A Magyarországgal foglalkozó újabb európai parlamenti (EP-) vita egy Soros György-féle szeánsz, választási gyűlés, kampányesemény lesz – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A miniszterelnök elmondta, mindig ott van, ahol a magyar nemzeti érdekekért kell harcolni, de ezen a vitán nem vesz részt, mert a bevándorláspártiak kampányeseményét nem fogja segíteni.

Orbán nem megy a Magyarországgal foglalkozó EP-vitára, mert az egy "Soros György-féle szeánsz" lesz

Fotó, címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Arról is beszélt, hogy az európai baloldalnak, "a bevándorláspártiak fő erejének" az európai választási csúcsjelöltje, Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke "Soros György embere". Orbán Viktor ezt úgy értékelte: Soros most már nyíltan is el akarja foglalni az európai intézményeket.

Nagyon költséges a családtámogatási javaslatcsomag, ezért csak fokozatosan valósítják meg

Az Infostart (régebbi nevén: Inforádió) cikke szerint Orbán arról is beszámolt, hogy 

"1,38 millió ember küldte vissza a családról szóló nemzeti konzultációs kérdőívet. Emellett a szám mellett nem szabad elmenni szó nélkül. Ha fontos ügyről van szó, ha kellő tisztelettel beszélnek az emberekkel, ha odafordulnak hozzájuk, akkor ilyen nagy arányban hajlandó megmozdulni a magyar társadalom."

A beérkezett javaslatok főleg a fiatal családosok támogatására koncentráltak, épp ezért a miniszterelnök felkérte Novák Katalin családügyi államtitkárt egy javaslatcsomag kidolgozására. A csomag azonban nagyon költséges Orbán szerint, így csak fokozatosan lehet bevezetni. Jelenleg a költségeket számolják, februárban lehet konkrétumokat mondani.

Az is kiderült, hogy 2010 "alkotmányos forradalom" volt, és azóta a Fidesz-kormányok a családtámogatásra költött pénzt megkétszerezték. 

Orbán egyetértett azzal, hogy "vannak bizonyos elemei a családpolitikának, amiket érdemes alkotmányos formában rögzíteni, de mint mondta, ezzel óvatosan kell bánni ezzel, jöhetnek más kormányok, amelyek másként oldanák meg ezeket a problémákat, nem lehet csökkenteni a mozgásterüket."

Gazdasági kuplerájt takarított a Fidesz 2010-12 között

Orbán beszélt a gazdaságról is, szerinte 2010 és 2012 között sikerült kitakarítani "az itthagyott kuplerájt", és onnan kellett felállni, amiben a magyarok sokat segítettek áldozatvállalásukkal. 

"Orbán Viktor hangsúlyozta, a magyar gazdaság képes lenne arra, hogy egy radikális gyors államadósságcsökkentést hajtson végre, de akkor elmaradnának a fejlesztések, ezért a kormány azt az utat választotta, hogy legyen 4-5 százalékos növekedés, az államadósság pedig kisebb lépésekben, 1-2 százalékkal csökkenjen."

A kormányfő a napokban elhunyt Andy Vajna filmügyi kormánybiztosra, filmproducerre is kitért a cikk szerint.

"Mint mondta, sikeresnek lenni Magyarországon nem egyszerű dolog, meg kell küzdeni a közeggel is. Nagyon nehéz alkotni ebben az országban. Andy Vajna – akit Magyarországot szenvedélyesen szerető emberként jellemzett – szerinte magasról tett a pártpolitikára, nagyon szerette a hazáját, és a pártpolitika csak annyiban érdekelte, hogy az alkotásnak meglegyenek a feltételei."

(MTI, Infostart)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Shikari: Kicsit bő lére engedted, pedig egy szóval lehet magyarázni: FOSIK :)
Nem heverte ki a legutóbbi lealázást amit kapott.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Persze, hogy nem megy ott igazán kellene a kérdésekre válaszolni és tudja ezekre már nem tudna Sorosozni.
Aki Én
@Shikari: Kicsit bő lére engedted, pedig egy szóval lehet magyarázni: FOSIK :)
Nem heverte ki a legutóbbi lealázást amit kapott.
nezelodo
@Aki Én: Figyeld a fejedelmi többest amit használ. Szar lehet a helyzet, ha minden ilyen derék fazon kell nekik a védelemhez. A korábbi gyakorlat azért bizakodásra ad okot, ezek pucolnak el először, és bújnak az egérlukba, ha baj lesz.
kokopelli
@Aki Én: ..a "gépemből" vetted ki a szót,de ha még1x belenyúlsz akkor...!!!
Foschik mint a lakodalmaskutya! Ő mindíg egy "hordószónok" volt,és lassan arra
a tevékenységre is szégyent hoz!
papa.49
@kokopelli: Mostanára már csak leginkább ,,HORDÓHASÚ SZÓNOK LETT,, )))))))))))))))
kokopelli
@szaboria1: Egy film eszembe,ahol egy szomorú szereplő mondta:
"Az szomorú,ha valaki nem megy egy meghívásra,és nem veszik észre hogy ő nincs ott!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.