Ország
@mackoka46: Mert egyeseknek rossz hírem van, vannak kettesek is, az a fidesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.