A hasonló ügyekben gyakran megszólaló politológus ezúttal is a közmédiában szakértett. 

Máris a tüntetések kifulladásáról beszél a kormányközeli szakértő

Fotó: Facebook

Kiszelly Zoltán politológus szerint a szombati fővárosi és a vidéki tiltakozásokon részt vevők alacsony száma jól mutatja, hogy "kifulladtak" a "túlóratörvény" miatti tüntetések.

A politológus az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta, a decemberi első tüntetéseken sem vettek részt sokan, de az ünnepek alatt teljesen elült a tiltakozási hullám, és a hétvégére tervezett szakszervezeti blokád érdeklődés hiányában elmaradt.

Az új törvény egy évi 416 órát engedélyező uniós jogszabály átültetése, ez egy lehetőség, amellyel kevés cég akar élni, így kevés embert is érint – jegyezte meg.

Elmondta: 2010 óta nagyon kevés tömeget megmozgató tüntetés volt, és ha van is egy nagyobb demonstráció, az elégedetlenség elapad, és a végén – a hétvégi tiltakozáshoz hasonlóan – 2-3 ezer, az ellenzéki pártok támogatóinak kemény magját képező ember tüntet.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Kiszelly Zoltán azt mond amit akar, vagy amiért megfizetik.
Nem fogadnék arra, hogy ennek a kormány számára hosszú távon jó vége lesz. Arra szavazok, hogy ennek végén eltűnik a kormány is és a fideSS-kdnp is. Ahogy az mdf és az szdsz is.
A kérdés csak az, hogy a térerőhiányba fognak-e eltűnni vagy a börtönbe.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Kiszelly Zoltán azt mond amit akar, vagy amiért megfizetik.
Nem fogadnék arra, hogy ennek a kormány számára hosszú távon jó vége lesz. Arra szavazok, hogy ennek végén eltűnik a kormány is és a fideSS-kdnp is. Ahogy az mdf és az szdsz is.
A kérdés csak az, hogy a térerőhiányba fognak-e eltűnni vagy a börtönbe.
Commenter
@justhpeter: éppen ezért elfejetette megemlíteni hogy a úgy negyedmillió szavazót már bukott a fidesz az elmúlt hónapok kormányzása kapcsán, hogy a bizonytalan vagy a nem szavazók táboráról már ne is beszéljünk. Az idő az egyetlen ami megdöntheti a fideszt mert se belülről se kiívülről demokratikus úton már nem lehet. Az idő most már a fidesz ellen dolgozik annál is inkább, mert erőszakkal próbálják meg visszaforgatni a kerekét. Ha technokrata és szakértői kormányt "dob ki a gép" a bukásuk után, akkor börtönben fognak eltűnni. Az új szakértői kormány pedig visszaperli az ellopott közvagyont.
Yoda69
Mi mast is mondhatna ez az orban seggebol kikiabalo nyalonc?
Ha mast mondana mar masnap repulne az allasabol.
Eladott Ország
Az ilyen moslék embereknek mi van a lelkük helyén, aki az áldott nemzeti kormánynak a kifizetési listáján néhány millióval Kiszelly is rajta van. A magyarázkodásod ugyanolyan gyomorforgató, mint az irományod, amivel igyekszel jó pontot szerezni a kenyéradó gazdádnál. Semmi más nem jutott eszembe róla, mint az, hogy vajon az ilyen moslék embereknek, mint te, mi van a lelkük helyén? Én nem értem, hogy az ilyen közpénzből hízlalt, magukat entellektüelnek és tudományos tótumfaktumoknak tartó szellemi prostituáltakba, akik pár millióért az anyjukat is eladnák, hogy befognák azt a büdös kormányfelszopó orgánumukat, és maradnának csendben? Értem, hogy ma már mindenre magasról szarnak és az ilyen Kiszelly-féléket azért tartják, hogy áltudományos magyarázatokat adjanak a nyilvánvaló korrupcióra és valamennyi kormányzati döntés indokoltságát szájba rágják a senki által nem olvasott blogjaikon, de könyörgöm, ilyen mélyre hogy lehet süllyedni? És aztán meg nem értett zseniként picsogni hogy lehet? A bűnbanda azt hiszi, a magyar nép őket mindenre is felhatalmazta, amikor kétharmaddal megválasztotta a Fidesz-KDNP pártszövetséget az ország vezetésére. Ennek akkor lesz vége, ha mi mindannyian, megelégelve ezt a rablást, végre az utcára megyünk és elzavarjuk a kormányt. Nem előre bejelentett tüntetésekkel, arra engedélyt kérve és minden szabályt betartva, hanem a polgári engedetlenség eszközéhez nyúlva. A kormány ugyanis bőven átlépte azokat a határokat, amelyek egy demokráciában érvényesek. Itt lenne hát az ideje annak, hogy megmutassuk, nem félünk tőlük. A figyelemfelkeltő demonstrációk elérték céljukat, a főváros utcáit és tereit kinőve a vidék szinte minden nagyobb városába eljutottak. Itt az ideje a következő lépésnek. Próbáltuk szép szóval, próbáltuk békésen. Ezek nem vezettek sehova, nagyon itt az ideje annak, hogy a polgári engedetlenség eszközével a többség hangját hallassuk és megmutassuk a hatalomnak, hogy a magyar nép nem gyáva.
csipetke
Kormányközeli szakértő?Akkor érthető a mondandója.Ezért kapja a nemkevés fizetését.És hogy ez a mondandó igaz-e,az a fityf@szosokat nemigen érdekli.Majd Sorosoznak-migráncsoznak egyet,ahogy szokták,oszt jóvan...
Aki Én
Már önmagában vicces és szomorú egyben, hogy ilyen alakok a köztévé hiteles emberei, ezek a ,,szakértők".
Hát akinek az a hiteles ember, az meg is érdemli. De nincs mit csodálkozni azon, hogy egy ilyen hazug és aljas rendszer nem talál valóban hiteles, valódi szakembereket.
kokopelli
@Aki Én: ...amíg lóß@r van,addig veréb is van! ;-)
namihami
Van annyi pénz, amennyiért a Kiszelly is szakértő.
Ő szakért és mi becsülettel és bőségesen megfizetjük. Bolond lenne nem csinálni, amíg a fideszszavazóknak igénye van rá. Pusztán gyomor és erkölcs kérdése. Hiszen, ugyebár, a szakértelem egyébként is...
Márpedig:: A lélek ugyan gyenge, de a gyomor erős!
Eladott Ország
A tüntetések kifulladását csak ez a rohadt rezsim reméli, de már egyre több ember előtt világossá vált, hogy ettől a bűnöző bandától minél hamarabb meg kell szabadulni! Nem hátrálhatunk tovább!
desiro
zolika töröld meg a szád, mert nagyon sz@ros.
mackoka46
Akkor be kell vetünk saját magunk sanyargatását, hogy abszolút visszafogjuk magunkat, csak a legszükségesebbet vásárolunk, elcsapjuk a kormányzatot a parazitáikkal együtt az áfától és a mellékestől.
verőce21
A "valami megváltozott”, "megmozdult az ország”, "Orbán nem ura a helyzetnek” kijelentések, mintha tartalmukat vesztették volna. Egészen nyugodtan kijelenthetjük, hogy ha egy tízmilliós országban a fővárosban és vidéken 8-10 ezer ember tüntet a kormány ellen, az eléggé távol áll a forradalomtól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.