Akár teljes akadémiai rendszer is leállhat. Mivel január eleje óta nem utal az Innovációs és Technológiai Minisztérium dologi kiadásokra támogatást a Magyar Tudományos Akadémiának, így ha a megnyert tudományos pályázatokból venné el ezt a pénzt az MTA, akkor azzal törvényt sértene és lehet, hogy ebbe a helyzetbe akarja belevinni az Akadémia vezetését a tárca - írja az Index az MTA vezetése felőli értesülések alapján. Közben az is kiderült, hogy Lovász László MTA-elnök megkerülésével kezdeményezett egyeztetést Palkovics László miniszter az akadémiai intézményvezetőkkel.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Madácsi Pali
@RonaGyuri: mert amikor a CEU-t támadták nem álltak ki mellette. Megy a felszerelés, és ne legyenek senkinek illúziói mindenki sorra kerül, ha nem állunk ki egymásért is.
Sámannus
Ez lenne az első lépés, hogy egy kormány nyíltan veri szét az országát Olyan érdekekért amik külső hatalmakat szolgálnának. Remélem ebből orrbán ágybavizelése lesz a vége.
Nessy
Ha belegondolok, hogy még azok a gonosz komcsik sem verték szét az Akadémiát, és a kutatóintézeteket, most a fidesznek becézett posztkomcsik megteszik!
Az elbutított és félelemben tartott emberek a legfőbb bázisa Orbánnak, így a nagy megmentő szerepében tetszeleghet! Ergo lebutított közoktatás,megszűnő tudomány, innováció, kutatás, és állandó migráns fenyegetés. Minden együtt van a diktátor szerephez.
Bolond egy világot élünk! Persze, akik kegyencek, akik a zavarosban halásznak, azoknak ez tökéletes!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.